Pozdrav, za posao koristim program za očitavanje radioloških slika isključivo dostupan za Windowse. S obzirom da idem u Ameriku u 6.mj mislio sam kupiti MacBook AIR, pa me zanima koristi li netko Parallels na Macu sa Windowsima i mogu li taj program pokrenuti tamo bez trzanja? Lp
Hoće li software na Windowsima raditi na MacOS-u?
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.352
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, za posao koristim program za očitavanje radioloških slika isključivo dostupan za Windowse. S obzirom da idem u Ameriku u 6.mj mislio sam kupiti MacBook AIR, pa me zanima koristi li netko Parallels na Macu sa Windowsima i mogu li taj program pokrenuti tamo bez trzanja? Lp
Nikako, javljat će ti poruku da taj program nije kompatibilan sa macOS-om (provjereno), eventualno nađi neki app koji je alternativa tom u App Storeu...
Nikako, javljat će ti poruku da taj program nije kompatibilan sa macOS-om (provjereno), eventualno nađi neki app koji je alternativa tom u App Storeu...
Pita hoće li raditi preko Parallelsa, ne direktno preko macosa.
-hoće, a kako, to znaš kad probaš, tj ovisi o tisuću sitnica, hw-računalu, softu-zahtijevima .. pa i postavkama kao i izboru virtualizacije..
-i drugi 'problem', macovci su naviknuti plaćati soft.. dok za VM imaš free alternativu, parallex je ok, vjerojatno bolji na macu od recimo vboxa.. no zašto ne probati?
-po opisu, to nije zahtijevno, ne kao video-gaming i sl. .. nego klasa 'obične' apps, čitanje slika.. tj veći problem može biti što je to vjerojatno neka baza podataka, ostatak.. i ovisi kako je napravljeno, ono ispod haube npr na ms-sql-u ili neka druga baza, koristi li directx-ogl za render itd.. (kao gaming).. jer moderne apps za grafiku-photo koriste fičere gpu-a kao photoshop, tj ovisi o engineu appsa, tj da je to neka 'normalna' apps koju svi koristimo tad bi odgovor bio jednostavan, ovako možeš znati tek kad probaš, npr ms-office bi radio normalno, ostalo možda + zaštita tj nije stvar samo u performansama nego i kako je implementirana zaštita, što traži, što provjerava dok domaće tvrtke mogu imati nešto svog skrivenog recimo u fontovima i sl. .. ili soft detektira i ne dozvoljava rad u VMu pa ništa od tog nije važno.
-moraš probati...
Hvala na odg, najveći problem je sto dobra alternativa na MacOSu kosta 80 eura/mj, a ovaj za Win je besplatan 😅 ukoliko netko ima Parallels instaliran značilo bi mi da ga može isprobati pa da mi javi jel mu radi preko PM.
Hvala na odg, najveći problem je sto dobra alternativa na MacOSu kosta 80 eura/mj, a ovaj za Win je besplatan 😅 ukoliko netko ima Parallels instaliran značilo bi mi da ga može isprobati pa da mi javi jel mu radi preko PM.
Radit će na Windowsima u Parallels-u, bez brige.