Izgubljenih 90 GB ? Kako vratiti?

poruka: 15
|
čitano: 5.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozdrav.

Prije skoro godinu dana sam dizao windows i imao sam 4 particije na dva HDD-a, to sam htio spojiti preko jednog softvera, medjutim kada sam stavio da se particije spajaju (tacnije htio sam napraviti dvije particije) pola dana sam cekao 1% da se napuni i onda sam izasao iz tog softvera, medjutim kada sam usao u MY COMPUTER, nestalo mi je 96 GB, tj cjela particija je nestala, kontao sam ako ponovo dignem windows da cu vratiti tih 96GB. Bilo mi je mrsko dizati ponovo windows, tako da sam ostavio za kasnije to i evo nakon skoro godinu dana sam digao ponovo windows i ponovo mi nema te particije, nigdje je znaci nema, osim kada udjem u MY COMPUTER > MANAGE i tu mogu naci pod DISC MENAGMENT nesto na taj fazon, ali ne mogu kliknuti na tu particiju. Sve druge particije imaju neko slovo E I A C, dok ova nestala particija nema nikakvog slova.

Dakle da li ste imali slican problem i sta bi mogao ja da uradim da pokusam da vratim tu izgubljenu particiju ? Evo ispod cu vam postaviti sliku u attachmentu gdje mozete vidjeti tu particiju.

asd asd
Darko

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Izgubljenih 90 GB ? Kako vratiti?
DarkoKwon kaže...

Pozdrav.

Prije skoro godinu dana sam dizao windows i imao sam 4 particije na dva HDD-a, to sam htio spojiti preko jednog softvera, medjutim kada sam stavio da se particije spajaju (tacnije htio sam napraviti dvije particije) pola dana sam cekao 1% da se napuni i onda sam izasao iz tog softvera, medjutim kada sam usao u MY COMPUTER, nestalo mi je 96 GB, tj cjela particija je nestala, kontao sam ako ponovo dignem windows da cu vratiti tih 96GB. Bilo mi je mrsko dizati ponovo windows, tako da sam ostavio za kasnije to i evo nakon skoro godinu dana sam digao ponovo windows i ponovo mi nema te particije, nigdje je znaci nema, osim kada udjem u MY COMPUTER > MANAGE i tu mogu naci pod DISC MENAGMENT nesto na taj fazon, ali ne mogu kliknuti na tu particiju. Sve druge particije imaju neko slovo E I A C, dok ova nestala particija nema nikakvog slova.

Dakle da li ste imali slican problem i sta bi mogao ja da uradim da pokusam da vratim tu izgubljenu particiju ? Evo ispod cu vam postaviti sliku u attachmentu gdje mozete vidjeti tu particiju.

Dodijeli joj slovo u Disk Managementu.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
DarkoKwon kaže...

Pozdrav.

Dodijeli joj slovo u Disk Managementu.

Pokusavao sam i izbaci eror

Darko
15 godina
DarkoKwon kaže...

Probaj ju formatirati. Jesi pokušao s gpartedom (Linux live CD)?

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
DarkoKwon kaže...

Probaj ju formatirati. Jesi pokušao s gpartedom (Linux live CD)?

Pokusavao sam sve, uvijek isti error evo sada cu ti sliku poslati, kao da sam ju je skroz izbrisao, ko da sam HDD otvarao, tako osjecaj imam, kao da je ne mogu vise vratiti, a stvarno mi zao 96 GB jer sam zahtijevan korisnim, 96GB+ bi mi dobro doslo.

Eto vidi eror pa ako mozes sta pomoci dobro bi doslo

Btw sta je linux live cv je li to samo  za linux neki software ?

asd asd
Darko
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 1:02 (DarkoKwon).
15 godina

Ovdje ti kaže da refresh-aš Disk Management Layout. Jesi li to isprobao?

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Jesam, pocne se HDD cuti nesto i opet isti error.

Darko
14 godina
neaktivan

Pokusaj sa Minitool Partition Wizardom

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nasao sam neki pentration wizard pa javim sta bude, uglavnom hvala svima koji su pokusali pomoci

Darko

0 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...
mario.L_hr kaže...

Jesam, pocne se HDD cuti nesto i opet isti error.

Skini Gparted, zaprži ga na CD i bootaj s njega. Kad se sustav digne sredi particije. Zapamti koliko je na kojem disku prostora jer Linux drukčije označava diskove. Pomoć ti je ovdje.

16 godina

Pa jesi li uopće formatirao taj problematični disk? Koliko vidim OS ti je na ovom ispravnom disku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Izzy kaže...

Pa jesi li uopće formatirao taj problematični disk? Koliko vidim OS ti je na ovom ispravnom disku?

Jesam, formatirao sam, tacnije nisam, zato sto mi eror izbacuje. Tj. ne mogu formatirati samo tu particiju sto nedostaje.

@Mario: Neda mi se widnows vise dizati, pokusacu ovako da vratim particiju bez dizanja windowsa.

Btw pokusao sam program EaseUS i ne mogu aplicirati promjene kada stavim slovo particiji koja nedostaje.

Evo pogledajte kako izgleda na slici u tom EaseUS programu, ljepse je rasporedjeno. Ne znam zasto su mi dvije particije primary ? Pokusavao sam promjeniti na secondary ali nece.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 1:21 (DarkoKwon).
15 godina
DarkoKwon kaže...

@Mario: Neda mi se widnows vise dizati, pokusacu ovako da vratim particiju bez dizanja windowsa.

Ne trebaš ponovno dizati/instalirati Windowse. Ovaj alat je namjenjen za podizanje s CD-a i za sređivanje diskova i particija.

16 godina

Mislio sam prilikom instalacije Windowsa? Jesi li tada bio formatirao oba? To mislim.

Pretpostavljam da si onda vidio samo ovih 50-tak GB na ovom problematičnom disku ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
DarkoKwon kaže...

Ne trebaš ponovno dizati/instalirati Windowse. Ovaj alat je namjenjen za podizanje s CD-a i za sređivanje diskova i particija.

Pokusacu ovo, jel mora biti CD ? Ja trenutno imam samo DVD.

Izzy kaže...

Mislio sam prilikom instalacije Windowsa? Jesi li tada bio formatirao oba? To mislim.

Pretpostavljam da si onda vidio samo ovih 50-tak GB na ovom problematičnom disku ili ne?

Nije mi prikazalo tih 90 GB sto fale, dakle samo tri particije mi je bilo prikazalo od cetiri moguce dok sam dizao windows.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 1:37 (DarkoKwon).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice