Pitanje u vezi particija

poruka: 9
|
čitano: 1.466
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pitanje u vezi particija

bok, trenutno skidam Windows 7 ali imam nekoliko pitanja u vezi particija

Kako imam C i D particiju(a ko ih nema) na C su normalno programi i igre, a na D dokumenti,slike,glazba itd.

E sad nisam siguran dali mape u My Documents spadaju pod C ili D particiju jer kako tamo imam vecinu podataka?

Ako spadaju pod C kako da ih premjestim u D tako kad formatiram C particu da ih ne izbrisem? Da ih samo kopiram iz C u D pomocu Copy opcije ili da ih premjestim sa onim alatom na sidebaru di pise Premjesti.

E da i jos jedno pitanje, kad sam prvi put instalirao Win XP Sp3 stvorile su se C i D particije,posto je bilo nekih problema opet sam moro wipeat particiju i pri reinstalacij su stvorene umijesto C i D, H(C particija) i I(Dparticija) citaci su se reimenovali umjesto E,G sta vec dodje u drugo kako da to ponovno vratim na staro tako kad sad budem reinstaliro da imam C i D particje.

Hvala unaprijed :D mozda sam neki noob sta se tice ovih particija ali ucim jos :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Pitanje u vezi particija

Mislim da definitivno moraš napraviti jednu lijepu čistu instalaciju ;)

Oliti, makni sve particije i instaliraj jednostavno sve na jednu...

Prije toga sve bitno ili zaprži na DVD ili baci na vanjski disk ako imaš ;)

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
16 godina
neaktivan
Sabbathian kaže...

Mislim da definitivno moraš napraviti jednu lijepu čistu instalaciju ;)

Oliti, makni sve particije i instaliraj jednostavno sve na jednu...

Prije toga sve bitno ili zaprži na DVD ili baci na vanjski disk ako imaš ;)

Naci da prvo formatiran oba svije particije i onda maknem sve? Mislis da bi to rijesilo problem sa H i I particiajma? ili treba nesto podesiti u BIOSu?mozda za te particije je kriv ugrađeni citac kartica naime radi se o ovom kucistu http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2908 na vrhu kucista ima 2 USB porta,eSATA i firewire te dodaci za slusalice i mikrofon,ispred je dvd citac i citac kartica

Pogledaj ovu sliku u attachmentu to je screenshot My Computera,vidis kako su nazvane particije,citaci itd.

16 godina

-particije i diskovi nisu ista stvar.. fizički disk (jedan) može imati jednu ili više particija, a particije mogu imati jedan ili više logičkih diskova.

-Vjerojatno imaš jedan HDD. Opbriši sve particije i keriraj novu, ako nemaš bolju ideju onda samo jednu (i jedan disk u njoj).

Za ostale kombinacije, kolikoko kojih particija i diskova, veličine itd. je previše kombinacija a nema univerzalnog pravila. Inače je optimalnije napraviti podjelu.

Format se radi nakon particije, to su dvije različite stvari.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Pitanje u vezi particija

Koja je razilka u NTFS i NTFS(quick) osim to sto NTFS formatiranje duze traje,a NTFS(quick)kraće

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Razerlake kaže...

Koja je razilka u NTFS i NTFS(quick) osim to sto NTFS formatiranje duze traje,a NTFS(quick)kraće

- razlika je u tomu što full format traje duže, zbog defaultnog testiranja bad sectora. To nema direktne veze s NTFS.

Normalna je upotreba quick-a.

Za stvarno brisanje, je potrebno koristiti specijalizirane programe za tu namjenu (pa ni to nije 100%).... -ispravnije bi bilo nazvati to presnimavanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 10:04 (ihush).
15 godina
odjavljen
Pitanje u vezi particija

Za vrijeme instalacije makni card reader... kada se sve završi, prikopčaj ga nazad, tako da mu se dodijele zadnja slova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pitanje u vezi particija

da, ali instalirani winsi preko NTFS če vjerojatno bolje raditi nego oni preko NTFS ( qick )

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mindstorm kaže...

da, ali instalirani winsi preko NTFS če vjerojatno bolje raditi nego oni preko NTFS ( qick )

Ne, raditi će identično ... proguglaj malo što je to formatiranje i kako radi pa će ti sve biti jasno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice