Novi folder "Removable Storage Devices na desktopu

poruka: 6
|
čitano: 964
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dobar dan svima!

Imam Win 10, i danas mi se je na desktopu, ničim izazvana, pojavio novi folder "Removable Storage Devices", i ne mogu ga izbrisati. Unutar foldera je ikona DVD jedinice i "F drive" koji je external drive.

Ako kliknem desni klik na folder, ne daje mi mogućnost brisanja foldera kako je to uobičajeno. Desnim klikom otvori mi se menu sa: OPEN, PIN TO QUICK ACCES, PIN TO START i CREATE SHORTCUT. I to je to.

Kako je i zašto nastao taj folder i kako da ga uklonim sa desktopa?

Zahvaljujem se na pomoći!!

Nova ikona Nova ikona
Desni klik Desni klik
Unutar foldera Unutar foldera
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2025 12:32 (seas).

0 0 hvala 0
13 mjeseci
Otvori File Explorer → View → Options → Change folder and search options.
U kartici View, označi:
- Hide empty drives in the Computer folder
- Don’t show hidden files, folders, or drives
- Hide protected operating system files

Potvrdi promjene i osvježi desktop sa F5
127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Novi folder "Removable Storage Devices na desk
seas kaže...

Dobar dan svima!

Imam Win 10, i danas mi se je na desktopu, ničim izazvana,..

Removable Storage Devices folder on my desktop. - Microsoft Q&A

-prva preporuka je provjeriti malware + sfc, ništa se ne događa bez razloga pri čemu ne moramo znati što-kako.. no mora postojati, nečim je 'izazvano' i poželjno je to pronaći-uzrok, tad će se riješiti i problem-posljedica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 mjeseci
@ihush ne vidim čemu komplicirati sa tim problemima kad je ovo moje rješenje najbolje i najjednostavnije. To je prastari bug koji M$ nije popravio do sada..

Inače:
Poznati simptomi
-Prazni ili „fantomski” pogoni pojavljuju se u Exploreru (često se radi o čitačima za više kartica ili nestabilnim uređajima).
-Opcija „Sakrij prazne jedinice” u Mapama je označena, ali pogoni su i dalje vidljivi.
-Problem se često pojavljuje nakon Windows nadogradnje ili promjena upravljačkih programa.
-Često se javlja kod vanjskih čitača kartica ili neispravnih USB uređaja koji prikazuju više praznih mjesta.

Budući je juzer imao Windows nadogradnju, nije ništa čudno što se to desilo..
127.0.0.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Novi folder "Removable Storage Devices na desk
yoko999 kaže...
@ihush ne vidim čemu komplicirati sa tim problemima kad je ovo moje rješenje najbolje i najjednostavnije. To je prastari bug koji M$ nije popravio do sada..

..
Budući je juzer imao Windows nadogradnju, nije ništa čudno što se to desilo..

-jesi li ti tom nadogradnjom dobio taj bug? ostali-većina?

-što je u kontekstu tog problema? moguć malware ili oštećen sys-file-nešto i u uputama su navedene te dvije provjere, koje logički ako nešto pronađu-poprave.. a tad je to odgovor što je uzrok, npr oštećen sys..

-da je nadogranja, klasičan bug, tad bi ga imali svi kao posljedicu nadogradnje, ovako kad ima pojedini korisnik, tad je nešto na njegovom računalu povezano i to treba otkloniti, čak i za benigne posljedice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 mjeseci

Problem se javi kod pojedinih usb-uređaja ili sd-kartica ili pogona, a manifestira se promjenom u registry-u.
Dakle, nije uvjet da se pojavi svima, nego samo kao "kad se poklopi neki uvjet".
Što se zapravo desi? Izresetira se registry ključ (ili se obriše) za opciju "hide empty drives", dakle, više kao konflikt nego kao bug, ali se svejedno zove bug.
Dovoljno je samo još jednom ući u opcije, skinuti kvačicu sa "hide empty drives" i opet je staviti da se rekreira ključ i to je to.
Nije tu riječ o nikakvom sistemskom oštećenju.

Ja ti garantiram 100% da će SFC ili DISM naći da je sve ok i da nema malwarea, budući to nije na "file" razini nego na registry razini.
A što se pak M$ tiče, baš u ovom članku koji si linkao prvo im je da ponude SFC i DISM bez obzira na bilo koju grešku, to im je valjda ona teleoperaterska "ištekajte urešaj iz struje i pričekajte 1 minutu"...

Uostalom, ako si ikad gledao za Windows update changelog, za recimo KB*****, vidio si da piše da "ako imate to i to, možda vam neće raditi to i to".

Ni jedan bug ne mora biti na globalnoj razini da bi se zvao bug, ali ipak jest.

Ako upišeš "hide empty drives bug" u bilo koju tražilicu vidjet ćeš da hrpetina ljudi ima problem sa time, no to ne znači ako je kod tebe ok da to nije bug koji se poteže još od davnina..

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2025 11:55 (yoko999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice