Kako formatirati particiju C:

poruka: 73
|
čitano: 23.307
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Kako formatirati particiju C:

Disk ti je u rasulu - iskopiraj samo ono za sto znas da ti treba. Sigurno ti ne treba svih tih navodnih 312 GB mapa i datoteka, zar ne? Ako ti treba, onda nemas sto drugo - nabavi si dodatni disk. Pa prebiri smece van nakon sto vratis mape i datoteke.

15 godina
neaktivan

Samo mi treba mapa program files........koja zauzima nekih 85 gb

Mogu li ja zardvojit d na 2 jadnaka dijela po 100 gb pa da onda na taj drugi stavim podatke posto na c nemoze stat...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 11:31 (Intelovac123).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ne popustas, a? Razdvoji pa si srezi sanse da ista bitno vratis. Ono, helou!

Sad imas disk:

[            Program files                 ]

Pa bi ti to razvodjio na dvije particije:

[          Program  |  files               ]

Pa bi onda formatirao drugu particiju:

[          Program  |                  ]

I sto si onda time dobio? Sto ces onda vracati, ako si pravljenjem druge particije izgubio pristup recimo polovici obrisane mape Program Files? Daj malo mucni mozgom.

17 godina
neaktivan

U program files su ti uglavnom fileovi koje ne mozes iskoristiti. Tebi vjerovatno treba documents and settings. A sto se tice razdvajanja od toga je i pocelo ovo sve ;)

Ne prckaj po particijama dok ne pcupas vani sve sto ti treba.

:)
15 godina
neaktivan

Aloooooooooo......

Ljudi ja sam sebi kad sam prvi put dobio komp napravio Program files na D: (nije to program files sa c) i u njemu su mi downloadsi i igre....

Vidite na slici sta sve ima u njemu....

Meni je sad d 200 gb free a posto taj program files zauzima 78 gb kolko ja nemam na c hocu da d razdvojim na dvije po 100 gb i na tu drugu koja nije d particija stavim program files....Jel sad jasnije...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok. Radi kako hoces. TI si krenuo prckati po particijama i zavrsio si ovdje trazeci pomoc a sad ti nas ubjedjujes.

15 godina
neaktivan

Evo sad da ne komplikujem necu vratit par igara koje ne igram da bi moglo na c sve stat

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Intelovac123 kaže...

Aloooooooooo......

Ljudi ja sam sebi kad sam prvi put dobio komp napravio Program files na D: (nije to program files sa c) i u njemu su mi downloadsi i igre....

Vidite na slici sta sve ima u njemu....

Meni je sad d 200 gb free a posto taj program files zauzima 78 gb kolko ja nemam na c hocu da d razdvojim na dvije po 100 gb i na tu drugu koja nije d particija stavim program files....Jel sad jasnije...

Mi smo tebe shvatili i prvi put, ali ti ne shvacas nas ni iz desetog pokusaja. Procitaj ponovno moju poruku - ona ti jasno govori zasto to ne mozes uciniti - jos sam ti takoreci nacrtao! Dodatno pojasnjenje: mapa Program Files koja ti je bila na disku D ti se ne nalazi samo na pocetku toga diska pa da bi ti mogao skracivati particiju, nego je rasprotrijeta po citavom tom disku. Dakle, PONAVLJAM, ako particiju D razdvojis na dvije particije od po 100 GB (recimo da su to onda nova D i E), jedan dio mape Program Files naci ce ti se na particiji E, koju ces formatirati kako bi na nju mogao iskopirati podatke s particije nova D - i kopiranjem s particije nova D na particiju E unistit ces sve ono sto se eventualno moglo vratiti, a sto se prilikom razdvajanja naslo na particiji E. Mozes ti prvo pokusati vratiti podatke s particije E (kamo? na C? jesi siguran da ce ti stati, da imas dovoljno slobodnog mjesta?), potom formatirati particiju E pa onda vracati s nove D na E.

Takodjer, uzmi u obzir da daljnjim brljanjem po particijama, dakle cijepanjem particije D na novu D i E, mozda ostanes bez svega ili bez vecine onoga sto je bilo na drugom dijelu particije D (dakle, na onom sto bi nakon cijepanja bilo na particiji E).

Eventualno bi particiju D mogao skratiti za velicinu prvotne particije I (ako ti je ona bila na istom disku), cime bi dobio 45 GB slobodnoga prostora, medjutim time si onemogucio vracanje iceg s prvotne particije I.

Tebi treba magija. Sorry, magija ne postoji. Nerazuman si i neurazumljiv. Vrati ono za sto imas mjesta na disku C (mozes vracati malo po malo pa snimati na DVD-ove), nabavi vanjski disk pa vrati sve moguce datoteke, ili idi riskiraj skracivanjem particije D za 45 GB pa neces vise nista moci vratiti s nekadasnjeg diska I, ali ces zato imati 45 GB slobodnog prostora na disku.

Ne kuzim sto hoces od nas. Dobio si moguca objasnjenja, moguce scenarije - sto jos hoces? Ti bi slobodni diskovni prostor iz niceg. LOL

17 godina
neaktivan

Sad ja tebe nisam najbolje shvatio. Ako imas jednu particiju od 100 gb na kojoj je zauzeto recimo 30 gb. Ja zelim to podijeliti na 50:50. Zar ne ide shrink prve na 50 cime se podaci premjestaju fizicki na dio diska koji zauzima ta prva particija a druga ostaje nealocirana od koje pavim drugu particiju od 50 GB. U zavisnost od fragmentacije tih 30 gb zavisit ce i vrijeme shrinkanja da ga tako nazovem. Nece se podaci podijeliti vec "skupiti na prvih 50 GB. Ili se nismo razumjeli.

17 godina
moderator
logic kaže...

Sad ja tebe nisam najbolje shvatio. Ako imas jednu particiju od 100 gb na kojoj je zauzeto recimo 30 gb. Ja zelim to podijeliti na 50:50. Zar ne ide shrink prve na 50 cime se podaci premjestaju fizicki na dio diska koji zauzima ta prva particija a druga ostaje nealocirana

Imam samo jedno (retoricko) pitanje - koji podaci? On ima prazan disk!

17 godina
neaktivan

Ma nevezano za njega. Sto se njega tice tu smo se slozili ja i ti samo se on opire a koliko vidim dzaba mu i pricati. Isao bi raditi ono zbog cega je i zavrsio ovdje al nebitno.

I mislim da sam sad tek shvatio. Ovo gore sto ja rekoh radi na nacin kako ja opisah kad je particija ispravna dok kod njega to nije. U tome je nesporazum. sorry.

17 godina
moderator
logic kaže...

Ma nevezano za njega. Sto se njega tice tu smo se slozili ja i ti samo se on opire a koliko vidim dzaba mu i pricati. Isao bi raditi ono zbog cega je i zavrsio ovdje al nebitno.

I mislim da sam sad tek shvatio. Ovo gore sto ja rekoh radi na nacin kako ja opisah kad je particija ispravna dok kod njega to nije. U tome je nesporazum. sorry.

Nista. Ovdje u slikama mozes vidjeti kako shrink radi: http://www.sevenforums.com/tutorials/2672-partition-volume-shrink.html

17 godina
neaktivan

Ma znam ja kako to radi samo sam se zbunio na trenutak kad si ti objasnio da ce polovljenjem particije prepolovit i podatke. Naravno da hoce kad program ne vidi particijsku tabelu i nema pojma da se tu nalaze ikakvi podaci. Sto se njega tice to je razan disk i nece premjestati nista. Sve 5. Razumjeli smo se.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice