S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 38.590
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

Ma baš je do matične. Ne slušaj ove vjetrove.... (mislim, može biti matična sa greškom...., ali da je šrot NIJE)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 20:10 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?
schnellman kaže...

Vidim da imaš AŠROT matičnu ploču.Dao si 11.500 kuna i kupio ploču druge klase.Zar misliš da ploča nije bitna komponenta systema? pa na nju sve

stavljaš,proc,mem HD, grafiku,i sve te komponente komuniciraju međusobno preko ploče.Ne kužim zakaj si štedio na najbitnijoj komponenti.Da si kupio Gigybayt ili Asus matičnu vjeruj mi da mi ti cijeli system bio brži i stabilniji.

Bio bi red da se malo informiraš prije nego što izvališ glupost {#}

Inače, loš crack itekako može utjecati na fluidnost igre. Nemam ni ja većinom problema, no znalo se desiti par puta da crack nije valjao.

17 godina
neaktivan

sve sam vam objasnio u prošlom postu,Ašrot nije ni blizu Gigabayt-u ili Asus-u po kvaliteti ugrađenih komponenti  kao što ni Fijat nije ni blizu BMW-u

da malo slikovitije objasnim za one koji malo teže svačaju.

0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ozbiljno ti kažem, informiraj se. Svako toliko iskaču padobranci koji s{#} po ASRocku, a veze nemaju ili žive u prošlim vremenima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
marky1607 kaže...

Loš crack ili crack općenito može pomrsiti optimalne performanse igre, onako kako je proizvođač zamislio. Svi koji misle da to nije tako, žive u zabludi.

Super, ti meni kažeš da sam ja u zabludi šta mi nikada niti jedan pirat nije šteko (a skoro igram sve pirate). Stvarno nisam normalan i živim u zabludi da mi piratske igre rade fenomenalno!

Nije uvijek tako, ali ponekad se događa. A tvoja pretencioznost i sarkazam je stvarno za svaku pohvalu. Ako si se našao osobno uvrijeđenim na moju izjavu, onda potraži malo skromnosti i razumijevanja jer pogodi što - svijet se ne vrti oko tebe.

14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ma baš je do matične. Ne slušaj ove vjetrove.... (mislim, može biti matična sa greškom...., ali da je šrot NIJE)

Tako je, mi smo vjetrovi, a ti si najpametniji. Zato dosad jedini nisi dao nikakav konstruktivni prijedlog niti razlog ovome problemu.

17 godina
neaktivan

Da se nadopunim ašrot je jeftinija varijanta (brend) asusteka koji radi i asus matične ploče pa je logično da prva klasa svih komponenti (čipseta,tranzistora,kondenzatora itd..) stavljaju na Asus a lošije komponente stavljaju na Ašrot.Iz dugogodišnjek iskustva slaganja PC-a (od pentiuma 133Mhz) znam da kad sam imao nekakve drugorazredne matične komp mi nikad nije bio dobar za igrice.

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
marky1607 kaže...
doktor1 kaže...

Tako je, mi smo vjetrovi, a ti si najpametniji. Zato dosad jedini nisi dao nikakav konstruktivni prijedlog niti razlog ovome problemu.

Mjenjaj matičnu.Vjeruj mi matična ploča je najbitnij dio systema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 21:01 (schnellman).
15 godina
neaktivan

Dakle sad je očito da živiš u prošlim vremenima.

ASRock nije što je nekada bio. Mnogo se to promijenilo od Pentiuma

i ostalih single core procova koji su odavno dio povijesti.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
schnellman kaže...

Da se nadopunim ašrot je jeftinija varijanta (brend) asusteka koji radi i asus matične ploče pa je logično da prva klasa svih komponenti (čipseta,tranzistora,kondenzatora itd..) stavljaju na Asus a lošije komponente stavljaju na Ašrot.Iz dugogodišnjek iskustva slaganja PC-a (od pentiuma 133Mhz) znam da kad sam imao nekakve drugorazredne matične komp mi nikad nije bio dobar za igrice.

Potvrđeno. AsRock je radi ploče pune tehnologije, ali učestalo se znalo pojavljivati da pokazuju znakove sporosti, neoptimizacije. No, ima i slučajeva gdje su ljudi prezadovoljni s njima. Imam frenda kojeg je Gigabyte konstatno mučio, a jedna AsRockica mu je dušu dala što je sve stavljao na nju od hardvera i što je sve od igara odvrtio bez pol muke. Tako da ima svjetlih primjera, ali svejedno je Asus danas u svojoj klasi što se tiče matičnih ploča.

14 godina
neaktivan
schnellman kaže...
marky1607 kaže...
doktor1 kaže...

Pa rekao sam da mu je matična ploča drugorazredna.I da je matična ploča najbitniji dio systema.Ako ne razumiješ što piše pročitaj dva puta.

Nisam tebi odgovarao... pogledaj tko je u citatu prije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 21:03 (marky1607).
15 godina
neaktivan
...ovako ja sam nedavno mal svrljo po forumu i trazio da vidim kakva je moja maticna i naletim na nekog lika koji je upravo testiro tu maticnu koju ja imam (on val testira komponente) bas je napiso da upravo "testira" tu maticnu i proc i7 930 koji i ja imam...i ja ga pitam sta misli o mojoj konfi i maticnoj lik kaze..s tim si miran par godina i bez ikakvih problema idu igre na max..!!

1 0 hvala 0
15 godina

Istina je da Asustek radi ASRock. Ali Asrock je lagano razvijao reputaciju i sad su počeli radit vrhunske proizvode u odličnom omjeru uloženo/dobiveno.

To ti je kao da kažeš, "Ne valja AMD ništa, imao sam njihov procesor i pokvario mi se, nikad više AMD". Treba se osvrnit oko sebe i vidit što drugi govore o proizvidima jer u vremenskom periodu od 1-5godina proizvođač s nule može doč na vrh ponude.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Dakle sad je očito da živiš u prošlim vremenima.

ASRock nije što je nekada bio. Mnogo se to promijenilo od Pentiuma

i ostalih single core procova koji su odavno dio povijesti.

Pa i Fijat radi sve bolje aute ali nikako da dostigne kvalitetu Audia ili BMW-a.Kolko para toliko muzike.Ljudi daju 3000-4000k za grafičku a kupuju drugorazredne matične ploče i onda se čude kako im kom nije baš brz kak su si oni zamislili:Matična ploča je temelj PC-a.,Grafičku proc ili mem možeš

uvjek promjeniti za bolje u nekakvoj platformi koju imaš.Ja konkretno nisam nikad dao više od 1500 kn za grafičku i uvjek sam igrao  igrice ma max postavkama u dato vrijeme,još od Doom-a i duke nukem-a do danas.A ekipa daje bjesne pare na grafičke i plaču kad im kom nemože pošteno odvrtit novu igricu.

Po meni dati 4000k za grafičku je porez na budale i snobove koji moraju imat najnovije pa kolko košta da košta a štede na matičnoj ili napajanju.

Osim toga nisam napomenuo jako bitnu stvar a to je ka kad već kupiš nekakvu matičnu obvezatno provjeri sa kojim memeorijama je ona kompatibilna.To večina uopče ne gleda ili nezna ali ako ti se matična "nevoli" sa memorijom to će ti drastično usporiti system.

15 godina
neaktivan

Dajte, okanite se matične više! Prvo, kreni od početka:

1. Instaliraj nove drivere za grafu, pa probaj igrati nešto.

2. Jel ti je igra pirat? Ako je, velika vjerovatnost da ne valja! (Savjet: kupi original.)

3. Skeniraj komp sa antivirusom.

4. Defragmentiraj hard disk.

Ako ti ovo ne riješi problem, onda je moguće da je do hardvera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 21:22 (Cevi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ugasi taj Fraps, on ti ukrade makar 20fpsa :/

0 9 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se da su sve bolji i bolji ali ipak im je Asus No.1 i ipak na Asus ide prva provjerena klasa.

Kao što sam napisao u prošlom postu nije mi logično

da kad slažeš nekakav komp kupiš najnoviju i najbolju i najskuplju grafičku a zapostaviš matičnu ili ne kupiš i naj matičnu.Pa grafičku češ nakon 2-3

godine promjeniti za još noviju kad bude preslaba za nove igrice a matična ti je temelj kompa.Ako nju mjenjaš onda u večini slučajeva mjenjaš i proc

i memu.Pa valja ste napokon skužili ka oću reć

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Dajte, okanite se matične više! Prvo, kreni od početka:

1. Instaliraj nove drivere za grafu, pa probaj igrati nešto.

2. Jel ti je igra pirat? Ako je, velika vjerovatnost da ne valja! (Savjet: kupi original.)

3. Skeniraj komp sa antivirusom.

4. Defragmentiraj hard disk.

Ako ti ovo ne riješi problem, onda je moguće da je do hardvera.

1.instaliro i opet isto

2.igra je pirat

3.nemam antivirus,al komp je star 2 mj i cim sam ga kupio odma sam snimio igre tak da nije ni stigo doc virus

4.probat cu defragmentirat disk...

hvala na savjetu..

15 godina
neaktivan
Rey_Mysterio kaže...

Ugasi taj Fraps, on ti ukrade makar 20fpsa :/

..nebude ukljucen fraps program kad igram...

17 godina
neaktivan

Odi na stranicu od ploče i provjeri dali ti je memorija na listi kmpatibilnog hardwarea

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto vidis i mene to pomalo buni.

Ja sa bratom djelim komp i on igra stvarno "lude" igre,koje zahtjevaju max preformanse.

Moja konfiguracija zaista sve "tera" na max,no detalji su mi ipak crappy,nije to-TO!

Ista igra kod susjeda na u pola slabijoj konfiguraciji izgleda perfektno.

Ok ona izgleda i kod mene,ali nije ni do koljena susjedovoj!

Mislim da je do monitora koji je LG FLATRON L192XS.

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
schnellman ne pricaj gluposti.

Asrock je odlican brand u zadnje vrijeme te ima najbolje maticne u nizem segmentu, i odlicne u visem cjenovnom rangu. Imao sam ih par tak da znam o cem govorim. Ako je maticna neispravna ne bi to primijetio samo u igrama, a sto se tice tog da se maticna i ram 'ne vole' nama nikakve veze s stvarnoscu. Svaki ram predviden za tu platformu ce radit kak spada, jedino po cemu se razlikuju je mogucnost oc-anja. Npr. ja sam imao corsair ram na intelu i5 a taj ram je posebno napravljen za phenome i opet je odlicno radio, jedini problem je sto su radile na drukcijoj voltazi predvidenoj za am3 socket pa se nisu dale clockat i zbog njih sam dobivao bsod.

@autor teme - reinstaliraj win 7, mozda je i do njega problem, nagadam da je piratska verzija, i stavi najnovije drivere. Takoder probaj iskljucit vsync.
IGN: weirdek (EU)
15 godina
neaktivan
schnellman kaže...

Pa i Fijat radi sve bolje aute ali nikako da dostigne kvalitetu Audia ili BMW-a.Kolko para toliko muzike.Ljudi daju 3000-4000k za grafičku a kupuju drugorazredne matične ploče i onda se čude kako im kom nije baš brz kak su si oni zamislili:Matična ploča je temelj PC-a.,Grafičku proc ili mem možeš

uvjek promjeniti za bolje u nekakvoj platformi koju imaš.Ja konkretno nisam nikad dao više od 1500 kn za grafičku i uvjek sam igrao  igrice ma max postavkama u dato vrijeme,još od Doom-a i duke nukem-a do danas.A ekipa daje bjesne pare na grafičke i plaču kad im kom nemože pošteno odvrtit novu igricu.

Po meni dati 4000k za grafičku je porez na budale i snobove koji moraju imat najnovije pa kolko košta da košta a štede na matičnoj ili napajanju.

Osim toga nisam napomenuo jako bitnu stvar a to je ka kad već kupiš nekakvu matičnu obvezatno provjeri sa kojim memeorijama je ona kompatibilna.To večina uopče ne gleda ili nezna ali ako ti se matična "nevoli" sa memorijom to će ti drastično usporiti system.

Vidi, čovjek je dao 1700 kn za matičnu i tu se nema šta pričati o njoj, bila ASUS, Giga ili ASRock. Ili ovdje ne vrijedi "koliko para toliko muzike"?

Shvati, ASRock nije ono što je nekada bio već pouzdan brand koji uzmia sve veći udio na tržištu.

Nema smisla više tu raspravljati oko ploče jer ona nema apsolutno nikakve veze s njegovim problemom, a znam da ti nećeš promijeniti mišljenje, kao što neću ni ja. Činjenica je, ASRock nije više Asusov low end proizvod. Amen.

I da, što se RAM-a tiče, živa istina. Neće baš usporiti sistem ali zna biti problema s BSOD-ovima ako se memorija koristi na platformi za koju nije predodređena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 21:45 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
puls4R kaže...
schnellman ne pricaj gluposti.

Asrock je odlican brand u zadnje vrijeme te ima najbolje maticne u nizem segmentu, i odlicne u visem cjenovnom rangu. Imao sam ih par tak da znam o cem govorim. Ako je maticna neispravna ne bi to primijetio samo u igrama, a sto se tice tog da se maticna i ram 'ne vole' nama nikakve veze s stvarnoscu. Svaki ram predviden za tu platformu ce radit kak spada, jedino po cemu se razlikuju je mogucnost oc-anja. Npr. ja sam imao corsair ram na intelu i5 a taj ram je posebno napravljen za phenome i opet je odlicno radio, jedini problem je sto su radile na drukcijoj voltazi predvidenoj za am3 socket pa se nisu dale clockat i zbog njih sam dobivao bsod.

@autor teme - reinstaliraj win 7, mozda je i do njega problem, nagadam da je piratska verzija, i stavi najnovije drivere. Takoder probaj iskljucit vsync.

..original su windowsi..jedino da probam zadnje drajvere za maticnu...al onda ispada da ovi s cd-a sto sam dobio uz maticnu nisu"dobri"??

15 godina
neaktivan
...pa cekajte da nepasu rami na tu maticnu dali bi maticna ocitala svih 6 GB..??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

DA

16 godina
neaktivan

meni se isto desilo da su mi neke igre štekale,a konfa mi je prejaka za tu igru,i problem mi je bio u refresh rate,pogledaj kolki ti je,tj. probaj staviti na manje Hz

{#}

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije tu RAM problem jer paše sa 1366 platformom.

Problem je sigurno softverske prirode. Čudno mi je kako ti Kriza radi na very high sa 2xAA dok jedan Dirt trza. Štajaznam, isključi/uključi vsync, reinstaliraj drivere, promjeni crack...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

meni se isto desilo da su mi neke igre štekale,a konfa mi je prejaka za tu igru,i problem mi je bio u refresh rate,pogledaj kolki ti je,tj. probaj staviti na manje Hz

{#}

..di tocno kak se zove??..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice