CPU i memory usage divlja

poruka: 14
|
čitano: 4.240
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam mali problem koji mi se pojavio ovih dana... igram battlefield 3(njega napominjem jer nisam ništa drugo probao, ne smatram da je bf problem), u task manageru piše normalno da koristi 600-700 mb, ne znam sad napamet, međutim, usred igranja počne trokirat i zakrzne se sve...jedva nekak pokrenem task manager, kod igre i dalje piše 600mb, ali cpu usage je stalno na 100% a memory preko 90%. zatvorim igru, ali usage ostane isti, i tako stoji 20-ak min, i onda se spusti na 600mb, iako sa windowsima nešto preko gb inače koristi... bios matične flashan prošli tjedan. pomoć?  konfa je navedena pod moj pc

EDIT:  evo ustvari događa se i bez BF-a, dakle i tokom surfanja, bez nekog opterećenja
evo i kako to izgleda

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 14:52 (chakija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Provjeri temparature graficke, procesora.

udji u igru ostavi komp malo da radi pod opterecenjem tj. igraj igru, prije pokretanja igre pokreni programe za temparature Cpu-z i Gpu-z (to su ti programi) pa nam javi ovdje kolike su ti temparature, i koji ti je model graficke

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: CPU i memory usage divlja

temperature su normalne, provjerio sam to već. kako sam editirao kasnije post, nije problem ni u igri (samo sam u njoj prvo primjetio), ni u grafici, to mi se dogodi i dok mi je samo browser upaljen, dok mi je avast skenirao, čak i dok nisam ni bio na kompu, dok sam se vratio bio je skroz usporen i cpu je bio stalno iznad 50% a memorija na 3,2-3,3 gb... probao sam i sa starijom i novijom verzijom biosa, isti problem stalno... dakle kolko sam primjetio u ova dva dana, to se nasumično pojavljuje, bez obzira radim nešto na kompu ili ne.

evo normalne i zatrokirane situacije

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 12:11 (chakija).
13 godina
neaktivan

Ta temparatura graficke ti je pod opterecenjem ili kada si samo na destkopu?

Skini program Combo Fix, ugasi antivirus, ugasi net kada ga pokrenes, pusti da on odradi svoje.

To za avast moguce je da je do avasta jer sestra mi ima slabiji komp i od kada koristi avast sve joj je nenormalno usporeno...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

problem se pojavio i prije nego što je avast bio instaliran...a temp grafe je idle, ne znam šta ti tu nije jasno?

15 godina

Onaj  flash player mi smrdi na virus

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
13 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

Onaj  flash player mi smrdi na virus

-.-  to ti je inače proces koji se pokreće kad god ti browser koristi flash player plugin...npr youtube i sl...

uglavnom, problem je riješen, novo flashanje biosa i novi windowsi s kompletnim formatiranjem harda je pomoglo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 16:35 (chakija).
17 godina
neaktivan

Pa pogledaj pod Processes što ti to točno troši memoriju kad je 100% popunjena.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sto si ti slikao nikako nije pravo stanje temparature graficke kada radi pod opterecenjem, pod opterecenjem prosjecna temparatura treba da bude oko 70 stepeni. neke idu i vise.

Drago mi je da si sredio problem. :)

0 0 hvala 0
16 godina

Kad ti se ovo opet desi, ubij proces "Firefox". Također ubij i plugine za Firefox ako ne odu sa njim. Mislim da će nakon toga računar normalno prodisati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sori ekipa, al blago nama kad ste svi tak pametni -.- i rikoslave, šta si se nakačio na tu grafičku toliko... TO JE TEMPERATURA U IDLEU (ispričavam se na caps locku al valjda će samo ovako nneki skužit). napomenuo sam da u procesima ništa ne troši toliko memorije (cca 2,2 gb jedan proces) što se i vidi sve na slikama, a firefox troši max 200-300 mb, i to nikako računalu ne smije bit problem...ako mu je to problem onda je za bacit kroz prozor a ne za korištenje...   MOŽE LOCK NA TEMU

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 3:37 (chakija).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Nedavno sam OC-ao proc AMD Phenom II  925 X4 sa 2.80 na 3.40 na starim WIndowsima, večeras sam stavio instalirao nove Winse pa me sad zanima dali je overcloack koji sam napravio ostao ili moram ponovno OCat?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 23:54 (Point-X).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Jel moze samo Da ili Ne, ne znam o ovom baš puno pa molim pomoć. Sry na double post.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Postavke BIOS-a su ostale iste! Barem bi tako trebalo biti - provjeri!

Inače, postao si u krivoj temi!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice