Perzistencija u Ubuntuu 8.04 (Hardy heron, live cd

poruka: 7
|
čitano: 2.453
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Perzistencija u Ubuntuu 8.04 live cd
pitanje

Nedavno sam snimio Ubuntu 8.04 na cd pa da i ja malo iskušam taj ''linux''. Veoma mi se svidio, ali imam jedan problem: želio bih zadržati sve postavke programa i kad se nanovo bootam u Ubuntu. znači, problem je perzistencija jer je neznam aktivirati, a ne koristim linux tako često da ga stavim na hard.  Plač Ako tko zna kako da namjestim perzistenciju neka mi pomogne!

Kad si sretan udri glavom ti u zid

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na bilo kojem live CDu je to nemoguće!  To bi značilo da bi ti se konstantno tvoji podatci i postavke trebale pržiti na taj CD, pošto LiveCD ništa ne zapisuje na hard, a RAM se briše kod gašenja računala.

možeš doduše staviti linux na USB stick, onda podatci ostaju na njemu.

www.pendrivelinux.com - pogledaj ovdje kako staviti linux na USB stick

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Perzistencija u Ubuntuu 8.04 (Hardy heron, liv
autorov komentar

Hvala, iskoristit ću ovaj dio sa windows metodom (jedostavnija je!)Smijeh

17 godina

ovak.. imam jedno pitanje u vezi te 8.04 verzije.

skinuo sam ga neki dan i ne želi se bootat. preko vmware-a sam išo na ono "preview" bez da se instalira.. i taj preview radi super..

kad ga instaliram (dual boot uz xp), instalacija prođe u redu, na boot screenu izaberem ubuntu, prođe splash screen, čujem neki klik na zvučnike i ostane crni ekran.. :( neam pojma kaj da radim.. :s

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ja bih ti rado pomogao, ali nemam baš iskustva s time, ali možeš pokušat ovo: obriši Ubuntu sa harda i odi ti na novo ga instalirat jer postoji mogućnost da si nešto za***ao u instalaciji. Druga mogućnost je da ti Ubuntu ne prepoznaje grafičku (malo vjerojatno,sram me ovo uopće i pisat)!? 

17 godina

ma nema te kaj bit sram.. valjda mogu postojati laici za određene stvari? :)

idem kemijat još oko toga.. sad mi palo napamet da monitor spojim na onboard grafičku.. hm..

17 godina
neaktivan

Dali ti izbaci odredjeni error? Jesi probao pritiskati Ctrl+Alt+F1 da te prebaci u konzolu?

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice