Trazim citav dan ali nemogu naci drajvere za ibm
u pitanju su intel 82801db ich4 lan controller with 82562et ez phy driver
i za zvuk analog devices ad1981b ( L ) @ intel 82801DB ich - ac 97 audio controller
Molim pomozite :(
Trazim citav dan ali nemogu naci drajvere za ibm
u pitanju su intel 82801db ich4 lan controller with 82562et ez phy driver
i za zvuk analog devices ad1981b ( L ) @ intel 82801DB ich - ac 97 audio controller
Molim pomozite :(
- traži na kućištu (iza, sa strane...) oznaku modela TYPE i broj.. u google tad upiši ibm i oznake..
-na IBMovim st. bi trebalo biti ostalo, vjerojatno za XP, za novije OSeve vjerojatno nema dooljno RAMa.
Pronasao sam koja je maticna ploca IBM 8303KG5 ali nemogu naci drajvere
Pronasao sam koja je maticna ploca IBM 8303KG5 ali nemogu naci drajvere
- gdje i što ne možeš pronaći? Gdje si tražio? Koji OS (nagađam da je u pitanju XP (SP1-2-3), ali to je važan podatak koji moraš navesti...).
- prije nego postaviš pitanje, moraš dati neke informacije, da bi ti se moglo pomoći.
- najvažniji podatak, točan model puni nazvi računala (ne chipseta, ploče itd..).
edit: stari IBMovi su sad na Lenovo supportu, vidi oznaku modela 'Type-xxx' i traži takvu oznaku na računalu.
možda je to ovaj:
Based on 8303-81G: Intel Pentium 4 2.66GHz (512KB), 1GB, 80GB 7200RPM IDE HDD, PCI Desktop (4x3), Intel Extreme Graphics, 16x DVD-ROM, Intel 10/100 Ethernet, Windows XP Professional
Pronasao sam mrezni drajver i skinuo sam driver checker i preko njega sam nasao audio drajver ali kada ga pokusavam instalirati pise instalation failed
U pitanju je Intel Pentium 4, 2666 MHz (20 x 133) na njemu je instaliran windows Service Pack 2
Sorry zbog duplog posta ali stvarno mi treba pomoc hitno je :(
skini si program driver genius 11 on mi nadje sve drivere koji mi tribaju!!!!
Pronasao sam neki drajver sa driver geniusom i kad sam ga instalirao ovo se pojavilo
ako ti s tim radi zvuk onda zanemari to što piše ali ako ne radi najbolje otvori kučište i pogledaj na matičnoj koji čip imaš za zvuk pa onda nađi driver(taj ti se obično nalazi ispod utora za usb,lan...).
Vidim da nisi još instalirao ni grafički driver stoga ti je najbolje naći program Everest i s njim pogledati što od hardware-a imaš pa onda pronaći driver.
Pronasao sam ja sa everestom drajvere samo sto nisam jos stigao graficki instalirati al moj problem je zvucni drajver. Pokusacu vidjeti na maticnoj to.
Pronasao sam ja sa everestom drajvere samo sto nisam jos stigao graficki instalirati al moj problem je zvucni drajver. Pokusacu vidjeti na maticnoj to.
Već ti je odgovoreno, jesi li barem pokušao?
- sve drivere imaš na gornjem linku. Moraš browsati za svoj model-PC, jer je takva stranica (nema direkntong linka).
Ukucao sam podatke svog racunara i on mi je izbacio ovo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page? Jeli to ono sto mi treba?
Ukucao sam podatke svog racunara i on mi je izbacio ovo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page? Jeli to ono sto mi treba?
- link na dinamičku stranicu ne radi.. (ponavljanje..).
- ako si došao do konkretnog modela, iz gornjeg posta, tad je to TAJ PC i NJEGOVI DRIVERI, što drugo trebaš znati? Da to je (vjerojatno) to, jer link ne radi, pa ne mogu reči 100%.
Probaj sa Device Doctor. Sa tim programom ćeš skenirati komp, i on će ti na netu pronaći drivere koji su u tvom kompu zastarijeli ili ih nema.
Program Device Doctor mi je puno puta pomogao u sastavljanju (popravljanju) starih kanti ,kad bi ljudi izgubili instalacijske CD-ove od matične i sl.
- link na dinamičku stranicu ne radi.. (ponavljanje..).
- ako si došao do konkretnog modela, iz gornjeg posta, tad je to TAJ PC i NJEGOVI DRIVERI, što drugo trebaš znati? Da to je (vjerojatno) to, jer link ne radi, pa ne mogu reči 100%.
Da sad sam i ja to primjetio da se link nemoze direktno kopirati.
Pokusavao sam i sa device doktorom al nista. On meni skine neki drajver al ja ga nemogu instalirati.
Probaj sa ovim programom , ja nemam cd-ove od kompa pa sa ovim programom instaliram sve,skenira mi drivere koje nemam na kompu i instalira.
http://drp.su/ i besplatan je
Hvala vam svima puno. Evo sa tog kompa pisem poruku :) Skinuo sam drajvere sa lenove stranice. Jos jednom hvala vam puno .
Pozdrav svima ponovo :)
Skinuo sam cobra driver pack i sa njim pronadjem sve drajvere koji mi trebaju npr. instalirao sam drajver za network i sve je ok ali kad hocu da instaliram drajver za zvuk (on mi ponudi pet drajvera) ne moze pise HAS NOT BEEN DRIVER INSTALLED? TRY MANUAL MODE. Dali mi neko moze reci sta to ustvari znaci dali mu ne odgovara drajver? ili nesto drugo?
Jel zna neko mozda? Sorry zbog duplog posta
Pozdrav svima ponovo :)
Skinuo sam cobra driver pack i sa njim pronadjem ...
-čemu trpanje smeća na PC? Ako misliš da će raditi bolje, neće. Radiš pogrešne stvari.
Kako mislis trpanje smeca? Nemam drajvere i to me muci. Ne mogu naci drajver za zvucnu.
-znači par mjeseci nisi ništa riješio? Koji OS?
-Predpostavka WinXP ili Sedmica.
-Drivere pronađi na IBMovim stranicama.
-Sedmica traži WDM drivere, može se ručno instalirati (potraži u installu direktorij)
-ako na IBMovim str ne možeš pronaći pogooglaj analog device ad1918b windows 7 (obično je neki noviji driver RTLov za sedmicu)
-možeš provjeriti s linux LiveCDom dali je zvuk ispravan i provjeriti u BIOSu da je enabled.
Pronasao sam bio neki sound max drajver za zvuk, ali mi je na taj komp usao neki virus tako da nisam mogao nista raditi nego sam inst novi win i slucajno sam obrisao sve drajvere tako da sad nemam zvuka. Pokusavao sam da skinem sa lenove stranice ali ne ide. U pitanju je windows XP.
...Pokusavao sam da skinem sa lenove stranice ali ne ide. U pitanju je windows XP.
-kako ne ide? Mora.
Onboard audio
Kralju :) hvala ti puno. Pozz
Brate ... http://www.devid.info/ je majka samo pokupi harder id iz device menager-a ...
Motherboard Name IBM 8185LGA trebami drajver za zvuk od ove maticne integrisana jee
Motherboard Name IBM 8185LGA trebami drajver za zvuk od ove maticne integrisana jee
Za koje Windows-e?
Je si li TU pogledao?
For Windows 7 64Bit users who need to install the SoundMax Integrated Digital Audio Driver, the steps below allowed me to produce sound through my speakers:
1. Download version 5.12.01.5280 - OVDJE
2. From the Device Manager, right click on the Sound driver and select, Update Driver Software
3. Click Browse my computer for driver software
4. Click Let me pick from a list of device driver on my computer
5. Click Have Disk and browse to folder, SMAXWDM\W2K_XP\ and select smwdmCH7
6. Accept the warning and proceed with installation
Hope this helps.
Support.lenovo.com -> use quick path -> 8185-LGA -> Drivers and software -> ADI soundmax...