Problem s pokretanjem windowsa nakon reinstalacije

poruka: 3
|
čitano: 955
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s pokretanjem windowsa nakon reinstalacije

Pozz,

uglavnom dobila sam neki stariji komp za klince, kada sam ga uplaila sve je radilo ok, ali je bilo puno kojekakvih gluposti pa sam ga isla reinstalirati,

medutim tu dolazi do problema instalacija nije htjela ici do kraja u zavrsnoj 8 minuti kada ide sejvanje windowsa na komp meni se zaplavi ekran i nista dalje.

Skinula sam hard i instalirala windowse na drugom kompu tam je islo sve pet do kraja, vratila hard na komp i opet nece pokrenuti windowse, dode samo do start windows normal i kada kliknem nista se nedogada stoji tako!

Odmah da kazem da neznam tocno kakva je maticna, graficka i ostale stvari uglavnom komp je radio kada je dosao :(

Ako netko moze pomoci bilo bi super ubija me to vec tri dana :(

www.madwebdizajn.com

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s pokretanjem windowsa nakon reinstala
Mad Web kaže...

..Skinula sam hard i instalirala windowse na drugom kompu tam je islo sve pet do kraja, vratila hard na komp i opet nece pokrenuti windowse, dode samo do start windows normal i kada kliknem nista se nedogada stoji tako!

Odmah da kazem da neznam tocno kakva je maticna, graficka i ostale stvari uglavnom komp je radio kada je dosao :(

..

- windowsi se ne mogu pokretati na drugom računalu ako nije identičan (sličan) hardware. Uz MSovo dodatno otežavanje zbog aktivacije... Moraš instalirati na konkretnom računalu.

-preduvjet je da to računalo radi, da je ispravno. Nešto (vjerojatno) nije.. pa treba otkriti što.

-u ovakvom slučaju je potreban neki boot-CD kao hirens za diagnostitku. Prvo MemTest do prve greške (desetak minuta je dovoljno), nakon tog test HDDa njegovim utilsom (konkretan proizvođač) koji će javiti stanje diska, disk je vjerojatno ispravan jer je prošao install na drugom PCu, ali može biti ploča-kabel pa će se greška ponoviti. Pa sve do bootanja nekog live OSa kao linux ili miniPE.. ako to radi, onda je možda problem neispravan install medij ili player..

-pa sve do običnog pregrijavanja ili nedostatka drivera. ...

sto mogućih uzroka, kreni nekim redim i postaj info-updateove...

Ako je ploča (MBO) neispravna tad se vjerojatno ne isplati osim oglasnika. RAM jer vjerojatno najpoželjniji kvar ili samo loš kabel.. pa ovisi koliko imaš ili nemaš sreće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Re: Problem s pokretanjem windowsa nakon reinstala

Moguce je da ti opticki uređaj ne radi kako treba. Mislim DVD CD čitać.  Imao sam isti slučaj , zamjenio s drugim i išla instalacija do kraja.

franc
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice