Problem sa reinstalacijom sistema

poruka: 4
|
čitano: 3.192
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa reinstalacijom sistema
Imam stari prijenosnik Fujitsu Siemens AMILO, prije nekoliko dana sam pokušao da reinstaliram sistem i da instaliram XP Professional ali mi je proces stao na formatiranju HDD-a na 20% i optički uređaj je počeo pucketati. Pokušao sam opet i opet i opet ali uvijek isto...i maloprije sam ponovno pokušao i izbačena je poruka:

STOP:c0000221 Unknown Hard Error
\SystemRoot\System32\ntdll.dll

Šta ovo znači ? Jeli problem u softweru ili hardweru ili možda windowsu !?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa reinstalacijom sistema
Bahro kaže...
Imam stari prijenosnik Fujitsu Siemens AMILO, prije nekoliko dana sam pokušao da reinstaliram sistem i da instaliram XP Professional ali mi je proces stao na formatiranju HDD-a na 20% i optički uređaj je počeo pucketati. Pokušao sam opet i opet i opet ali uvijek isto...i maloprije sam ponovno pokušao i izbačena je poruka:

STOP:c0000221 Unknown Hard Error
\SystemRoot\System32\ntdll.dll

Šta ovo znači ? Jeli problem u softweru ili hardweru ili možda windowsu !?

u windowsu sigurno nije, u softwareu može biti (ovisno koju ver.installa imaš..) dok je po svemu sudeći sigurno (97%) u hardwareu-kvar. Svejdno HDD, Optički ili kontroler, kabel.. pa čak samo neki klimavi kontakt ili pregrijavanje MBO.

-za početak, počisti računalo (hladnjake-ventilatore..), u radu osjeti rukama toplinu (dali je umjereno ili vruće...), počisti malo CD player..

-nabavi kvalitetan install medij (najpouzdaniji je originalan - tiskan CD zbog čitljivosti), koji nije izgreban. Ako je sniman poželjno je na najnižoj brzini, kao i to da je čista ver.XPa (ne neki slipstream ili uber-duper-edišn).

-preduvijeti. Ispravno računalo, nešto RAMa (64-256, kao minimum minimuma, poželjno barem 512MB).. s manje od 128MB sve iza win98 je overkill. (i besmisleno jer za što bi ga koristio, internet? neće ići...)

-poželjno, imati neke druge boot CDe, liveCDe.. Hirens, UBCD, linux.. naravno linux neku stariju distru, npr 9.04-x386 (ako ide desktop, ako ne ostaje alternative, xubuntu, puppy ..). Tim CDima provjeriš-otkriš uzrok. Ako rade tad je problem u CDu kjeg koristiš, ako ne rade, tad je kvar, možda i otkriješ konkretno čega...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ma i ja pretpostavljam da je u hardware-u problem, imam dobar install medij ali cu skinuti i neke druge da isprobam.Imam 512 MB RAM-a tako da sumnjam da je tu problem, koji mi boot CD preporučuješ za analizu HDD-a i optičkog uređaja ?
16 godina

-najjednostavnije, najbrže, boot ubuntua 9x. imaš i MemTest. Ako se upali to je to., ako se ne upali, također približno znaš što ne radi. Pa tek tad kreneš u konkretnu diagnostiku (jer čemu testirati LAN ako ne radi HDD, možda zvuk itd.. kao i driveri potrebni za sve to. Ovako vidiš sve ako radi, pa kreneš dalje ovisno o cilju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice