Koji operativni sistem preporucujete za ovu konfiguraciju na laptopu koji je proizveden 2005 godine,samo hocu da mogu surfati bez laga i da mogu gledati filmove i te stvari,sto je najvaznije da mi socijalne mreze ne stekaju..
Intel Pentium M 1.8Ghz
2GB RAM
256 Graficka
100gb hard disk
WinXp sam probao ali mi sjecka zvuk na youtube..
Win7 mi stopa ajmo reci kompletno..
Nije bitno koji je da li Linux ili Win ili skroz neki drugi..samo da moze yt tj da sve stranice otvara i pusta filmove kako treba.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo mi je čudno da ti on lagga, nije to toliko loša konfiguracija da se ne može normalno korisitit browser ...
Nemam iskustva s Chromiumom pa ti po tom pitanju ne mogu ništa pametno reći, ali probaj, nemaš šta izgubiti. Javi ako radi ! 
I onako mi je potreban samo browser..
-što je browser, što radi? ... tad možda shvatiš promjene, multimedija, flash, .. ono što danas radi npr mobač. To su requirementsi HWa, OS je sporedan, app je ona koja to traži a današnje browsanje ''samo za internet'' je kao da si nekad rekao za gaming, 'samo za cryzu'.. to je problem i zato ti npr XP trza (jer nema više support, nadogradnje, ..) a linux nije čarobni štapić.
edit: Xubuntu. kao OS, a dali će raditi onako kako želiš ovisi o HWu i njegovim mogućnostima, npr GPU kojeg nemaš..
Rijeseno.
Promijenio produzno kablo gdje je bio ukljucen punjac od laptopa i problem rijesen.
Instalirao win7 home premium,google chrome 5 tabova tacnije facebook,youtube,instagram,bug.hr i gamers.ba rade savrseno.
Hvala na odgovorima.