Pozdrav!
Jučer sam priključio eksterni hard disk na lap top koji je očito imao virus(e) u sebi. Kada sam ga ponovno priključio na svoj lap top i otvorio sadržaj, vidio sam da je svaki folder u njemu imao oznaku shortcuta, a kada sam neki od tih foldera pokušao otvoriti dobio sam poruku od windowsa:
"Windows cannot find I:\RECYCLER\470A1245.exe Make sure you typed the name correctly and then try again"
AVAST-om sam napravio full scan, ali ništa nije našao. Skinio sam nekoliko anti-malware (RemoveIT, RegRun, Malwarebyte's antimalware..) programa koji su pronašli i popravili 5-6 drugih problema (za koje nisam ni znao da postoje), ali ne i ovaj koji opisujem.
Također sam izguglao problem, ali nigdje nisam našao neko konkretno rješenje. Naime, na forumima gdje se opisuje taj problem kao rješenje se nude raznorazni anti malware programi (koje sam iskušao - bezuspješno) i čačkanje po registryu i superhidden fajlovima (što mi se iskreno baš i ne radi da ne bih nešto još više zayebao)
Isti problem se pojavio i kada sam priključio USB stick.
Formatiranje eksternog hard diska se također spominje kao rješenje, ali sam pročitao da i ne mora biti. U svakom slučaju, obzirom da imam oko 600 GB podataka na disku, to bi bio doslovno zadnji izlaz.
Koristim sljedeće:
HP 6730b, Intel Core2Duo P8400 @ 2,26 GHz 2.27 GHz, 2GB RAM, 32-bit Windows 7 SP1 (original)
WD ext hard disk 1 TB, 3,5''
Ako je netko imao ovakav ili sličan problem, ili je upoznat sa tematikom, bio bih jako zahvalan na savjetu.