Dakle pri podizanju igre ponekad mi se javi ova greska i ne mogu dokucit od cega je , ccleanerom sam pobrisala cache i sad je bolje al ima li kakav programcic da mi skenira memoriju , mislim da me to zeza, radi se o win 11, 16 ddr4 i grafa rx 3050, hvala svima
Critical error world of warship
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.036
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koji procesor, koja ploca i na koliko ti je memorija?
.. ccleanerom sam ..
-cc je smeće.
-pravila, univerzalna, za računala, za sve.. da bi nešto radilo prema očekivanjima, mora biti ispravno.
-računala, za rad, naravno koriste hw-hardware ali i sw-software.. tj simbioza hw+sw, oboje, tek tad sve ispravno, radi.
-ako je računalo novo, adekvatnih komponenti kao napajanje.. tad je legitimna pretpostavka da je hw ispravan, ako nije reklamacija-jamstvo.
-ostaje sw kao logičan uzrok, sve, od postavki biosa, instaliranog osa, drivera do svake apps i dodataka koji se dodaju-instaliraju neovisno koriste li se kao i smeće-cc...
-sve to je soft, neovisno kako ga klasificiramo + postavke. Previše mogućih kombinacija, mjesta, koja mogu biti uzrok problema ili povremenog problema tj 'lakše' je kad je kvar-problem takav da ne radi ništa dok se ne otkloni.. veći problem su ovakvi koji oće-neće.. random, tj to znači da vjerojatno nije problem npr driver nego nešto treće ili kombinacija slučaja kao opterećenje-napajanje i neki dodatni uređaj koji u nekoj kombinaciji da neki rezultat random.. tj da je to konstantno jednako kao 2+2=4 tad bi istim koracima uvjek dobili isti rezultat, radi ili ne radi.. i tad bi bilo 'lako' otkloniti problem tj kad radi znači da je otklonjen.. no to je samo školska logika koja ne odgovara i ne riješava problem nego samo daje pravila .. a za otkriti uzrok pa tad ga i otkloniti treba više kvalitetnih podataka tj juzer ako nema iskustva kao serviser tad to u definiciji ne može jer nema resurse-znanje-iskustvo + i naravno koristi svakakvo smeće, upute po internetu, crackove itd.. pri čemu baš svaki komad softa može biti uzrok, tj možemo imati isto-identično računalo što se tiče hw, no razliku će tad raditi sw i sve što netko ima instalirano pa i os, tj na istom hw može biti win-mac-lin-android.. kao i razni softovi, razne igre.. ako jedna igra radi ne mora druga igra raditi, može biti bug u igri, može u kombinaciji.. tj ako nemamo isti identičan soft, recimo čistu originalnu instalaciju igre, ne pirat-crackano koje nije identično tad ne možemo po tome zaključiti zašto nešto radi ili ima problem tj možemo samo logičkom dedukcijom preptostaviti da je npr uzrok u igri i da bi pribavljanje druge-ispravne verzije možda riješilo problem.. a na to dodati tisuće različitih opcija od biosa, miša, svih drivera ili trećih appsa koje netko koristi npr za kontrolu vrtnje ventilatora i svaki brand proizvođač gpu ima nešto svoje rebrendano mada u osnovi isto.. no moguće da je bug u tome ili u nečem stotom.. i zato je beskorisno na ćoravo nabadati tj 'pomagati' tj prije će se dobiti jackpot nego pogoditi što je uzrok da se povremeno javi greška koja se ponekad ne javi pa ista igra radi-ne radi..
-tad je jedini 'siguran' način eliminacija, tj krenuti od nule, čisto-clean.. od postavki biosa i installa osa, drivera, svih postavki.. do installa igre koja će tad ako je sve ok do tad pretpostavka raditi, ili će biti isto i tad je problem u toj igri, update-patch-crack nešto.. kao i mogućnost da slučajna kombinacija nekih komponenti npr tipkovnica-miš-gpu-cpu-ram-printer.. tek u toj kombinaciji imaju problem.. drugi miš možda nema itd.. tj tad je to loto-jackpot šansa.
-cc .. što radi cc? što reklama sugerira? što je stvarnost? .. prije par godina je cc bio malware.. + nepotreban-višak, jer win os ima sve potrebno i radi, pa kreni od tog da bez cc-a mora raditi a ako ga imaš tad on može biti uzrok problema. .. i to na takav način da pošto može promijeniti bilo što od postavki osa jedini 'siguran' način da imaš 'normalan os-računalo' je da od nule, na clean napraviš sve bez cc-a..
-ne, to što neki imaju cc i nemaju problem nije dokaz da je cc uopće potreban, višak, smeće + potencijalna opasnost. On ne riješava problem, samo omogućuje novi-više.
-teoretski, ako juzer ne zna kako održavati računalo, npr brisati smeće-tempove, tad je teoretski ok imati apps koja će upravo to raditi, kao što reklamira cc.. i on to nudi, radi, no ne samo to + problemi koje može uzrokovati kao svaki alat, tj nije dovoljno imati alat, šarafciger-čekić.. da bi se nešto korisno-dobro napravilo alatom treba i znanje.. ili puuuno sreće. Juzer bez znanja je sretniji bez alata, manje šanse za problem dok se s alatom povećava šansa za kvar-problem iz neznanja + malware. OS ima sve potrebno, ima diskcleanup, centar za održavanje i defaultno već to sve radi tj postoje postavke kao npr za browser i ne treba treća apps čačkati po kešu browsera.. podesite browser ili koristite drugi itd.. dok cc samo juzeru koji ne zna ništa i ne želi ni potražiti opcije može olakšati takvo čišćenje, tj kad je ispravan cc je samo alat.. a za korištenje alata potrebno je znanje-razumijevanje ili sreća. .. ovaj put nemaš sreće a to što ostali možda s cc-om imaju ti ne pomaže kao ni sam cc u svemu tome jer da je on nešto kao čarobni štapić tad upravo ti ne bi imala problem.. tj pitaj se što cc radi ako ti igra ne radi.. čemu služi, što pomaže a što možda zbrlja-pokvari.. jer ista igra na istom hw radi na tisućama drugih računala.. a ako posotji problem tad je eliminacija često jedini način kako otkriti uzrok, što je preduvijet za otkloniti problem, ne na ćoravo, nije to loto.
koji procesor, koja ploca i na koliko ti je memorija?
Intel Core i3 10100 @ 3.60GHz
16 g ddr4
rtx 3050
stavila sam armour crate mozda on zeza.jelima netko ideju koji softvare a da nije armoury craet za rog kerris miš da vidim bar kolko mu je baterija posto??