Problem kod programa za gledanej filmova

poruka: 28
|
čitano: 9.890
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle imam audio problem kod svih programa za gledanje filmova ..(VLC PLAYER,BS PLAYER,WM PLAYER) kada pokrenem video sve uredn radi ,ali zvuk ne radi tj radi ali se ne cuju glasovi glumaca šro izgovaraju,ali npr avioni i okolina muzika i sl se cuje ..da li imate kakav savijet..?? 

pozdrav ante

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem kod programa za gledanej filmova
ante5656 kaže...

Dakle imam audio problem kod svih programa za gledanje filmova ..(VLC PLAYER,BS PLAYER,WM PLAYER) kada pokrenem video sve uredn radi ,ali zvuk ne radi tj radi ali se ne cuju glasovi glumaca šro izgovaraju,ali npr avioni i okolina muzika i sl se cuje ..da li imate kakav savijet..?? 

pozdrav ante

možda ti fali audio codec i probaj Gom player.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
14 godina
neaktivan

Isprobano i ne radi ..ali do prije nekoliko dana bs player mi je uredno radio ...što da radim

16 godina
neaktivan

Kakve zvučnike koristiš (stereo, 5.1 ili nešto treće) i je li ti ispravno podešen Speaker Configuration u Control Panelu za njih? I u kojem je kodeku i formatu zvuk u filmu kojeg pokušavaš gledati? Zvukovi glumaca su obično na Front Center kanalu, tako da mi se čini da samo taj kanal ne čuješ.

14 godina
neaktivan

Eh da..evo ovako ...normalne videe dvd rip pokrene al ievo upravo sada se nista i ne cuje (bs player) a imam par hd videa format im je mkv njih uopce nece da pokrene a prije ih je s lakocom pokretao i sve je normalno radilo ..imam 5,1 zvučnike i uredno su postavljeni 

16 godina
neaktivan

Slabo mi to sve znači, NHF ako ne znaš, ali DVD rip može biti u beskonačno mnogo formata slike i zvuka, a HD videi također. mkv nije format videa ni zvuka, mkv je kontejner, mene zanima što je u tom mkv-u. U VLC-u Tools>Codec information, BS player više nemam, ali nešto je slično tamo.

Rade li ti svi zvučnici u testu u Control Panelu, za početak?

Možda imaš i problema s codecima, ne mogu znati ovako napamet ako mi ne daš konkretnije informacije. Ali mislim da bi ti najjednostavnije bilo da instaliraš (ili reinstaliraš, ako ti je već instaliran, ali ako ti neće uopće pokrenuti filmove, očito nešto ne valja) K-Lite codec pack, Standard ili Full, svejedno, i tokom instalacije konfiguriraš i izlazni audio format, trebalo bi ti onda raditi sve. I preporučujem MPC koji dolazi s K-Liteom za gledanje filmova, prema mom iskustvu, najpouzdaniji je od svih playera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 11:57 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

Vidi svi zvučnici su mi u redu to je sigurno.... nego MP4format mi pokreče bez zvuka, a znam zbog cega je u mkv-u  zbog toga što san uinstalira bs palyer i pono instalira od tada mi je u mkv ..neznam zašto 

Edit ... ovo sta si reka u vcl-u pise kodek.h264-mpeg-4 avc..i radi mi video i cijeli zvuk osim glasova glumaca kao što sam opisaio u prvom postu

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 12:20 (ante5656).
16 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Vidi svi zvučnici su mi u redu to je sigurno.... nego MP4format mi pokreče bez zvuka, a znam zbog cega je u mkv-u  zbog toga što san uinstalira bs palyer i pono instalira od tada mi je u mkv ..neznam zašto 

Ok, zvučnici su ti u redu, jedan potencijalni problem manje. Ova rečenica koju si napisao, iskreno, nema nikakvog smisla, format u kojem ti je film spremljen se sigurno nije promijenio zbog reinstalacije playera, tako da ne kužim što želiš reći s tim.

I molim te, poslušaj me jer ćemo se ovako natezati do sutra, a nećemo ništa riješiti. MP4 je kao i Matroska (MKV) i AVI također kontejner (http://en.wikipedia.org/wiki/Container_format_%28digital%29)  i apsolutno mi ništa ne znači jer ja pojma nemam imaš li ti u tim kontejnerima spremljen zvuk u AC3, DTS, MP3, PCM-u ili nečem desetom i ne mogu znati s kojim formatima imaš problema.

Kao što rekoh, daj probaj instalirati i konfigurirati K-Lite, i nemoj samo klikati next nego pogledaj barem opcije za izlaz zvuka jer će te pitati kakve zvučnike imaš, u većini slučajeva s njim i MPC-om sve radi odlično čim se instalira.

edit: sad sam vidio tvoj edit, bitnije mi je bilo što piše za kodek za zvuk, i imaš li taj problem sa svim filmovima s tim formatom ili samo s tim? Pitam jer je moguće da je nešto krivo napravljeno s filmom, da ne bismo rješavali problem koji ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 12:29 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Edit ... ovo sta si reka u vcl-u pise kodek.h264-mpeg-4 avc..i radi mi video i cijeli zvuk osim glasova glumaca kao što sam opisaio u prvom postu

Edit: Slušaj Mirka šta ti kaže. Ovo moje zaboravi sa sinhronizacijom glasova, ali mislim da su zvukovi u drugom codecu koji ti nemaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 12:45 (Fero).
14 godina
neaktivan

Ovako .. u bs playeru taj film ne mogu uopce pokrenuti, a u vlc playeru nema zvuka od glasa,a drugi film koji mogu pokrenuti u bs playeru on nema uopcce zvuka u bs playeru,a u vlcu ima zvuk ali opet ne cuje se govor ...

za zvuk pise : DTS audio(dts)

evo sad cu instalirati k lite pa cu vidit ,ali imaj na umu da san uvijek prije uspješno pokretao sve filmove u bs playeru i uredno bi radili ...

edit:instalirao sam k lite te sada mogu pokrenuti onaj video što nisam mogao ,ali opet je problem u zvuku ne cujem govor

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:55 (ante5656).
14 godina
neaktivan

Ako ne bude radilo skeniraj komp Hitman pro ili MBAM ili EEKit. I šta imaš od zaštite instalirano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...
Edit: Slušaj Mirka šta ti kaže. Ovo moje zaboravi sa sinhronizacijom glasova, ali mislim da su zvukovi u drugom codecu koji ti nemaš.

Samo fyi, da je codec kojeg nema, ne bi uopće bilo zvuka. Ovo je nekakav čudan problem s krivim mapiranjem kanala.

ante5656 kaže...

Ovako .. u bs playeru taj film ne mogu uopce pokrenuti, a u vlc playeru nema zvuka od glasa,a drugi film koji mogu pokrenuti u bs playeru on nema uopcce zvuka u bs playeru,a u vlcu ima zvuk ali opet ne cuje se govor ...

za zvuk pise : DTS audio(dts)

evo sad cu instalirati k lite pa cu vidit ,ali imaj na umu da san uvijek prije uspješno pokretao sve filmove u bs playeru i uredno bi radili ...

Ja sam sad instalirao K-Lite sa svim postavkama u instalaciji na default (osim hardverske akceleracije videa, ali to ne bi smjelo imati veze s ovim) i zvuk mi radi potpuno normalno sa svim formatima i iz svih kontejnera.

Jbg, dešava se, možda si instalirao neki program, player ili šta već koji je dirao neke codece i poremetio nešto. Svašta je moguće. Samo javi kad instaliraš pa ćemo vidjeti šta dalje ako ne radi.

edit: Sorry, zaboravio sam spomenuti da trebaš izabrati 5.1 u intalaciji, nadam se da si se sjetio toga sam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:34 (Mirko935).
16 godina

kakvi kodeci, pa nisu govor i okolni zvukovi različitim streamovima, a pogotovo kodecima?!

Jedino šta mi pada napamet su krivo postavljeni zvučnici u driveru od zvučne.

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...

kakvi kodeci, pa nisu govor i okolni zvukovi različitim streamovima, a pogotovo kodecima?!

Moguće da ih krivo mapira, tj. srednji kanal u zapisu ne ide na srednji zvučnik; uspio sam naići na par sličnih tema na internetu, tako da se očito događalo ljudima.

Kaže čovjek da su dobro postavljeni zvučnici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:43 (Mirko935).
16 godina
Mirko935 kaže...
8ax kaže...

Moguće da ih krivo mapira, uspio sam naići na par sličnih tema na internetu, tako da se očito događalo ljudima.

Kaže čovjek da su dobro postavljeni zvučnici.

Možda misli da su dobro fizički postavljeni  {#}

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
  Možda misli da su dobro fizički postavljeni {#}

hahahaha, moguće, ali pitao sam ga rade li u testu u Control panelu na što je odgovorio da su svi zvučnici u redu. Nije valjda blesav da ga treba opet pitati isto pitanje {#}

14 godina
neaktivan

instalirao sak k lite i sada mogu pokrenuti onaj video što nisam mogao ali opet zvuk mi ne radi tj ne cujem glumce.... a kao jos jedan dokaz da sau zvučnici pravilnospojeni je taj da mogu pokrenuti video kojeg sam sam snimao i sve adi u redu...

16 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

instalirao sak k lite i sada mogu pokrenuti onaj video što nisam mogao ali opet zvuk mi ne radi tj ne cujem glumce.... a kao jos jedan dokaz da sau zvučnici pravilnospojeni je taj da mogu pokrenuti video kojeg sam sam snimao i sve adi u redu...

Ima li taj tvoj video 5.1 zvuk? Ako nema, ne igra nam neku ulogu. Jesi sigurno provjerio radi li ti centralni zvučnik u Control Panel>Sound pa desni klik na zvučnike i Configure speakers? Nema mi nikakvog smisla da ne radi. I je li ti tako sa svim filmovima s 5.1 zvukom? Desnim klikom na fajl pa MediaInfo možeš vidjeti koji je format zvuka.

U ffdshow audio decoderu možeš namjestiti da ti stavlja taj srednji kanal na druga dva prednja ako ovo ne uspiješ upogoniti, tako neće imati nikakav razlog da ne radi.

14 godina
neaktivan

a zvučnici su uredno spojeni  i svi rade u sistemu 5,1 kada svira pjesma ...ali neznam za video pa sam sadaisao malo cackati po opcijama zvučnika i onda sam stavio umjesto 5,1 na stereo i proradilo..pa u cemu je bija problem..??

16 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

a zvučnici su uredno spojeni  i svi rade u sistemu 5,1 kada svira pjesma ...ali neznam za video pa sam sadaisao malo cackati po opcijama zvučnika i onda sam stavio umjesto 5,1 na stereo i proradilo..pa u cemu je bija problem..??

Jesi siguran da ti radi centralni zvučnik kad svira pjesma? I da ti rade svi zvučnici kad staviš na stereo? Muzika se snima u stereu tako da, osim ako imaš nekakav DSP koji to pretvara u 5.1, rade ti samo prednji lijevi i prednji desni zvučnik. I ajde napiši koji su to zvučnici, kako su spojeni i pokreni onaj test jer se meni i dalje čini da tebi ne radi centralni zvučnik.

14 godina
neaktivan

test sam bio pokrenuo i svaki radi .... zvucnici su logitech x-530 ...

16 godina
neaktivan

Čudno... Probaj s drugim nekim filmom koji ima DTS zvuk. I s nekim koji ima AC3 (A-52 iliti Dolby Digital), bolje ćemo možda znati u čemu je problem.

14 godina
neaktivan

Kada je na stereo sve redi sa vecini filmova ...

16 godina
neaktivan

Ma naravno da radi, ali onda imaš samo zvuk iz prednjeg lijevog i desnog zvučnika. Ako si ti zadovoljan s tim, ok, ali nema mi to smisla ako već imaš 5.1 zvučnike.

14 godina
neaktivan

Pa kako da to popravim???

16 godina
neaktivan

Za početak stavi u opcijama zvučnika 5.1 surround. Provjeri da ti nije tamo negdje smanjen centralni zvučnik. Ako imaš nekakve opcije koje rade surround od sterea i slične gluposti, isključi ih, barem za sad, da ne bi to nekako utjecalo na ovo. Kad puštaš normalnu muziku (mp3-ce i šta već sa stereo zvukom) trebali bi ti raditi samo prednji lijevi, prednji desni zvučnik i subwoofer. Probaj s nekoliko filmova koji imaju 5.1 DTS i AC-3 zvuk šta se događa i rade li ti stražnji zvučnici kako treba (ne treba tako da bude isti zvuk kao i na prednjima što rade neki retardirani virtual surround DSP efekti iz sterea, na stražnjima su u filmovima obično samo razni efekti, tu i tamo dio muzike i slično, nađi neku dobru scenu pucnjave, one obično imaju dobro složen surround). U ffdshow audio configuration možeš uključiti Volume i Show current volume i vidjeti koliko bi trebao trenutno biti glasan zvuk na kojem kanalu.

Probaj i u ffdshowu uključiti pod Output Pass-through za DTS i AC3, iako nećeš koristiti S/PDIF, možda ti ga tako driveri dobro budu dekodirali.

Imaš kakvu igru koja ima 5.1 zvuk? Probaj radi li ti dobro surround u igrama i radi li ti tamo srednji zvučnik. Ako ni tamo ne radi, onda je nešto do opcija u driverima.

Sve u svemu, poigraj se sa svim tim ako imaš vremena, vjerojatno ćeš izgubiti pola dana i nećeš ništa pametno skužiti ni napraviti, tako to obično ide s ovakvim stvarima.

Još uvijek mi nije jasno kako je moguće da ti rade zvučnici u testu, a da ti na filmovima samo srednji ne radi. Nisam još čuo za tako glup problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 16:20 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

Probao sam i uspija ..mislin neznan šta san napravija ali san upalija film da vrti imrda kvačice sa nekih rečenica i proradilo ... Puno hvala na dosadašnjem trudu i pomoči

16 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Probao sam i uspija ..mislin neznan šta san napravija ali san upalija film da vrti imrda kvačice sa nekih rečenica i proradilo ... Puno hvala na dosadašnjem trudu i pomoči

Vidiš, zaboravio sam na "random mrdanje kvačica" pristup :D

Nema na čemu, i drugi put.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice