Hoće li software na Windowsima raditi na MacOS-u?

poruka: 6
|
čitano: 2.352
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Hoće li software na Windowsima raditi na MacOS-u?

Pozdrav, za posao koristim program za očitavanje radioloških slika isključivo dostupan za Windowse. S obzirom da idem u Ameriku u 6.mj mislio sam kupiti MacBook AIR, pa me zanima koristi li netko Parallels na Macu sa Windowsima i mogu li taj program pokrenuti tamo bez trzanja? Lp

0 0 hvala 0
6 godina
Re: Hoće li software na Windowsima raditi na MacOS
ivan080994 kaže...

Pozdrav, za posao koristim program za očitavanje radioloških slika isključivo dostupan za Windowse. S obzirom da idem u Ameriku u 6.mj mislio sam kupiti MacBook AIR, pa me zanima koristi li netko Parallels na Macu sa Windowsima i mogu li taj program pokrenuti tamo bez trzanja? Lp

Nikako, javljat će ti poruku da taj program nije kompatibilan sa macOS-om (provjereno), eventualno nađi neki app koji je alternativa tom u App Storeu...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
10 godina
Vavoom kaže...
ivan080994 kaže...

Nikako, javljat će ti poruku da taj program nije kompatibilan sa macOS-om (provjereno), eventualno nađi neki app koji je alternativa tom u App Storeu...

Pita hoće li raditi preko Parallelsa, ne direktno preko macosa.

16 godina

-hoće, a kako, to znaš kad probaš, tj ovisi o tisuću sitnica, hw-računalu, softu-zahtijevima .. pa i postavkama kao i izboru virtualizacije..

-i drugi 'problem', macovci su naviknuti plaćati soft.. dok za VM imaš free alternativu, parallex je ok, vjerojatno bolji na macu od recimo vboxa.. no zašto ne probati?

-po opisu, to nije zahtijevno, ne kao video-gaming i sl. .. nego klasa 'obične' apps, čitanje slika.. tj veći problem može biti što je to vjerojatno neka baza podataka, ostatak.. i ovisi kako je napravljeno, ono ispod haube npr na ms-sql-u ili neka druga baza, koristi li directx-ogl za render itd.. (kao gaming).. jer moderne apps za grafiku-photo koriste fičere gpu-a kao photoshop, tj ovisi o engineu appsa, tj da je to neka 'normalna' apps koju svi koristimo tad bi odgovor bio jednostavan, ovako možeš znati tek kad probaš, npr ms-office bi radio normalno, ostalo možda + zaštita tj nije stvar samo u performansama nego i kako je implementirana zaštita, što traži, što provjerava dok domaće tvrtke mogu imati nešto svog skrivenog recimo u fontovima i sl. .. ili soft detektira i ne dozvoljava rad u VMu pa ništa od tog nije važno.

-moraš probati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
neaktivan

Hvala na odg, najveći problem je sto dobra alternativa na MacOSu kosta 80 eura/mj, a ovaj za Win je besplatan 😅 ukoliko netko ima Parallels instaliran značilo bi mi da ga može isprobati pa da mi javi jel mu radi preko PM. 

11 godina
ivan080994 kaže...

Hvala na odg, najveći problem je sto dobra alternativa na MacOSu kosta 80 eura/mj, a ovaj za Win je besplatan 😅 ukoliko netko ima Parallels instaliran značilo bi mi da ga može isprobati pa da mi javi jel mu radi preko PM. 

Radit će na Windowsima u Parallels-u, bez brige.

Nadglednik dina
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice