Evo ovako u zadnje vrijeme mi se događa da kad upalim računalo i dignu se windowsi ne radi tipkovnica ,nakon restarta kompa radi uredno do sljedećeg dizanja windowsa a onda isti problem :Ako netko zna u čemu je frka možda driveri ili bios ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
PS/2-Tipkovnica marka MS : Možda je i do tipkovnice ali vidi se da ne dobija signal iz kompa !
Ako je tipkovnica sa makro multimedia tipkama to se zna dešavati...preporuka...uzmi običnu tipkovnicu usb ili ps2 i nećeš imati problema...obično mm tipkovnice kod dizanja windowsa imaju feler, tj. windoze ih ne prepoznaju, tek pri ulasku u sistem ih skuže. To se pogotovo dešava kod stavljanja novih svježih windoza. To mi se dešavalo masu puta (neće u bios i sl.), što kod mene, prijatelja i drugih, tako da uz multimedia tipkovnicu preporučujem i jednog jeftinjaka od 20tak kuna.
eh da...zaboravih...bilo kakvu tipkovnicu imao eneblaj keyboard i mouse support u Biosu!
Meni se to isto događa imam microsoftovu ps2 tipkovnicu. Kad ti se to dogodi otiđi u device manager i vidjet ćeš pored tipkovnice neki znak upozorenja koji označava da ne radi dobro. Desni klik na tipkovnicu i diseable pa onda opet enable i trebala bi ti radit. Tako bar nećeš trebat restatrtat stalno komp
Još nisam rješio problem s tipkovnicom od prijatelja sam uzeo njegovu ni ona ne radi . U biosu tipkovnica radi uredno znači nije hadverski problem nego je nešto u windowsima evo malo prije sam upalio komp nije radila sad sam napravio restart i radi pomagajte znam da je najlakše reinstalirat windowse ali sve uredno radi i windowsi ne štekaju jedino je to problem !.
u device manager-u piše da je sve uredno !
kud češ veći problem nego taj opisani...probaj napravit system restore na neki datum gdje je sve radilo normala, ako ne nema ti druge do novih Windoza!
ja danas upalim komp ne radi tipkovnica..!!..jučer sve bilo normalno nemam pojma kako sad najednom ne radi...ne rade ni lampice ni ništa...probo sam više tipkovnica koje rade na drugim kompjuterima al ništa mi ne radi...ni USB ni PS/2....nema teorije ni da u bios uđem ..šta bi moglo bit??hm? mislim neradi ni usb ni ps2? šta da napravim.? nebi sad kupovo novu matičnu plloču!
zaboravio sam reć...miš mi radi bez problema :D a kod ovih lampica kod tipkovnice... kad spojim tipkovnicu lampice samo blicnu i ugase se...a kod nekih samo bude upaljena jedna i ona je kao blokirana ne može se ugasit sa num, caps, scroll i ne može se upalit?:..what the hell is wrong ??????
Velika verovatnoca je da ti je otisao PS/2 port
Ako tipkovnica uopste ne radi to ce ti sam BIOS sam lepo pisati da "Keyboard not presented" i odbiti daljne botanje.
Pokusaj preko devi managera da odinstaliras tipkovnicu i restartaj
Koji Win imas? Ako je Vista u event vieweru ce ti pisati log u vezi hardwarea
Pozdrav ljudi, evo i mene da se nadovežem na ovu temu, i kod mene je isto znači dok ne ukucam šifru tipkovnica radi, čim ukucam automatski prestaje i to samo od maloprije, jutros kad je upaljen računar tipkovnica je radila u nulu a sada evo ne radi više, imam dvije tastature i obje su PS/2 ili kako već sa okruglim džekom, i obje rade tako, kada pritišćem tipke čujem neki zvuk kako pritisnem, inače imam Windows 10, i sinoć kad sam igrao igrica mi je došlo kad sam držao shift dugo neko sranje i pisalo je da ne i ja sam išao da pa mislim da je možda do toga
KOd mene zadnjih dana isto zeza tipkovnica (usb).
Kod prvog paljenja comp ju ne prepozna, a nakon restarta sve radi uredno