Problem sa SATA diskom

poruka: 3
|
čitano: 1.157
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa SATA diskom

Pozdrav...

Dakle ovako nakon par dana mućenja odlučio sam se javit da mi pomognete u riješavanju mog problema.

Ovako imam 2 HDD-a jedan je pata, a drugi sata.  Na sata disk sam instaliro linux a na pata windowse.

Sve to super radi dok oskapčam onaj hdd koji mi netreba, sad sam odlućio obrisat hdd s linuxom (sata) ali nemogu to nikako napravit.... Pokušo sam odma formatirat preko windows instalacije, ali Windows ne prepoznaje hdd imam jedinu opciju F3 za reboot. U biosu je hdd uredno vidljiv.

Pokušo sam ga preko windowsa formatirat i skinio sam Stellar Phoenix data recovery i formatiro hdd, al ipak ga ne prepoznaje kad pokušavam na njega instalirat windows.

Hdd je vidljiv u device manageru ali nije u my computeru. Sve upučuje na Softwaresku grešku, al ne nalazim riješenje zato molim Vašu pomoć.

slika

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa SATA diskom

- potraži ga u disk manageru, obriši particiju, kreiraj novu. (linux ext particije nisu vidljive bez dodatnog soft u win). Može i npr EaseUS-om.

- svaki OS je postavio svoj boot loader na aktivnu-boot particiju (nekog) diska za vrijeme instalacije. Kad ostaviš drugi disk, vjerojatno je redosljed boota promjenjen (BIOS..). Ako je windowsov boot loader na PATA disku, provjeri redosljed u BIOSu, postavi PATA kao boot. Ako nema boot loadera, ubaci CD, fixboot, bootcfg /rebuild i sl..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 23:47 (ihush).
14 godina
neaktivan
Problem sa SATA diskom

Evo nakon muke sa EASEUS Partition Recovery-em i neuspiješnog posla skinio sam EASEUS Partition master i napokon uspio fornatirat hdd, te ga sad vidim u my computeru. Hvala na pomoći :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice