Gigabyte a55-ds3p

poruka: 1
|
čitano: 621
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gigabyte a55-ds3p

Evo pošto nisam ja osobno našao nikakve konkretne teme vezane uz dotičnu ploču/platformu zato i pišem ovdje. Iako postoje na službenoj Gigabyte stranici sve lijepo opisano,podrška procesora,za određeni procesor i podrška određene grafičke(ako se odluči kupnja amd apu)...itd itd. Iako je rječ o Gigabyte-ovoj ploči zasnovanoj na a55 amd čipsetu,a postoji i sestrinska verzija oznake a75 (opis,karakteristike može se vidjet/naći na starnici). Uglavnom,ovo pišem iz jednog razloga i situacije u kojoj sam se našao osobno,te nisam vidio nikakvog izlaza. Uzeo već navedenu matičnu,AMD a3 apu procesor sapphire 6450 grafičku........sklopio sve,ušarafao i krenula instalacija Windows 7ce 64 bitne,pa XPa 64 bitne,pa Viste....i tako zadnjih 20 dana rutinsko dizanje OS sistema. Problem koji je meni uslijedio zadavao mi je uredno svakodnevnu glavobolju,radilo se o BSOD u startu windowsa nakon minimalno 3 sata ostavljanja računala ugašenoga. Što je naravno uslijedilo provjera radne memorije,pa provjera bad sektora na HDD-u,pa prebacivanje "grafulje" iz 16x PCI brzinskog slota u 8x brzinski....dok nisam sasvim slučajno dobio savjet i iduće pitanje: a da jednostavno makneš ATI Catalist dobiven na CDu uz matičnu?- Zašto neskineš novi katalist 12 i "pukneš majmunu" nove drivere? Ni na kraj pameti da se radi o ajmo reć zastarjelome driveru kojeg sam eto dobio uz samu matičnu od proizvođača koji nerade niti u jednim windowsima,niti imaju uopće ikakvu podršku. Ako se eto nađete u situaciji da uzimate novu konfiguraciju i u slučaju ako se odlučite za jednu od ovih dviju matičnih,da znate šta vas može dočekati,u ovome slučaju nije potrebno skidati nikakve dodatne programe za debug,sistem error fix itd itd. Dovoljno je samo posjetiti službenu amd stranicu i preuzeti te instalirati najnovije drivere za grafiku,naravno pokriva i grafički čip na procesoru i grafičku.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice