Problem sa uklanjanjem virusa (rootkit)

poruka: 14
|
čitano: 2.527
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem!!!!!!!!!!!

ovak imam par pitanje u vezi softwarea......i hardwarea.....

1. pitanje: prije par dana na komp mi se je ubacio virus Brontok (crv inače, sigurno to znate,ali.....Smijeh),ali sam ga valjda uspio obrisati sa Avastom 4.8 Pro (crackiran,nema se love za licencu) i provjerio sam ga sa Malwarebytes' Anti-Malware programom.....nasao je par virusa na kompu i uspjesno obrisao....e sad dolazimo do stvarnog problema virusa  pod imenom (slika 1.) kojeg Avast nađe i na C i D disku ali nikako ga ne izbriše ni stavi u karantenu ni slično......i da kažem spomenuti virus pod (slika 1.) ne nađe MAlwarebytes' Anti-Malware.....može li pomoć oko toga???? kojim programom da ga uklonim....znam da je najbolje da formatiram obadvije particije, ali imam vaznih stvari kako na jednoj tako i na drugoj......win cu nove sigurno instalirat (vjerojatno 7) kad nabavim vanjski HDD (buraz ce mi ga dati). sta za sada mogu srediti????? help...... (ovo mi je najvažnije)!!!!

2.pitanje: s kojim programom mogu namjestiti titlove koji kasne (jel oni to mogu učiniti automatski)?? za gledanje koristim GOM PLAYER i imam instalirane K-LITE 5.1 kodeke......

3. pitanje: drugi komp pod MOJ PC na koliko mogu OC-ati taj procesor sa stock coolerom i novom termalnom pastom i par hladnjaka (80 mm ili 120 mm)

....MODOVI nemojte mi dati karton jer sam nagruvao svakakva pitanja pod jednu TEMU.....

HvalaCool

Slika 1. Slika 1.
the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 15:19 (perosima91).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem!!!!!!!!!!!

evo i ovo mi se pojavi.....stisnem delete ali mi se opet pojavi nakon nekog vremena.....

Slika 2. Slika 2.
the PeRo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem

Nije se dobro igrati sa crackovima kad je u pitanju antivirus, bolje uzmi Free verziju.

Napravi boot-scan sa avast!om.

Napravi HijackThis log i zalijepi ga u post, netko tko se kuži će ga proanalizirat.

Press any key to continue or any other key to quit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem
andy0101 kaže...

Nije se dobro igrati sa crackovima kad je u pitanju antivirus, bolje uzmi Free verziju.

Napravi boot-scan sa avast!om.

Napravi HijackThis log i zalijepi ga u post, netko tko se kuži će ga proanalizirat.

ne kužim bas sta trebam učiniti....možes mi pojasniti....da skinem taj program i instaliram ga i napravim scan???

the PeRo
16 godina
neaktivan

1) Nađi virus i obriši ga ručno. (SHIFT + del)

2) Nisam siguran da je to moguće

3) Ako to pitaš nemoj OC-ati jer

a) Nemaš pojma što radiš

b) Neće ti koristiti

16 godina
neaktivan

mislim da to neće upaliti....ak antivirus ne moze, onda ni ja ne mog....ali budem probao!

the PeRo
16 godina
neaktivan
RE: Problem
perosima91 kaže...

ne kužim bas sta trebam učiniti....možes mi pojasniti....da skinem taj program i instaliram ga i napravim scan???

Da.

16 godina
neaktivan

probaj s superantispyware-om
neke viruse,koje ne sredi mbam,on hoće..ako nudi obavezno restartaj,da ne ostane u ram-u
samo isključi sve drugo u rezidentnoj zaštiti za vrijeme scana

edit:baš sam pogledao,ima ga u bazi podataka..

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 18:15 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa uklanjanjem virusa (rootkit)
seneka kaže...

malo si se zatrpao s tim antivirusima, bilo bi dobro da se odlučiš za jedan+ malwarebytes+ superantispywre..(free verzije jasno,bez zaštite u realnom vremenu)

Kako to misliš? Ima samo avast! i MBAM, nije naveo ni jedan drugi. A MBAM nema real-time zaštitu, dakle ima praktički samo jedan AV.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 18:13 (andy0101).
16 godina
neaktivan

je točno,sad sam pogledao prvi post..idem eitirat

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Kako to misliš? Ima samo avast! i MBAM, nije naveo ni jedan drugi. A MBAM nema real-time zaštitu, dakle ima praktički samo jedan AV.

i još je loš...

* * *

1. instaliraj Aviru Free, pa probaj s njom

2. Subtitle Workshop

3. taj sigurno ide preko 3 ghz, a ne znam koliko mu je granica

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
andy0101 kaže...

i još je loš...

Nije baš tako loš, iako Avira ima bolju detekciju, u najnovijem testu AV Comparativesa se pokazao boljim od Avire zbog bržeg skeniranja i Avirinih False Positivea. Ali neka pokuša, nema što izgubiti.

16 godina
protjeran

Ajde lijepo pobriši sve navedeno u linku i to ti je to. Prvo kreni od registry-a (RUN sekcija) :

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=479eb1a6bc53da40730f239614334f15

nema potrebe za 100 programa koji baš i ne pomažu.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 18:28 (Buffer Overflow).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

naravno ne obrisati iexplorer i autorun.inf.

možda autorun izmjeniti.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice