Preporuka za OS.

poruka: 7
|
čitano: 1.386
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Preporuka za OS.

Koji operativni sistem preporucujete za ovu konfiguraciju na laptopu koji je proizveden 2005 godine,samo hocu da mogu surfati bez laga i da mogu gledati filmove i te stvari,sto je najvaznije da mi socijalne mreze ne stekaju..

Intel Pentium M 1.8Ghz
2GB RAM
256 Graficka
100gb hard disk

WinXp sam probao ali mi sjecka zvuk na youtube..
Win7 mi stopa ajmo reci kompletno..
Nije bitno koji je da li Linux ili Win ili skroz neki drugi..samo da moze yt tj da sve stranice otvara i pusta filmove kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Preporuka za OS.

Probaj lubuntu, jednostavan, a nije zahtjevan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Preporuka za OS.
SHELBY_09 kaže...

Probaj lubuntu, jednostavan, a nije zahtjevan.

Probao sam,ali firefox i ostali browseri imaju veliki lag.

Sta misli o Chromium OS?

I onako mi je potreban samo browser..

mire
16 godina

Malo mi je čudno da ti on lagga, nije to toliko loša konfiguracija da se ne može normalno korisitit browser ...
Nemam iskustva s Chromiumom pa ti po tom pitanju ne mogu ništa pametno reći, ali probaj, nemaš šta izgubiti. Javi ako radi !

16 godina
dvabona kaže...
..

I onako mi je potreban samo browser..

-što je browser, što radi? ... tad možda shvatiš promjene, multimedija, flash, .. ono što danas radi npr mobač. To su requirementsi HWa, OS je sporedan, app je ona koja to traži a današnje browsanje ''samo za internet'' je kao da si nekad rekao za gaming, 'samo za cryzu'.. to je problem i zato ti npr XP trza (jer nema više support, nadogradnje, ..) a linux nije čarobni štapić.

edit: Xubuntu. kao OS, a dali će raditi onako kako želiš ovisi o HWu i njegovim mogućnostima, npr GPU kojeg nemaš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 21:53 (ihush).
10 godina
neaktivan
Preporuka za OS.

Rijeseno.

Promijenio produzno kablo gdje je bio ukljucen punjac od laptopa i problem rijesen.

Instalirao win7 home premium,google chrome 5 tabova tacnije facebook,youtube,instagram,bug.hr i gamers.ba rade savrseno.

Hvala na odgovorima.

mire
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moze preporuka za Os? Imam stari komp koji bi osvjezio malo . Cpu Amd athlon 2100+gpu ati 7500 64mb 1gb ram 400mhz hdd 80gb 7200, napajanje 300w . Koristio sam xp sp3 pa bi htio probati linux. Probao sam s ubuntu 14.04 ali jako mi šteka, htio bi neku laganu verziju za filmove glazbu, net i ajde steam client.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice