Čudno ponašanje Worda

poruka: 6
|
čitano: 2.057
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Čudno ponašanje Worda

Molim vas pomoć u vezi neobičnog ponašanja Worda prilikom rada. 

Dakle, tekst je na 40-tak stranica do sada, slike i tekst, i odjednom se nakon običnog stiska na tipku Enter zbrčkao prikaz alatne trake u wordu. Evo screenshota:

 

 

Radna memorija ne čini se preopterećena, oko8 GB od 16. Ne vidim neke druge teškoće u radu. Radi se o laptopu Asus

Model sustava N551JK

Vrsta sustava x64-based PC
SKU sustava ASUS-NotebookSKU
Procesor Intel(R) Core(TM) i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz, 2501 Mhz, broj jezgri 4, broj logičkih procesora 8

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Čudno ponašanje Worda

Prilikom objavljivanja posta javilo mi je Runtime Error. Evo slika

https://www.dropbox.com/s/1ihqlpes2s5bf75/Bug_runtimeError.PNG?dl=0

 

I nije mi htjelo uploadati sliku ekrana s greškom u wordu. Uspjela sam je uploadati na Dropbox: https://www.dropbox.com/s/9x26c1awtv5opso/word_gre%C5%A1ka.PNG?dl=0

 

Sada svaki put kad dignem word raspored je malo drugačiji, i zahvaćena je stranica s tekstom i slikama, ne samo alatna traka. Kao da je netko izrezuckao ekran i to stavio na hrpu

https://www.dropbox.com/s/lykw4hy5tw1hgz8/word_gre%C5%A1ka2.PNG?dl=0

 

 Opet runtime error kod objavljivanja posta

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2021 19:14 (telefon 2).
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
online
Re: Čudno ponašanje Worda

To izgleda kao nekakva užasna nekompatibilnost s nekim sistemskim datotekama ili driverom za grafičku karticu, ili su možda oštećene ili virusom inficirane neke datoteke, možda Worda.

 

Nema tu nikakvog konkretnog savjeta. Jesu li Windowi, driver za grafičku karticu i Office ažurirani na zadnju verziju? Jesi probala reinstalirati Office? Treba provjeriti računalo od virusa antivirusnim programom, treba provjeriti memoriju programom memtest86, provjeriti disk chkdskom ili nekim drugim programom, provjeriti fizičko stanje diska programom poput HD Tune. Kolika je temperatura glavnog procesora i grafičke kartice? Da ne bi ispalo da se grafička kartica pregrijava... Trebalo bi odraditi i neki ozbiljniji benchmark za procesor i grafičku karticu i vidjeti hoće li se i u programu za benchmark pojavljivati slični vizualni artefakti.

 

Ako se time ne može riješiti problem, onda idu ozbiljniji zahvati, poput toga da se na čisto instaliraju Windowsi i Word, a ako se to isto događa i na svježoj instalaciji, onda treba početi sumnjati na komponente pa mijenjati komponentu po komponentu. Tj. to bi se tako radilo na stolnim računalima, a na prijenosnim obično se može zamijenitii samo memorija i disk, s obzirom da su glavni procesor i grafički procesor (GPU, čip grafičke kartice) u pravilu zalemljeni na matičnu ploču.

 

Ako ne možeš odraditi barem dio svega toga, možda je najbolje da napraviš backup svih važnijih datoteka (iskopiraš ih na vanjske medije/uređaje) i odneseš laptop na servis.

11 godina
offline
Re: Čudno ponašanje Worda

Hvala na odgovoru. 

 

Prije malo više od godine dana je zamijenjen disk, stavljen SSD, i dodano 8 gb rama. Word dokument sam ja otvorila i ja ga sama uređujem, nema šeranja. Ovo se već jednom desilo, prije par tjedanja, zatvorila sam dokument i kad sam ga ponovo otvorila sve je izgledalo ok. Ni sa čim drugim za sada ne primjećujem probleme. 

15 godina
offline
Čudno ponašanje Worda

ili malware ili neispravan disk ili ram ili pregrijavanje pa bilo što povezano opet rezultira jednako .. tj divljanje sadržaja je posljedica takvih uzroka-grešaka. Tj sve se svodi na otkrivanje uzroka, hw-ili-sw.

-pošto je laptop, stariji, može biti pregrijavanje, počistiti, provjeriti temp..

-kontakti, ram-disk.. počistiti, može gumicom za olovke, učvrstiti.

-antivirus, chkdsk.. itd.

 

-brži-konkretniji način, utvrditi hw ili sw uzrok, bootati neki live, npr linux ili minipe-win.. raditi nešto, (slično originalnom problemu, word u minipe nije uobičajen.. zato linux kao ubuntu i sl.) i ako se stvar ponovi tad je hw uzrok tj nije soft-malware-driver.. nego sam laptop, kontakti, temperature, kvar.. jer sve se kvari-stari.

-ako nema takvog problema, tad je možda soft uzrok kao malware ili loš driver.. ali može biti i vga-gpu + pregrijavanje, jer se pod live ne koriste svi resursi-fičeri pa nešto može raditi nazigled ok.. možda pomogne za otkrivanje uzroka, jer tek tad se može nešto dalje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 1
11 godina
offline
Čudno ponašanje Worda

Hvala 

 

Znači servis u najmanju ruku.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice