Emitiranje (broadcast) videa sa compa ?

poruka: 17
|
čitano: 5.743
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupio sam TV karticu za laptop pomoču koje gledam Tv na laptopu.
Sad me zanima jedna stvar a to je, da li postoji mogućnost da ja, to šta gledam emitiram (nekim programom ili u browseru) na net naprimjer prijatelju u Australiji.
To pitam jer sam u prijatelja gledao jednu utakmicu HNL koju je očito neko emitirao sa svog compa pomoču svoje Tv kartice.
Da li neko ima iskustva sa tim i da objasni kako to izvesti

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 18:45 (smante).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Misliš kako da streamaš nešto i da drugi gledaju?

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Emitiranje (broadcast) videa sa compa ?

sve novije kartice (vjerojatno) podržavaju broadcasting... u LANu bi radilo OK, na internetu bi morao imati malo jači upload, ovoren IP (ovisi o routeru ili može dyndns i sl.)... ista stvar kao da hostaš web stranicu samo što je brzina važnija.

- vjerojatno želiš gledati neki program? ili ipak emitirati? - emitiranje je zabranjeno (kažnjivo) ali recimo da može proći, daleko jednostavnije je iskoristiti neki od postojećih web-TVa (ima i par komada na forumu..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ma ne mislim ništa emitirati javno, protuzakonito nego samo određenim osobama.
Znači otvorim neki Tv kanal i kad započme određena emisija stream-an je prijatelju u Australiji ili sestri u USA
Znači dam link samo njima i to stream-an kratkotrajno (dok traje ta emisija)
Ponavljam, prošle godine je neko tako emitirao nekliko utakmica koje su bile na Tv (ja mislim preko MaxTv).
Po kvaliteti slike i zvuka se vidilo da to neko emitira sa svog compa.
E tako nešto bi i ja htio

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 20:37 (smante).

0 0 hvala 0
16 godina

-problem će ti biti (vjerojatno) brzina.. jednostavnije im je dati link na nešto ovako.. ima više takvih internet TVa (par na forumu, nekoliko na gooleu), s druge strane zašto ne (za učenje-znanje) je to dobar eksperiment.. samo trebaš vidjeti kako će oni do tvog računala (IP), dali ti router nudi otvaranje porta prema wan-u ili neko drugo riješnenje. Uvjek ti je potrebna neka adresa (ip) preko koje će se korisnici spojiti... nakon tog je sve jednako LANu. Prvi ozbiljniji problem je vjerojatno ograničenja routera.. ali do tad stigneš sve isprobati. ;-)

16 godina
neaktivan

Otiđi ovdje http://veetle.com/ i prosnoopaj, to je ono što ti treba.

14 godina
neaktivan

Da ponovim nije mi bitna toliko kvaliteta prijenosa, htio bi da to probam i naučim nešto. Inače ovo je odlično http://veetle.com/ prikazuje moju webcam ili video fajl sa mog compa ali nažalost ne prikazuje ništa iz Tv kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 8:45 (smante).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smante kaže...

Da ponovim nije mi bitna toliko kvaliteta prijenosa, htio bi da to probam i naučim nešto. Inače ovo je odlično http://veetle.com/ prikazuje moju webcam ili video fajl sa mog compa ali nažalost ne prikazuje ništa iz Tv kartice.

Pogledaj po njihovom forumu, naravno da možeš puštati stream i sa TV kartice. 

Daj si malo truda, ništa u životu nije jedan klik.

14 godina
neaktivan

Ma trudim se jer želim to probati ali ne ide.

Pišem po raznim foumima da mi neko objasni ali zasad nikakve pomoči.

Bilo bi super kad bi neko (ko ima tv karticu) imao volje da proba to izvesti na svome compu pa da onda to objavi ovde kao neki tutorial (step by step).

Vjerujem da bi to mnoge interesiralo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smante kaže...

Ma trudim se jer želim to probati ali ne ide.

Pišem po raznim foumima da mi neko objasni ali zasad nikakve pomoči.

Bilo bi super kad bi neko (ko ima tv karticu) imao volje da proba to izvesti na svome compu pa da onda to objavi ovde kao neki tutorial (step by step).

Vjerujem da bi to mnoge interesiralo

Kad sam ja to radio prije 2 godine mislim da je bio u pitanju neki captur-ing software koji grabio TV stream i onda ga encodirao i slao na njihov server. 

Kad budem imao malo više vremena opisat ču postupak u kratkim crtama.

15 godina
neaktivan

Probaj ovako kao što je u videu.Treba ti VLC i Veetle acc... 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kako itko moze ista streamat sa nasom brzinom? Ja sam prije 2 tjedna poslao mail jednom sajtu za streamanje i rekao sam im jeli moguce streamat igru sa 0.5mb uploadom i rekli su nema sanse,da je to premala brzina. Nakon toga sam samo testao stream tj,pokusao sam uzivo streamati jubito klip,da se zna rezolucija je bila ista kao jubito video i kvaliteta je bila jako losa i preskakalo je,a na programu za streamanje sam namjestio taman za moju upload brzinu -.- tako da nerazumjem kako itko moze ista streamat sa dobrom kvalitetom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 12:17 (Bejtman).
17 godina
neaktivan

Mogao bi jednostavno streamati svoj desktop preko XSplita , na recimo Twitch.tv. Ja sam mogao u poprilično dobroj kvaliteti streamt svoj desktop prilikom igranje jedne igre, no budući da je igra online imao sam velik ping, no kako ti preko TV kartice signal ne dolazi preko neta nego analogno, mislim da bi čak i ovaj t-comov mizeran upload mogao omogućiti streamanje u solidnoj kvaliteti bez laggova.

LoL EU west : ZoRz1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
makaweli kaže...

Mogao bi jednostavno streamati svoj desktop preko XSplita , na recimo Twitch.tv. Ja sam mogao u poprilično dobroj kvaliteti streamt svoj desktop prilikom igranje jedne igre, no budući da je igra online imao sam velik ping,

no kako ti preko TV kartice signal ne dolazi preko neta nego analogno,

mislim da bi čak i ovaj t-comov mizeran upload mogao omogućiti streamanje u solidnoj kvaliteti bez laggova.

-sheranje desktopa? u stilu teamviewera? - presporo za video, jer ga šalješ kroz svoj ADSL (upload), za razliku od neke online igre.. presporo čak za browsanje kroz teamviewer na stranici koja ima više slika.. -nisu iste stvari.

-analogno? - što je analogno? mpeg stream, multimedia broadcasting?

-misliš da bi moglo? misliš ili znaš?

Dobroje pokušati pomoći, ali ako informacije nisu točne (provjerene) tad su dezinformacije. (provjeri što si naveo..).

14 godina
neaktivan

Stream-ovao sam svoj desktop preko XSplita na justin.tv i kad otvorim neki Tv kanal preko tv kartice na justin.tv prikazuje samo crni ekran bez slike i zvuka

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
makaweli kaže...

Mogao bi jednostavno streamati svoj desktop preko XSplita , na recimo Twitch.tv. Ja sam mogao u poprilično dobroj kvaliteti streamt svoj desktop prilikom igranje jedne igre, no budući da je igra online imao sam velik ping, no kako ti preko TV kartice signal ne dolazi preko neta nego analogno, mislim da bi čak i ovaj t-comov mizeran upload mogao omogućiti streamanje u solidnoj kvaliteti bez laggova.

Jeli ta igra bila sa losom grafikom npr wow? koliko ti je upload? kolika ti je bila rezolucija? bitrate?

14 godina

Ja sam prije 6 godina koristio ovo:

http://forum.videohelp.com/threads/169292-How-to-stream-live-TV-using-Windows-Media-Encoder

Sve Windows programi, desetak klikova i sve je slozeno.

Ne znam dal postoje i u Win 7. Malo pronjuskaj :)

Ne samo da sam preko neta uspio gledati ono sto streamam, nego sam i preko Media playera na mobitelu preko T-mobile GPRS-a gledao program koji doma pustam! {#}

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 13:56 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice