Ima slijedeći problem: imam instaliranu legalnu Vistu Home na disku relativno malog kapaciteta, kupih novi - veći- HDD i trebam prebaciti sve na taj novi; koristio sam Acronis true image, Paragon Hard disk Manager, Norton ghost i probao kopirati manji disk ( particiju) pa čak i napraviti backup pa restore na veći. No sve daje isti rezultat Vista na novom se ne želi "dići" s porukama nema ili oštećen taj i taj driver a najčešća je poruka s "famoznim" fajlom system a recovery pomoću DVD-a ne daje nikave rezultate ("odvrti" i restart opcija ali opet iste poruke...). Kloniranje se nisam usudio napraviti. Molim savjet kako napraviti prebacivanje a da se vista normalno digne s novog diska.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekoliko puta sam radio kloniranje manjeg diska na veći s Acronisom i nikada nisam imao nikakvih problema. Ne znam zašto se bojiš kloniranja.
Je li ti možda stari disk spojen kao paralelni, a novi kao SATA?
Ako je stari disk spojen preko IDE sučelja,a Vistu prebacuješ na novi disk spojen preko SATA sučelja, onda namjesti u BIOS-u da i taj novi disk radi preko IDE.
Poslije kada Vista proradi na novome disku, možeš nju i disk natjerati da rade kao preko SATA sučelja. Pogledaj ovdje kako Vistu koja je već instalirana na IDE natjerati da radi na AHCI.
Kloniranje nisam pokušao jer me je bilo strah nakon što sam prošao s kopiranjem tj. backup-restore. Strah za podatke jer kloniranje je zapravo move a ne copy. Stari disk je SATA-I a novi je PATA (IDE).