Problem sa rezolucijom

poruka: 3
|
čitano: 718
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem sa rezolucijom

pozz. ovak imam jedan iritirajuci problem s kojim se vec dugo borim postavio sam vec temu jednom ovdje na ovom forumu ali nitko nije pokuso pomoci pa se nadam da ce ovaj puta biti bolje.

zelim spojiti svoj dell laptop preko hdmi kabla na led tv od 102 cm i on se spoji bez problema ali stvar je u rezoluciji koju nikak da porihtam.

znaci na laptopu je sve ok kad je spojen prek hdmia na tv sve se ok vidi ali na tvu ne vidim recimo start,datum u desnom kutu a gore recimo u pregledniku minimize,maximize i zatvori prozor ako me razumijete.

Tv je full hd 1920x1080p a laptop je isto led ali 1366x768 i sad u tome je problem. kojeg vraga da napravim da mi na tvu bude normalna slika? da napomenem kad gledam film ili igram igricu prek laptopa na tvu slika je u redu ali ovak kak sam ranije napomenuo nije. ako to sto znaci laptop je dell inspirion ima intel4000 i radeon 8730 graficku mislim ili 8770 tako nesto.

nadam se da sam dovoljno jasno pojasnio problem i da nisam prvi sa time.  imam windows 7 64 bitni sustav. ali ista stvar mi se dogada i na drugom toshiba laptopu koji ima istu rezoluciju kao ovaj dell samo sto toshiba im win8 64 bit sustav.

ako postoji kakav program koji to moze popraviti molim vas tocan link za njega za win7. ja sam tamo u screen resolution pokusavao sve i svasta ali nisam uspio.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa rezolucijom

podesi rezoluciju, skaliranje... sve je u ocijama drivera VGA koju koristiš (uz novi swichable, player može koristiti npr radeonku ili intelicu, ovisi kako podesiš). Istu stvar treba podesiti na TVu, tj scaling, omjer pixela.. ovisi kako se to naziva u menijima, npr 1:1...

TV ekran je samo ekran (display), podesi ga.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice