Problem s grafičkom

poruka: 8
|
čitano: 787
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Sinoc su mi se pojavile crte po cijelom monitoru.. stavio sam nove windowse  nista, uninstall sam drivere od graf i ponovo stavio nove opet nista.. sad neznam sta da radim.. zanimljivo je da mogu gledat video na yt ili film i nema problema jedino u igri ili na desktopu.. Imam Hp pavilion dv6, graf ATI mobility radeon hd 4200.. nista nisam mjenjao, jedino term pastu prije mj dana. neznam sta je uzrok, dali se graf pregrijala? i javlja mi gresku kada zatrokira da je driver pao ali se recovero uspjesno. 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s grafičkom

to su simptomi problema s memorijom (VRAM na VGA). 'Popravljao' si, možda nije dobar kontakt.. možda se sve popravi. (ponovo rastavi ili daj majstoru).

-današnji filmovi na YT (tj player, flash..) imaju jednake zahtjeve kao igre, samo ne koriste sve funkcije kao kompletan directx. Tako da može biti i kvar uzrokovan pregrijavanjem (pregoreno, tad popravljanje hlađenja neće otkloniti posljedice) ili samo neki kontakt, previše paste itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

Ali kada izbrisem drivere baci me na najmanju rezoluciju i radi bez problema, nema nikakvih crtcica ni nicega i cim ih updateam opet nevalja

0 1 hvala 0
17 godina

-bez drivera je isključeno 90% funkcija, time i struja-napajanje-temperatura, rezolucije (i količina adresirane memorije koja je po opisu = artefakt-smetnje krivac)... bez drivera (polu)neispravna VGA može relativno stabilno radit, pod XPom u directX PCu je postojala opcija podešavanja hw acceleracije (slider), čime se može isključit sve, pa i npr mouse pointer akceleracija, na novijima mislim da te opcije nema defaultno.. npr Aero je preduvijet...

-uobičajeni početak problema je temperatura, sam vijek trajanja (predviđen) nekog HWa... i radeonke nisu trajne, par godina do 5, je očekivan rok, kao da je cilj da crknu nakon isteka garancije... to vrijedi za kompletan HW... pošto si već mijenjao pastu, za predpostaviti je da si imao početnih problema ili nisi dobro postavio hladnjak.

-suprotno internetskim sugestijama, pasta NE hladi, pasta je samo nužno zlo (dihtung) u nesavršenom svijetu prijenosa topline između dviju nesavršenih ploha. Višak ili loša kvaliteta su veći problem nego da paste nema. Uvjek je potrebno neko znaje oko popravka bilo čega, jer internet je prepun 'polu' informacija...

15 godina
djelekovac kaže...

- Instaliraj HWmonitor, pokreni ga i pusti da se vrti u pozadini, pokreni igru i zaigraj dok se artefakti ne pojave,

izađi van i pogledaj prozor HWmonitora, stavi sliku na forum.

- Drivere nemoj stavljati s ATI stranice, nego sa stranice proizvođača laptopa, a to je HP.

13 godina
neaktivan
djelekovac kaže...

Sinoc su mi se pojavile crte po cijelom monitoru.. stavio sam nove windowse  nista, uninstall sam drivere od graf i ponovo stavio nove opet nista.. sad neznam sta da radim.. 

Ovdje nema dileme i puno mudrovanja, ja isto kao @ihush kažem otišla je VGA preciznije VRAM (razloga može biti nekoliko: pregrijavanje, nestručno nanesena termalna pasta, krivo postavljen heatsink...), ukoliko ne želiš daljnju štetu na hardveru ako imaš znanja zasuči rukave ili laptop nosi u servis!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 23:28 (Hardwhelper!!!).
17 godina
neaktivan
Problem s grafičkom

hvala na odg. dali se isplati to uopce nositi na popravak? dali se mora cijela maticna mjenjati? najvjerovatnije ce ostati tak kak je i sluzit za gledanje filmova/serija dok ne rikne do kraja jer je on odradio svoje 4 god. i bilo je samo pitanje vremena. 

0 0 hvala 0
17 godina

- za servis nazovi MRservis ili još neki.. i pitaj, uobičajeno je diagnostik besplatna ako prihvatiš ponuđen popravak, ali je sam popravak (zamjena dijela kao MBO) neisplativ... jer su cijene cca +50-70% u odnosu na novi, kad se uzme generacija, garancija, baterije.. često neisplativo ako se za sličan iznos može (peglati kartica) kupiti novo. Ali, prvo ih nazovi, taj dio je free.. i sretno.

-drugo rješenje je snalaženje po oglasniku i spajanje (frankenštajn) nabavkom takvog poluisravnog... ili lokalni majstor koji to možda popravi za siću ili sve baciš u smeće... (sreća je bitan faktor, no možda je bolje uzeti loto listić i ako dobiješ problem više ne postoji..).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice