Nejasna očitavanja temperatura HWMonitora i speedf

poruka: 8
|
čitano: 1.366
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zdravo, prije par sati sam odlučio da pogledam temperature generalno pošto u zadnje vrijeme to i nisam previše pratio. Eh sada u HWMonitoru ima par očitavanja koja se vezuju za procesor. 
Očitavanje CPUTIN mi pokazuje dosta visoke temperature procesora u idle, dok drugo očitavanje za procesor pokazuje dosta manje temperature. Sad ne znam da li su ova očitavanja tačna, ili jedno nije? U speedfanu mi isto tako pokazuje CPU temp oko 50C u idle.  Na slikama se vidi razlika u temperaturama između CPUTIN i u drugom očitavanju kod AMD FX-6300. 
Radio sam očitavanja i u speccy-ju , koji pokazuje temperaturu oko 33C na Idle.

Procesor : Amd fx 6300 3.5 ghz (nije OC)

Matična : 960GM-VGS3 FX

Ram : 8 gb ddr3 kingston
Psu: 600W Chieftec Smart GPS 600A8

Ako može neko samo da mi kaže koja temperatura bi trebala biti prava, a koju da izignorišem? Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nejasna očitavanja temperatura HWMonitora i sp
Benjy kaže...

Zdravo, prije par sati sam odlučio da pogledam temperature generalno pošto u zadnje vrijeme to i nisam previše pratio. Eh sada u HWMonitoru ima par očitavanja koja se vezuju za procesor. 
Očitavanje CPUTIN mi pokazuje dosta visoke temperature procesora u idle, dok drugo očitavanje za procesor pokazuje dosta manje temperature. Sad ne znam da li su ova očitavanja tačna, ili jedno nije? U speedfanu mi isto tako pokazuje CPU temp oko 50C u idle.  Na slikama se vidi razlika u temperaturama između CPUTIN i u drugom očitavanju kod AMD FX-6300. 
Radio sam očitavanja i u speccy-ju , koji pokazuje temperaturu oko 33C na Idle.

Procesor : Amd fx 6300 3.5 ghz (nije OC)

Matična : 960GM-VGS3 FX

Ram : 8 gb ddr3 kingston
Psu: 600W Chieftec Smart GPS 600A8

Ako može neko samo da mi kaže koja temperatura bi trebala biti prava, a koju da izignorišem? Hvala unaprijed.

Mislim da CPUTIN ne prikazuje realnu temperaturu, dok je core temp tačniji što se poklapa i u Speccyju.

Probaj sa HWINFO  pa uporedi očitanja sva tri programa

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...

Mislim da CPUTIN ne prikazuje realnu temperaturu, dok je core temp tačniji što se poklapa i u Speccyju.

Upravo suprotno, i zato Core temperature kod AMD procesora uopče ne treba niti gledat.Temperatura njegovog procesora nikako ne može bit 29 stupnjeva, to neče ič niti u klimatiziranom prostoru a bez klime zna se kako to ide.Ako ima lošu ventilaciju kučišta(brzo rješenje je skinut stranicu na kučištu), pa još ako procesor hladi loš AMD stock CPU hladnjak=51 stupanj je potpuno realna temperaura.Kaj se tiče FX-6300, njegova maksimalna preporučena radna temperatura iznosi 70 stupnjeva.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=203&jumpto=5067780&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
boxer kaže...

Upravo suprotno, i zato Core temperature kod AMD procesora uopče ne treba niti gledat.Temperatura njegovog procesora nikako ne može bit 29 stupnjeva, to neče ič niti u klimatiziranom prostoru a bez klime zna se kako to ide.Ako ima lošu ventilaciju kučišta(brzo rješenje je skinut stranicu na kučištu), pa još ako procesor hladi loš AMD stock CPU hladnjak=51 stupanj je potpuno realna temperaura.Kaj se tiče FX-6300, njegova maksimalna preporučena radna temperatura iznosi 70 stupnjeva.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=203&jumpto=5067780&sort=asc&view=flat

Ispravi me ako griješim: Zar nije CPUTIN (CPU temperature index) senzor na matičnoj ploči za CPU, a core temp predstavlja senzor u procesoru za temperaturu? 

Zašto ta dva senzora prikazuju različite temeprature. 50 C mi nekako izgleda previše u IDLE za CPU. 

Kod mene su također bila različita očitanja CPUTIN u odnosu na core temp, a core temp se poklapao u hwinfu, Speccy i još jednom programu, samo je CPUTIN bio viši. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan

Radio sam očitavanja i u HWInfo. Opet su core temperature puno niže od CPUTIN. Ja sad stvarno ne znam šta ovde da gledam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može li još neko mi dati neki savjet ko je imao sličnu situaciju?..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sada sam izmjerio i evo kako je kod mene u sva tri programa redom HwInfo, CPUID Monitro i Speccy.

Sva tri pokazuju iste vrijednosti +/-1C ovisno o osvježavanju očitanja temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

svaki sys.soft ovisi o bezbroj sitnica, bios+postavke, chipset, driveri.. i ni jedan soft ne mora svugdje dati točne-identične podatke, odnosno ponekad su 'kruške i jabuke' (sami podaci, senzori).

čak se dva PCja identičnih komponenti ne mogu direktno uspoređivati za npr CPU-VGA temperaturu jer takva je tehnologija izrade, kao i max clock, sreća-serija.. a to sve kumulativno djeluje na čitavu platformu (viša toplina = veći otpor/gubitak = više struje = još više topline = veće trošenje inače jednakih komponenti = brži pad efikasnosti kao životni vijek,..) kao leptirova krila i prognoza vremena, nema 100% usporedivih stvari.

+ KISS, dok radi, sve je OK. Ako (''najpouzdaniji'') prst-test kaže OK, tad je OK (čovjek može izdržati-preživjeti do 72c.. iznad tog = opekotina), neovisno o tome što kaže senzor..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice