Smrzavanje kompa tijekom igranja

poruka: 55
|
čitano: 5.879
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Tijekom igranja(nekad) mi se smrzne slika i zvuk koj je jako iritantan tipa :"bzzzzzzzzzzz".....jel ima neko neki prijedlog napravio sam memtest ram je ispravan drivere za grafu sam stavio najnovije....ne vjerujem da je graficka neispravna jel da je hardware-ski problem onda bi se konstantno ponavljalo u full loadu...zna radit dan-dva bez ikakvih problema i onda kada se ponadam da sam rijesio opet se smrzne.. HELP ME!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Smrzavanje kompa tijekom igranja
Tomek1995 kaže...

Tijekom igranja(nekad) mi se smrzne slika i zvuk koj je jako iritantan tipa :"bzzzzzzzzzzz".....jel ima neko neki prijedlog napravio sam memtest ram je ispravan drivere za grafu sam stavio najnovije....ne vjerujem da je graficka neispravna jel da je hardware-ski problem onda bi se konstantno ponavljalo u full loadu...zna radit dan-dva bez ikakvih problema i onda kada se ponadam da sam rijesio opet se smrzne.. HELP ME!!!

jesi mozda clockao procesor ili grafu?

pogledai temperature procesora, ocistu kuciste od prasine....

14 godina
neaktivan

komp je star 3 mjeseca graficka malo vise nikad nista nije clockano temperature mi se na idle vrte oko 55 na full loadu oko 80......imam gtx 280 i najnovije drivere komp mi je otvoren zrnca prasine nema pazim i mazim ga....e sad imam zanimljivu stvar instaliro sam onaj program Smart Doctor koj nudi asus za graficku karticu(program za temperature i clock) i odtad mi se taj problem ajmo rec poceo dogadat....ja clock nisam ni taknuo samo  za temperature ga koristim ....pa sam mislio jel moguce da program automatski promijeni core clock sam?

14 godina
Tomek1995 kaže...

komp je star 3 mjeseca graficka malo vise nikad nista nije clockano temperature mi se na idle vrte oko 55 na full loadu oko 80......imam gtx 280 i najnovije drivere komp mi je otvoren zrnca prasine nema pazim i mazim ga....e sad imam zanimljivu stvar instaliro sam onaj program Smart Doctor koj nudi asus za graficku karticu(program za temperature i clock) i odtad mi se taj problem ajmo rec poceo dogadat....ja clock nisam ni taknuo samo  za temperature ga koristim ....pa sam mislio jel moguce da program automatski promijeni core clock sam?

koji imas procesor, mislim da je su ti temperature malo previsoke, probaj zamjenit pastu na procesoru.

ne nije to do programa, nece on sam clockat bezbrige {#}

14 godina
neaktivan

temperatura procesora mi doseze 60 sad ljeti za procesor je to malo pre pre pre vise jel frendu je 27 s malo jacim coolerom...budem evo danas idem  u Vemil po pastu......imam ti Amd Athlon 2 x4 640,asus engtx 280,ram:2x4gb kingmax ddr3 1333 mhz,hdd wd caviar blue 500 gb 7200,maticna je gigabyte ma78lmt-us2h,napajanje corsair gs600..

14 godina
Tomek1995 kaže...

temperatura procesora mi doseze 60 sad ljeti za procesor je to malo pre pre pre vise jel frendu je 27 s malo jacim coolerom...budem evo danas idem  u Vemil po pastu......imam ti Amd Athlon 2 x4 640,asus engtx 280,ram:2x4gb kingmax ddr3 1333 mhz,hdd wd caviar blue 500 gb 7200,maticna je gigabyte ma78lmt-us2h,napajanje corsair gs600..

da to je jako visoko za tai procesor, obavezno zamijeni pastu i probaj skupit neku lovu pa kupi cooler, evo tog ti preporucam, nije skup a zver je.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Katana+3+SCKTN-3000A+White+Box%2C+za+AMD&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

14 godina
neaktivan

da ma mislio sam ja to mjenjat odma cim sam vidio kak ovaj sadasnji zgleda....

Komp Komp
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tomek1995 kaže...

da ma mislio sam ja to mjenjat odma cim sam vidio kak ovaj sadasnji zgleda....

pod hitno ocisti prasinu s hladnjaka ako ce i dalje biti visoke temperature onda promijeni pastu a poslije kupis cooler kad skupis novce...

14 godina
neaktivan

e nikad se procesora nebi sjetio ...rami hdd maticna napajanje grafa sve osim proca je bilo na testu i na provjeri temp...boze mili imo sam 450 gb filmova i igrica sve pobriso mislio da je zbog tog......Hvala imas cugu od mene {#}

14 godina
Tomek1995 kaže...

e nikad se procesora nebi sjetio ...rami hdd maticna napajanje grafa sve osim proca je bilo na testu i na provjeri temp...boze mili imo sam 450 gb filmova i igrica sve pobriso mislio da je zbog tog......Hvala imas cugu od mene {#}

nema problema {#}

za hvala imas tipku Hvala pa samo to pritisnes {#}

14 godina
neaktivan

za "imas cugu od mene" nemas tipku {#}

14 godina

znam {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako ti je temp proca u loadu 50-60C to je ok..a to kod frenda to si mozda gledao dok je proc radio u idle-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PP_Game kaže...

ako ti je temp proca u loadu 50-60C to je ok..a to kod frenda to si mozda gledao dok je proc radio u idle-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 16:41 (PP_Game).
14 godina
neaktivan

ova slika koju vidis gore to je komp dok nis ne radi znaci facebook to sam sliko prije pol cuke...a u full loadu prelazi preko 75 jel igram sve na extra

14 godina

Znači, najpametnije ti je prvo očistit hladnjak, stavit neku bolju termalnu pastu, npr za 30+ kn, a kad skupiš pare uzmi neki hladnjak od 170 kn pa nadalje.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
Tomek1995 kaže...

da to je jako visoko za tai procesor, obavezno zamijeni pastu i probaj skupit neku lovu pa kupi cooler, evo tog ti preporucam, nije skup a zver je.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Katana+3+SCKTN-3000A+White+Box%2C+za+AMD&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

Svaka cast na preporuci. I sam sam vlasnik tog hladnjaka i stvarno je brutalan.

@Tomek1995 - Za Athlon 65C vec predstavlja problem. Meni na 60C pocne stekat komp i igrica (dok sam bio na stocku)

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
14 godina
neaktivan

meni je 60 dok ne igram igricu...imam frenda popravlja playstatione 3 u gmcu pa ce mi on dat onu je***u termalnu pastu da ja ne uzimam...hvala decki =)

16 godina
neaktivan
Tomek1995 kaže...

meni je 60 dok ne igram igricu...imam frenda popravlja playstatione 3 u gmcu pa ce mi on dat onu je***u termalnu pastu da ja ne uzimam...hvala decki =)

U svakom slucaju previse.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
14 godina
neaktivan

rijesio ja temperature smanjio na 27 u igranju oko 36...danas dignem komp iz sleepa nisam ni vidio sliku windowsa vec se smrznuo !!!! jucer je cjeli dan radio odlicno!.....ja mislim da je to problem u sistemu....i tako se on meni smrzne stisnuo sam restart...dode na boot screen i pojavi mi se crni ekran...restartam ja jos 2 put opet isto nece dic windows...treci put stisnem restart i opet se pojavi crni ekrani i ja ga tako ostavim nakon 20 sekundi mi se podigo windows ono..u sekundi ko da sam ga iz sleepa digo i igricu mi je pokazo odma....jel ima neko neki savjet...ja sam tu svasta instaliravo cak i onaj cache my work i svasta nesto imo virusa s cim da skeniram sta da napravim neki savjet?

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa probaj novi instal winsa ako to ne pomaže onda je mbo moguće bugovita jer je od gigabyta,prije svega probaj prvo clear cmos kako ti kaže post prije moga

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 12:10 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja nemam toga na maticnoj...tih jumpera...ceg vec

14 godina
neaktivan

ako nemas jumper-e onda iskopcaj komp iz zid-a i skini onu bateriju na maticnoj drzi je vani 10-15 sec i vrati je ustekaj utikac u zid i kresni komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

skini onu srebrenu tablet bateriju na par minuta,ali prije toga isključi napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sredeno...moro sam graficku vadit pokrila mi pol maticne.....pisalo mi je kada sam upalio "error cmos" ko da nemoze ucitat i da ce po defaultu ucitat i dic win i ja sam pustio to tako i sad je digo win  i sad cemo vidjeti..hvala decki...ako kazete da je gigabyte maticna bugovita i ako se ovo nastavi dogadati ja cu uzeti konfu od frenda dobro cu jos jednom testat komponente i onda ic mjenjat maticnu ima asus s am3 ddr3 vec za 400-500 kn to mi je oke ne igram pretjerano...a jel bi bilo bolje da gurnem ovu pod garanciju ili da uzmem novu?

15 godina

Maticna mora raditi ispravno bila ona za 200kn ili 2500kn ako nevalja reklamiraj!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

pa nisam siguran jel valja u tom je problem

16 godina

eto vidiš ako je pošalješ pod garanciju u servis moguće da njima kod testiranja sve radi ok i vrate ti je,a kod tebe opet zabuca(bugovita),može se dogodit da ti je zamjene i bez pregleda ko će ga znat,ali ako te bude i dalje povremeno zayeb. onda čista instalacija winsa pa prati situaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e problem je imam org win pa nebi to ...izvadit cu svoj hdd pa cu staviti neki od 80 gb na njemu cu testat...:S

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice