Input Indicator nedostaje

poruka: 7
|
čitano: 2.193
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima.

Pojavio mi se juče interesantan problem za koji na netu nisam uspeo da nađem rešenje. Iz nekog razloga, na Taskbaru je ostalo prazno polje gde je bila oznaka trenutno aktivnog jezika. U sistemskim podešavanjima za Taskbar, prekidač za stavku "Input Indicator" stoji na "On". Kada taj prekidač prebacim na "Off", prazno polje se izgubi, a ostale sistemske ikonice se pomere do časovnika. Ponovnim prebacivanjem na "On" prazno polje je tu, ali bez oznake "ENG" za jezik. System Restore nije rešio problem, mada sam išao čak dva koraka unazad, do tačke od pre mesec dana. Language Bar funkcioniše kako treba, ali mene sada izjeda nedostajući Input Indicator. Inače, Windows 10 je u pitanju.

Verujem da se u Registry Editoru može ovo rešiti, ali za mene je to zona u koju ne zalazim bez vodiča. Ima li pomoći?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2022 11:27 (Zox).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Input Indicator nedostaje
Zox kaže...

Pozdrav svima.

Pojavio mi se juče interesantan problem za koji na netu nisam uspeo da nađem rešenje. Iz nekog razloga, na Taskbaru je ostalo prazno polje gde je bila oznaka trenutno aktivnog jezika. U sistemskim podešavanjima za Taskbar, prekidač za stavku "Input Indicator" stoji na "On". Kada taj prekidač prebacim na "Off", prazno polje se izgubi, a ostale sistemske ikonice se pomere do časovnika. Ponovnim prebacivanjem na "On" prazno polje je tu, ali bez oznake "ENG" za jezik. System Restore nije rešio problem, mada sam išao čak dva koraka unazad, do tačke od pre mesec dana. Language Bar funkcioniše kako treba, ali mene sada izjeda nedostajući Input Indicator.

Verujem da se u Registry Editoru može ovo rešiti, ali za mene je to zona u koju ne zalazim bez vodiča. Ima li pomoći?

iz iskustva ti mogu reći kako je to samo bug u sustavu i nema trajnog rješenja (ali je jednostavno "popraviti"). i u me se povremeno (iz čista mira) gubi ta oznaka a tad kliknem lijevo od mjesta te ikone (tu mi je nekakav točkasti razdjelnik - kad klikneš desnom tipkom miša na Taskbar, pokraj Language Bar je kvačica, što je OK) i sve se vrati na mjesto. nemam pojma u čemu je štos ali radi. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina

Upravo probao - sad mi se i to prazno polje izgubilo. Proverio Taskbar Settings, a tamo Input Indicator uredno uključen! Iskljuičim, pa opet uključim i razlike nema. Deinstalirao sam sve druge jezike, restartovao računar, ponovo instalirao te jezike pa restartovao i opet ništa. Ali Alt+Shift menja pismo.

16 godina
neaktivan
Zox kaže...

Upravo probao - sad mi se i to prazno polje izgubilo. Proverio Taskbar Settings, a tamo Input Indicator uredno uključen! Iskljuičim, pa opet uključim i razlike nema. Deinstalirao sam sve druge jezike, restartovao računar, ponovo instalirao te jezike pa restartovao i opet ništa. Ali Alt+Shift menja pismo.

još nešto: nemoj zaključati taskbar (desna tipka miša > Unlock Taskbar). tad ga možeš i seljakati po zaslonu (meni je uvike s gornje strane, primjerice, ali nezaključan). kad je nezaključan, to se rjeđe događa. ne pitaj. i još nešto: pod Taskbar > Properties (dijaloški okvir) stavi kvačicu u okvirić "Use Small Icons" 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2022 14:20 (Ajar).
17 godina

Upravo probao sve, ništa se novo ne događa. 

16 godina
neaktivan

prije nego što položim oružje, probaj ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Language Bar radi kako treba, s njim nije problem. Nedostajući Input Notification Icon je ono što meni rastura zadnjicu (postoji adekvatniji izraz za tu radnju, ali je nepristojan).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice