Instalacija Viste i čudan problem

poruka: 11
|
čitano: 1.768
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo danas odlučih staviti Vistu na svoje računalo ( ne pitajte zašto ). Moram napomenuti da nije prvi put jer sam je instalirao već 20 puta raznoraznim prijateljima tako da znam što raditi. Boot-am vistu i sve je OK dok ne dođe trenutak da izaberem particiju na koju hoću instalaciju. Nekad mi javi da nemam nikakav disk a nekad nađe sve tri particije ali kaže da nema drivera za te uređaje ?!?!?!?!? Pokušao sam mu u tom trenutku dati sata driver skinute sa neta za tu ploču ali i dalje odbija suradnju. Isprobao 4-5 verzija Viste, presnimavao sa medija na drugi itd... ali i dalje ni makac. Dosad nisam imao sličnih problema i našao sam se u slijepoj ulici. Čak sam u BIOSu mjenajo postavke iz nativ ide u legacy ide i ništa. Čudi me što ne prepoznaje barem onaj pata disk.
Moram napomenuti da je na kompu i XP koji radi normalno

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći !

Gigabyte GA-770-ds3
Seagate Barracuda 320 gb SATA (podijeljena na dvije particije c: i d: )
WD 400bb 40 gb PATA
Pioneer dvd-rw 215
2 x 1 gb memorije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel igdje slučajno spominjalo da je disk Dynamic? Ja sam recimo imao probleme s instaliranjem viste na C particiju, jer sam na particiji poslije te imao Linux. Nažalost, morao sam izbrisati particiju gdje je linux, i formatirati je. Tek tada sam uspio instalirati Vistu.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija Viste i čudan problem

Provjerio. Oba diska su na Basic.

Ovo me sve skupa počelo jako živcirati. Probao sam staviti i Win 7 ali događa se isti problem !

p.s. i prža je sata

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 21:21 (Babaluba).
17 godina
neaktivan
Babaluba kaže...

Evo danas odlučih staviti Vistu na svoje računalo ( ne pitajte zašto ). Moram napomenuti da nije prvi put jer sam je instalirao već 20 puta raznoraznim prijateljima tako da znam što raditi. Boot-am vistu i sve je OK dok ne dođe trenutak da izaberem particiju na koju hoću instalaciju. Nekad mi javi da nemam nikakav disk a nekad nađe sve tri particije ali kaže da nema drivera za te uređaje ?!?!?!?!? Pokušao sam mu u tom trenutku dati sata driver skinute sa neta za tu ploču ali i dalje odbija suradnju. Isprobao 4-5 verzija Viste, presnimavao sa medija na drugi itd... ali i dalje ni makac. Dosad nisam imao sličnih problema i našao sam se u slijepoj ulici. Čak sam u BIOSu mjenajo postavke iz nativ ide u legacy ide i ništa. Čudi me što ne prepoznaje barem onaj pata disk.
Moram napomenuti da je na kompu i XP koji radi normalno

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći !

Gigabyte GA-770-ds3
Seagate Barracuda 320 gb SATA (podijeljena na dvije particije c: i d: )
WD 400bb 40 gb PATA
Pioneer dvd-rw 215
2 x 1 gb memorije

Koliki ti je cluster na disku za instalaciju (ako instaliraš na disk koji je već formatiran- bez formatiranja pri samoj instalaciji), vista se često odbija instalirat na diskove formatirane sa 16, 32, 64 veličinom clustera.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 21:56 (jamar).
16 godina
neaktivan

Formatirani su sa 4096 bytes. Problem je što Vista neće raditi ni sa SATA ni sa PATA diskovima. Čak sam mu pokušao dati i SATA drivere skinute sa službenog sajta za tu ploču i opet mi javlja da nemam niti jedan disk (sata ili pata). Da li ima veze na koji je sata priključak spojeno sve to (sata 0 ili sata 1 ili sata 2) ali zašto onda ne prepoznaje pata disk !?!?!?!?!

17 godina
neaktivan

iskopcaj pata disk, pa probaj ponovno.

i vista se nece instalirat ako nemaš 14gb slobodno na particiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam , probat ću. Htio sam staviti Vistu baš na taj disk( pata) jer ima prostora od 40 gb. Samo nije mi jasno nešto. U starom pc imao sam dva diska i to jedan sata i jedan pata (ovaj spominjani) i sve je ferceralo super. Sada je samo razlika što uz ovaj stari disk je novi sata i sata prža ( i naravno mb, grafulja, memorija)

16 godina
neaktivan

Isprobao sve moguće kombinacije. Isključio pata disk, sve moguće kombinacije sa sata konektorima ( disk na sata 0,sata 1,sata 2 sata3,i prža shodno tome) i sve isto.Postajem psihotičan pomalo. Imam dobro računalo a ne mogu ga koristiti sa novim OS ( kakav on god bio).

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 12:53 (Babaluba).
17 godina
neaktivan

imas xp instaliran?

ako imas probaj iz windowsa vistu instalirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj u bios-u stavit "sata mode" na legacy ide.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma probao sam i to ali ne ide pa ne ide.

Evo sada sam probao iz XP-a instalirati Vist i sve je prošlo OK !!!!!!!! WTF !?!?!?!?! Pokrenuo instalaciju iz XP-a odredio praznu particiju i sve je prošlo onako kako treba. Prvi put u životu sam to tako napravio. Zašto je sada prošlo sve kako treba ?!?!? Čak me je malo lovila panika da li će se pojaviti dual boot ali i to je prošlo kak spada !

Imali netko logičko objašnjenje ?

p.s. zahvaljujem na svim savjetima pa ako smo pomogli netkome , neka !!!!!!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice