Nedavno mi je brat prčkao po kompu i skidao neakve gluposti. Skeniramo sam hard s SpyBot-om i uvijek nadje Adware.C. Svaki put ga pobrišem, ali opet kad slijedeći put skeniram opet ga nađe. Avast, AVG, Avira, Malwarebytes nisu ništa našli. Jučer sam primjetio čudne procese u task manageru, ins40FE.tmp a ime je Protection. Neznam što da radim sad, da rušim winse i opet instaliram.....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Probat cu s Malwarebytes i Kaspersky-em pa javim onda.
BTW da skeniram s onim Hijack This! ???
Ako ti je problem reinstalirati windowse onda digni neki live linux usb i obriši sve čudne i nepoznate fileove na računalu. Dakle ručno.
Ili pak odi na ovaj link http://www.avira.com/en/support-download-avira-antivir-rescue-system i skini .iso file i zaprži ga na DVD i bootaj s njega. Avira bi trebala to sve poskenirati.
Imaš ovdje mini tut o tome..
Skenirao sam s SpyBot-om i safe modu i našao mi je neš "Zedo" u browseru, valjda neki tracking cooky.i neam pojma. Skenirao sam i sa Kasperskyem i sve je čisto. Čudno kad sam bio ugasio taj proces ins40FE.tmp, nije se više pojavljivao . BTW ako budem rušio WInse, mogu sam bootat s CD-om i tam u WIndows instaliaciji formatirat.
Pa ako ti Kaspersky nije ništa javio onda nemaš viruse na PC-u. Kaspersky je jedan od najboljih antivirusnih programa, koje sadrži sve napredne funkcije za nadzor računala. Ima čak i napredne metode provjere računala svojim posebnim algoritmima. Jedina mana mu je ako uključiš sve te opcije uspori ti se rad računala, ali ne previše.
Pa ako ti Kaspersky nije ništa javio onda nemaš viruse na PC-u. Kaspersky je jedan od najboljih antivirusnih programa, koje sadrži sve napredne funkcije za nadzor računala. Ima čak i napredne metode provjere računala svojim posebnim algoritmima. Jedina mana mu je ako uključiš sve te opcije uspori ti se rad računala, ali ne previše.
Čuj download-ao sam Trial , neznam jel ima razlika izmeđđu tog Trial-a i Full verzije. Proces ins40FE.tmp se više nije pojavljivao, neznam što je to uopće bilo, keylogger, troyan??
EDIT- Možda je DRM od igre Jurrasiick park, jer je brat nesto skidao, a pisalo mu je BUY FULL VERSION of game, tak nes...?