Instalacija starijeg ATI drivera

poruka: 5
|
čitano: 1.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Otvaram novu temu zbog sitnice, ali nisam uspio da nađem odgovarajuću.

Gdje mogu skinuti starije drivere za ATI Radeon HD 5870 ?
Crasha mi se NFS Payback nekoliko sekundi nakon što kliknem Resume i izbaci mi grešku u notification tray-u "Display driver stopped responding and has recovered" pa sam mislio da probam sa starijim driverima. Probao sam i u Windowed i u Full screen modu, isto.
Grafička uredno radi u CS:GO-u sa 150-200 fps-a, kao i u prženju sa Furmarkom, nema nikakvih grešaka pa mislim da je samo do drivera koji je u nekom konfliktu sa NFS Payback-om.
Nađem starije drivere za neke novije grafičke kartice ali za ovu nađem samo posljednji.
Imao sam GTX 460 s kojom sam igrao Payback sa povremenim lagom, a ova je otprilike 10-15% jača od GTX 460 pa nebi trebalo biti problema da je preslaba za Payback.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala, to je to, baš mi je to trebalo.
Ja kucao ati radeon previous drivers, older amd drivers, ati hd 5870 older drivers i nikako nisam uspio naći.

Kada ukucam verziju drivera na googleu(primjer AMD Catalyst 14.9 WHQL) izbaci rezultat na AMD stranici za update notes i tako vidim da li odgovara za moj model grafičke(Imaju info za svaki update, ali nemaju download. Guru3d ima download, amd ima informacije.

https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-14-9

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalacija starijeg ATI drivera

tražiš pod legacy.. support, naravno, svi proizvođači se žele riješiti beskonačnog supporta (i prodati novu robu) dok po isteku jamstva i zakonskih rokova više nemaju obvezu održavanja drivera-supporta tj njihov interes.

-s druge strane, može s OEMovih stranica, nevažno koji brand jer je isti chip, osim što setup.exe može biti ograničen-isključiv (pa treba raspakirati i 'ručno' instalirati..).

-s treće strane, verzija drivera, certifikacija.. win10 moraš updateati + obično win ima noviji-posljednji driver + certificiran i tad on ima prednost tj installer ignorira kao da nisi ništa instalirao tj moraš u safe-reboot (shift) mod f7 da bi ti win dozvolio install necertificiranog drivera i sl. + opet se svakim upgradeom ili većim updateom stvar vrati na noviji-win driver..

radeonke su uvjek bile soft-ovisne + ovisi o prljavosti programiranja pa se tako klasično problem vidi s npr gta-fifa.. tj nekoliko verzija drivera dok sve proradi + mogući patchevi za igru. Kad je support mrtav tad bi problemi trebali nestati s posljednjom verzijom drivera, ali tad je problem win10 koji traži novije, za novije fičere nrp wddm 2.0 itd. i upravo radeonka je zbog soft ovisnosti katastrofa, cgn-crymson itd.. praktički ispod 4xxx možeš baciti no tvoja 5xxx bi trebala raditi ok.. a to znači da sad imaš nešto zbrljavljeno i ako re-install ne popravi sve ponekad je jedino clean fix + moguće svakih 6mj za još veći problem (ali ms sad neko vrijeme neće dirati gpu-vga drivere kao prije godinu kad je ta promjena uvedena za vga-chipset-audio-mrežu.. tj svi driveri koje vidiš s buildovima za win10 od 1703 do posljednjeg 2020-h2.. ms ubija legacy, dos, xp soft, kompatibilnost unazad..

-installer (setup.exe) je obična app, driver je zapakiran, slično kao zip unutar .exe-installera.. u ovom slučjaju je 'bolje' imati raspakiran driver, ne setup.exe jer je ovisan o winver tj svaki setup provjerava verziju osa i stariji ne prepoznaje noviji win jer tad nije postojao i tad odbija install mada je driver zapravo ok, samo je problem install-aplikacija, a novije nema.. tj kad ima u njemu je opet možda isti driver-verzija jer installer nije driver.

-sirovi-raspakirani driver, ima .inf .. dovoljno je desni klik-install ili kroz syspropertisese update-install browsati do foldera i dalje obavi sam win (ne setup.exe-installer apps) .. ali tad moraš biti 100% siguran što radiš, ne pogrešan driver itd.. tj treba čitati koja verzija drivera podržava koju vga i svaki noviji driver samo prenosi isti driver za stare vga jer se za njih ništa više ne razvija.. + često je u win noviji dirver nego što je dostupan za download (direktno ati-ms..).

-pošto su neke ocije-fičeri ovisni o ostatku softwarea, možda treba instalirati ccc, možda crymson, .. za ccc trebaš net 2.0-3x.. koji je u win10 defaultno isključen tj u programima ga treba uključiti itd itd.

-ispadne da nakon x-godina (5-10..) nije važno jel komponenta ispravna, nego te soft natjera na novo.. kao svakih 6mj novi win10.

+ sve se kvari, možda trebaš noviji bios, noviji driver za mbo-pci .. možda je problem nešto sporedno kao usb, miš, napajanje, pregrijavanje.. no vga je kvarljivija komponenta pa je ipak glavni sumnjivac + soft igre s driverom-supportom (i želji proizvođača da ga što prije ukinu i prodaju novo..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija starijeg ATI drivera

Još sam na sedmici. Kupio SSD, instalirao win 10 na njeg i nikad nisam stigao da instaliram sve ostale programe što mi treba pa da napokon pređem na 10ku pa zato još uvijek koristim stari sdd sa sedmicom.
Probao sam jedan stariji driver i izbacilo mi istu grešku. GTA V i CS:GO rade uredno bez ikakvih problema i grešaka, ali NFS Payback nešto neće. Nije mi se dalo pokušati sa još par verzija drivera jer vjerovatno neće moći, vjerovatno je nešto u samoj grafičkoj(ipak joj ima 10-ak godina) što nekim igricama smeta, a nekim ne smeta, ali ću probati nekada dok uhvatim više slobodnog vremena, nije mi hitno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice