SAmo da te pitam još jednu stvar,znači instalirao sam na novo k-lite pack i očito nešto drugačije instaliurao.Sad kad pustim film u bsplayeru ne mogu regulirati zvuk na kompu jer sam mislim stavio neku opciju da receiver to regulira,al to nije tolko strašno nego me zanima zašto kad gledam film ne mogu slušati pjesmu istovremeno na youtubeu tj ona onda nema zvuk.
Problem sa zvukom
- poruka: 33
- |
- čitano: 7.737
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
SAmo da te pitam još jednu stvar,znači instalirao sam na novo k-lite pack i očito nešto drugačije instaliurao.Sad kad pustim film u bsplayeru ne mogu regulirati zvuk na kompu jer sam mislim stavio neku opciju da receiver to regulira,al to nije tolko strašno nego me zanima zašto kad gledam film ne mogu slušati pjesmu istovremeno na youtubeu tj ona onda nema zvuk.
E, sad znamo da ti se bitstreama zvuk Znači, kod toga se Dolby Digital ili DTS zvučni stream iz video datoteke direktno šalje receiveru mimo Windowsovog Volume Mixera i svega ostalog. Što ima pozitivnu stranu da na njega ništa ne može utjecati, downmixati (ne moraš razmišljati o tome kako ti je postavljeno u Control Panelu), dodavati bilo kakve efekte i gluposti, a druga strana je ta da ne možeš ništa drugo puštati ni regulirati glasnoću. Ja sam to uvijek vidio kao prednost jer mi nema goreg nego kad mi Windows neku glupu nebitnu poruku izbaci usred filma pa se moram dizati do kompa da vidim tko šta hoće i slično.
Ako ti to ne odgovara, isključiš bitstreaming i postaviš LAV ili koji već dekoder ti je aktivan da ti dekodira na 5.1 i u Control Panelu onda moraš postaviti 5.1. Pa sad, šta ti bolje paše.
A neka ostane ovako,ipak kak veliš ima smisla....