Program za prženje ne prepoznaje pržilicu

poruka: 28
|
čitano: 11.413
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupio sam laptop TOSHIBA C650-15H i instalirao WIN 7. Međutim, ni sa jednim programom ne mogu pržiti DVD/CD. u CDBURNER XP piše NO COMPATIBLE DRIVE - tako slično i sa Ashampoo Burning Studio. A NERO Drive Info pokazuje (slika) 

Nero Info Nero Info

Pokušao sam na Toshibinoj stranici (od ovog modela) naći driver za ovaj CD/DVD ROM i na još nekim stranicama ali nisam uspio. 
Može pomoć?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imao sam i ja sličan problemmm.

odi i device menager i pronađi svoju pržilicu....kad ju nađeš kilkni desni kilik i update driver..... ovo ti moze pomoc ako problem nije hardverski.....

meni je uspjelo bilo pa probaj

neznam šta da napišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 15:25 (car).

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Program za prženje ne prepoznaje pržilicu
car kaže...

imao sam i ja sličan problemmm.

odi i device menager i pronađi svoju pržilicu....kad ju nađeš kilkni desni kilik i update driver..... ovo ti moze pomoc ako problem nije hardverski.....

meni je uspjelo bilo pa probaj

The best driver software for your device is already installed.

Windows has determined the driver software for your device is up to date.

CD - ROM Drive

Ovo mi piše, znači ne može se tako riješiti. Zar ne bi trebalo pisati DVD RW DRIVE ili nešto što upućuje na pržilicu?

16 godina
neaktivan

imao sam identičan problem s takvom pržilicom na win 7, malo sam guglao i ovo mi je pomoglo:

To fix the problem that dvd drives are not recognized in Windows 7 permanently do the following:

1. Press Windows R, type regedit and press enter.

2. Open the Registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

3. In the right pane, right-click UpperFilters, and then click Delete.

4. Click Yes to confirm the removal of the UpperFilters registry entry.

5. In the right pane, right-click LowerFilters, and then click Delete.

6. Click Yes to confirm the removal of the LowerFilters registry entry.

7. Exit Registry Editor, and then restart the computer.

nakon toga radi 100 posto i bez problema.

17 godina
robisierra92 kaže...

imao sam identičan problem s takvom pržilicom na win 7, malo sam guglao i ovo mi je pomoglo:

To fix the problem that dvd drives are not recognized in Windows 7 permanently do the following:

1. Press Windows R, type regedit and press enter.

2. Open the Registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

3. In the right pane, right-click UpperFilters, and then click Delete.

4. Click Yes to confirm the removal of the UpperFilters registry entry.

5. In the right pane, right-click LowerFilters, and then click Delete.

6. Click Yes to confirm the removal of the LowerFilters registry entry.

7. Exit Registry Editor, and then restart the computer.

nakon toga radi 100 posto i bez problema.

Prošao prva dva koraka i stao - u mene nema ni UpperFilters niti LowerFilters (slika)

16 godina
neaktivan

dakle, ovo tebi ne pomaže. reci mi čitač se prikazuje ili ne prikazuje u my computeru?

17 godina
robisierra92 kaže...

dakle, ovo tebi ne pomaže. reci mi čitač se prikazuje ili ne prikazuje u my computeru?

Prikazuje se i u My Computer i u Device Manager kao DVD RW DRIVE i BD-ROM DRIVE... Već sam prikazao da ga i Nero Info Tool učita kako treba ali pržiti ne mogu nikako...

Čudno skroz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 0:44 (kemal_r).
17 godina

Možda ti je do medija na koji hoćeš da pržiš, pokušaj staviti neki drugi tj od drugog proizvođača, meni se desilo da nisam mogao pržiti  na jeftinije diskove, a uzeo pakovanje od 100 diskova :)

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a da li očitava medije?

ako da, rekao bih ti da probaš dići nekil live linux cd i onda probaš pržiti, da vidimo da li je problem softwerki ili hardverski.

ako ne učitava medije, onda na reklamaciju - nadam se da imaš garanciju.

17 godina
Nix kaže...

Možda ti je do medija na koji hoćeš da pržiš, pokušaj staviti neki drugi tj od drugog proizvođača, meni se desilo da nisam mogao pržiti  na jeftinije diskove, a uzeo pakovanje od 100 diskova :)

Probat ću sutra sa nekim malo skupljim DVD jer su ovi neki malo jeftiniji što sam kupio zadnji put - puna kutija od 25 kom Smijeh ali nije problem ako je do toga.

robisierra92 kaže...

a da li očitava medije?

ako da, rekao bih ti da probaš dići nekil live linux cd i onda probaš pržiti, da vidimo da li je problem softwerki ili hardverski.

ako ne učitava medije, onda na reklamaciju - nadam se da imaš garanciju.

Laptop je nov, imam garanciju 2 godine, ali očitava medije bez problema i CD i DVD DL. 

Ako možeš malo detaljnije da mi objaasniš za ovo live linux cd - kako, šta pošto nisam prije radio?

16 godina
neaktivan

mislio sam da bootaš linux s cd-a, jer njega ne moraš instalirati na hard, nego može raditi kao live cd - a linux nema veze sa softwerskim problemima koje ima windows, pa npr ako čitač ne radi pod winom zbog softwerskog problema, raditi će pod linuxom - ako ne radi niti pod linuxom onda je problem do hardwera.

ali, s obzirom da nisam siguran da linux u sebi (ubuntu npr) ima bilo kakav software za prženje - zanemari ovu opciju za linux.

najsigurnije ga je dati reklamirati, osim ako netk odrugi nema nikakvu drugu ideju.

16 godina
neaktivan

Kažeš da si probao ashampoo - probaj pod settings/drives (slika)

- koliko znam ubuntu i linuxmint dolaze sa programom za prženje(bar kad sam ih koristio)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brixy kaže...

Kažeš da si probao ashampoo - probaj pod settings/drives (slika)

- koliko znam ubuntu i linuxmint dolaze sa programom za prženje(bar kad sam ih koristio)

ako dolaze s programima za prženje onda bi mogao isprobati tu opciju s linuxom preko live cd-a - ali s obzirom da nisam imao linux u rukama već duže vrijeme, doista se ne sjećam.

ne škodi probati, jedino što će taj linux cd morati snimiti kod nekoga drugoga. u svakom slučaju, linux je free i nema nikakve štete ako se isproba.

15 godina
neaktivan

Možeš Linux staviti i na USB ako ga imaš pri ruci.

1 0 hvala 0
17 godina

Probao sam danas koristiti drugu marku praznog DVD (Verbatim) ali ne može ni sa njim. Ostaje mi da probam sa linux

zna li neko kako se tačno vrši snimanje cd/dvd pod linuxom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 19:03 (kemal_r).

0 0 hvala 0
17 godina

Treba ti neka linux distribucija sa kde ili gnome koju ces pokrenuti sa usb stika, na kde imas odličan k3b   , a na gnome imas brasero  .

probaj slax http://www.slax.org/

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Danas sam instalirao NERO 9 i u njegovom INFOTOOL piše sljedeće: 

Buni me ovaj crveni X kod DVD-ROM - da li to znači da ovaj uređaj ne može pržiti DVD. Malo smješno kada bi bilo istinito

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

rom - read only .... to je normalno brijem

probaj besplatnog nericu ak ne želiš baš krast po tornetima 

http://www.nero.com/eng/downloads-nbl-free.php

1 0 hvala 0
17 godina
ako nije do OS-a,ja bi to odneso na servis
Žac

0 0 hvala 0
17 godina

Prije svega da se zahvalim svima što su mi pokušali riješiti problem i da vas obavjestim da sam instalirao NERO 9 i da snimanje CD/DVD ide bez ikakvih problema. 

Zbog čega neće u CDBURNERXP i Ashampoo stvarno nemam pojma ali eto u Neri hoće.

Pozdrav

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da osvježim ovu temu. Ja imam identičan problem, naime probao sam skoro sve programe za prženje i od tih svih programa jedino Nero nekad uspije pržiti. Prije sam koristio uvijek Ashampoo Burning studio i on je radio bez problema.

Probao sam i sa ponovnom instalacijom Windowsa i u početku mi je radilo prženje na Ashampoo, međutim sada neće, to me dovodi do zaključka da je problem softverski.

Bilo kakva pomoć bi dobro došla.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam imao takav problem, ali da kažem Nero nevalja ništa, svaki 3 dvd koji bi išao pržit na kraju preženja bi mi izbacio error i sjebo dvd. Od kad koristim Power2Go niti jedan jedini problem.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nero sada nevalja ništa, ima puno boljih programa, kao npr. Ashampoo ali mi nažalost niti jedan software osim Nera neće radi, a ni on ne uspjeva uvijek spržiti.

Evo postavio sam par SS.

I evo što mi kaže pri prženju CDBurnerXP:

18:50:33   Pripreme za snimanje brzinom 4x (5.540 KB/s)
18:50:33   Snimanje počelo brzinom 4x (5.540 KB/s)
18:51:17   (devInvalidAddressForWrite)   Could not write to Disc (LBA: 864 Length: 32). Invalid Address For Write. - 0x052102

A znam da mi je radilo prženje kada sam reinstalirao windowse, i napravio sam backup particije sa Acroisom, tako da nemoram ponovo reinstalirati windowse.

EDIT: Ploča je Gigabyte EP45-DS3. Za detalje pogledajte pod moj PC.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 19:09 (Brk_007).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema ss-a. Probaj cdburnerxp.

Koja ploca?

:)
15 godina
neaktivan

Problem je bio u Kaspersky-u, dodao sam sve programe za prženje u "trusted zone" i sada svi rade {#} Nikad ne bi rekao da će mi on stvarati probleme, a već sam pomislio kupiti novu pržilicu :D

Ali ipak sve je to divno i krasno da mi nije 15 praznih DVD-a otišlo u zaborav.

Nisam jedini, čitam malo po forumima i vidim da je dosta ljudi imalo problem s ovime, tako da sada znate, ukoliko imate kaspersky i imate simptome kao ja dodajte sve aplikacije za prženje u "trusted zone" i radit će vam.

Citiram sa jednog foruma:

"Wow, I've been having this error since July, wasted over 100 DVDs, bought 2 different dvd writers, I had no idea KIS 2010 was the 1 responsible for all that crap, man, I cant believe this, all that money was thrown away by my beloved KIS.

Pojedinosti o cijelom ovome problemu sa Kaspersky-em imate na ovom linku koji mi je bio od velike pomoći - http://forum.kaspersky.com/index.php?howtopic=100517

Eto PROBLEM RIJEŠEN. Pozdrav!!!

0 0 hvala 1
15 godina

i ja sam imao takvih problema čak sam očistio pržilici pa je proradila ali sam u međuvremenu prešao na aviru,znači do toga je bilo mislim da bi im trebalo poslati računa za 50 uništenih cd-a

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

Koliko mi je prokleti Nero sjebo dvdova. Mrzim to sranje od programa.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hah, a ja sve s Nerom radim jer mi je lijeno skidat drugi program i ima 4 godine sve u najboljem redu.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice