Bsod problemi - savjet što bi moglo biti

poruka: 41
|
čitano: 5.088
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bsod - tko zna riješenja, molim pomoć

Plač mapa gdje su logovi bsod. http://i44.tinypic.com/2hzgtgl.jpg

da li mi netko tko zna, može pomoć, asistirat što bi se reklo da otkrijem razlog problema

komp je radio ok donedavno, odjednom problemi.

znam nešto malo koristiti windbg, ali trebam nekog tko to bolje zna pa da mi pomogne.

mogu te minidumpove poslat ne mail ili na drugi naćin, sve ostale stvari, errore sam zapisao tako da imam inforamacije ako zatreba.

ne znam što bi dalje. googlo sam, većina tema na isti kalup, nisam mnogo skužio neko riješenje.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Windows Vista SP1
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 11:35 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A što nam je koristi od te mape sad? Kako da znamo što stvara problem?

Daj sliku BSOD-a!

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 11:02 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta konkretno piše na tim bsod-ovima?

Ako ti je donedavno sve bilo ok probaj stvar rješiti sa System Restore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bsod problemi - savjet što bi moglo biti
Bellatrix kaže...

A što nam je koristi od te mape sad? Kako da znamo što stvara problem?

Daj sliku BSOD-a!

kako misliš sliku. misliš li na onu kad se komp resetira pa je blue screen ili da c/p ono što mi piše iz windows debugger. no ne znam da li sam dobro napravio onaj debbug.
debug sam napravio onako kako piše u sticky temi u ovom podforumu.
znaći instalirao sam Windows Symbol Packages te išao na open crash dump. nakon toga kliknuo na Use !analyze -v to get detailed debugging information. i to je to.

na ekranu BSOD je pisao ovako nešto, dva različita tipa BSOD mislim da su bila ;
prvi BSOD Stop: 0X00000050,
drugi BSOD se pojavilo i ovo u napisu PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA STOP: 0x0000008e. WIN32K.SYS_ADRESS 98D75F86 base.

koristim firewall comodo već dugo. donedavno sve bilo uredno, e a sad mi se ćini da ti neki programi odjednom u nekom konfliktu sa windowsima, sad zašto ne znam. recimo Dynamic Energy Saver ako je u start up ne može se normalno podići windows. kad isključim comodo iz start up Dynamic Energy Saver se upali normalno, a i windows zajedno.

download minidumps od BSOD koji su se pojavili.
Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Windows Vista SP1
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 11:38 (sage).
17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Šta konkretno piše na tim bsod-ovima?

Ako ti je donedavno sve bilo ok probaj stvar rješiti sa System Restore.

nemam puno točki unazad koje mogu vratiti. imam samo tri točke, i to one kad sam deinstalirao neke od programa.

šta i kako dalje. virusa nemam (ne koristim crackove i ine stvari), onak mislim da je comp 95% čist
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 11:35 (sage).
17 godina
neaktivan

Vjerojatno ti baš comodo radi bsod. Pokušaj ga maknuti, pa provjeri kako radi.Ako se ne vrate bsodovi, pokušaj ponovo instalirati comodo (dobar je firewall).

Jesi li u međuvremenu stavljao neki antivirusni softver ili neki drugi soft koji koristi mrežu ili slično prije no što su ti se bsodovi počeli dešavati?!

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Vjerojatno ti baš comodo radi bsod. Pokušaj ga maknuti, pa provjeri kako radi.Ako se ne vrate bsodovi, pokušaj ponovo instalirati comodo (dobar je firewall).

Jesi li u međuvremenu stavljao neki antivirusni softver ili neki drugi soft koji koristi mrežu ili slično prije no što su ti se bsodovi počeli dešavati?!

hm, jeste vjerujem on uzrok u jednom od bsod, kod mene su sad u pitanju dva različita bsod. od 6 puta bsod samo je jednom uzrok bio comodo.
stvarno tu je teško išta pametno napravit barem s moje strane jel mislim da ne znam dobro tumaćiti rezultat iz onog debugga, a pitanje da li znam ispravno i napraviti debugg.
komp je noviji, testirao sam je njega dobrano, prije par mjeseci.
ne znam, ako netko zna, nek malo vidi, uploado sam minidumpe, ima link gore, pa nek nabaci što i kako.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Win
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 12:26 (sage).
17 godina
neaktivan

Gle uzrok bsoda može biti comodo a da ti se on manifestira kroz datoteku operacijskog sustava. Koliko vidim ntkrnlpa.exe je drugi razlog bsoda.

Pokušaj maknuti comodo, pa vidi što ti se zbiva (privremeno uključi windows firewall). Ako ti se ne pojavljuju bsodovi, znači to je to. Može biti veliki broj razloga zašto se dešava, možda je oštećena neka datoteka firewalla, možda neki program zove nepodržanu funkciju... anyway, makni comodo, pa vidi.

Možeš ga, alternativno, preinstalirati (comodo). Onak deinstal, restart, instal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 12:55 (0v3r10rd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najbolje i najbezbolnije rješenje je reinstalacija windowsa bolje od toga nema.

Ja sam imo cesto problema sa bsodovima vecinom uzrokovani widnowsima nesto jednostavno ode k vragu od drivera ili od systema sa windowsa i mozes se slikat nikakva reinstalacija programa ti nece pomoc sve ti to uredno ostane u kompu u registryu i tako dalje.

formatiraj, najprije ako imas sacuvaj podatke na drugi hard particiju ili nesto. i instaliraj windowse

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja sam imo cesto problema sa bsodovima vecinom uzrokovani widnowsima nesto jednostavno ode k vragu od drivera ili od systema sa windowsa i mozes se slikat nikakva reinstalacija programa ti nece pomoc sve ti to uredno ostane u kompu u registryu i tako dalje.

formatiraj, najprije ako imas sacuvaj podatke na drugi hard particiju ili nesto. i instaliraj windowse

Daj suzdrži se od ovakvih "savjeta". Zašto problem koji se može riješiti deinstalacijom jednog programa rješavati na takav način. Ako ne znaš o čemu pričaš - šuti.

Skoro svaki BSOD se može riješiti BEZ reinstalacije windowsa.
17 godina
0v3r10rd kaže...
toxic kaže...

Daj suzdrži se od ovakvih "savjeta". Zašto problem koji se može riješiti deinstalacijom jednog programa rješavati na takav način. Ako ne znaš o čemu pričaš - šuti.

Veči proljev dugo nisam čuo no ti znaš ti si pametan jel? zanima me kolko imaš iskustva sa bsodovima da tako možeš pricat.

vecina bsodova su hardverski problemi no...

Načeš ga riješiti u cijelosti nažalost gle nebi govorio da nisam imo pun k problema sa takvim stvarima.

tipa bsod mi se pojavljiva svakih 5 minuta. znaci nemozes prakticki komp upalit.

zatim problemi vezani uz hw takoder mogu izazvati bsod.

te sve sumnje moze rijesiti jedino na nacin reinstalacije windowsa, druge pomoci nema i to je cinjenica.

no kako ti kazes, sve u svemu neka ti bude ja znam ono u cemu imam iskustva u cemu nemam niti ne pisem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 13:20 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
 Načeš ga riješiti u cijelosti nažalost gle nebi govorio da nisam imo pun k problema sa takvim stvarima.

tipa bsod mi se pojavljiva svakih 5 minuta. znaci nemozes prakticki komp upalit.

te sve sumnje moze rijesiti jedino na nacin reinstalacije windowsa, druge pomoci nema i to je cinjenica.

no kako ti kazes, sve u svemu neka ti bude ja znam ono u cemu imam iskustva u cemu nemam niti ne pisem.

Uz malo znanja i truda se SVAKI BSOD može riješiti. Tvoje iskustvo se svodi na probleme s tvojim računalom, moje na radu s daleko većim brojem računala.

Sve te sumnje se mogu riješiti JEDINO ispravnom dijagnostikom. Ako sumnjaš na neki hardver isprobaš pokrenuti računalo bez njega. Reinstalacija te ničemu ne nauči.

17 godina
neaktivan
toxic kaže...
0v3r10rd kaže...

Veči proljev dugo nisam čuo no ti znaš ti si pametan jel? zanima me kolko imaš iskustva sa bsodovima da tako možeš pricat.

vecina bsodova su hardverski problemi no...
Veći proljev nisi čuo?! Većina hardverski?! Vidi se kako nemaš pojma o čemu pričaš. Uz to si i krajnje bezobrazan. Ili čovjeku pokušaj pomoć ili prestani pričat gluposti. Samo idemo u offtopic. Dosta...
17 godina
0v3r10rd kaže...
toxic kaže...

Uz malo znanja i truda se SVAKI BSOD može riješiti. Tvoje iskustvo se svodi na probleme s tvojim računalom, moje na radu s daleko većim brojem računala.

Sve te sumnje se mogu riješiti JEDINO ispravnom dijagnostikom. Ako sumnjaš na neki hardver isprobaš pokrenuti računalo bez njega. Reinstalacija te ničemu ne nauči.

Kako sam znao da ces reci da imas iskustva sa brdo racunala samo sam ceko da mi kazes kako radis u servisu racunala ja cu ti odma reci da tamo ljudi koji rade njih 90% nezna sta radi, i ljudima uvaljuju muda pod bubrege i tako jucer meni hgspot htio podvalit stari fdd ja im kazem otvorite ga na licu mjesta kad ono on sav hrdav i pun prasine .omfg. to je samo primjer sta sve ljudi rade.

btw.vratimo se na temu, ja kao jedna osoba koja je sigurno imala pun k problema ne samo oko hw-a nego i windowsa, nemam samo jedno racunalo trenutno ih posjedujem 3 kroz 2 godine dana promjenio sam komponenta u vrijednosti 20 racunala ukratko. isprobavao sam sve moguce kombinacije hw-a softwarea i svega i tu je dolazilo do pun k bsodova itd to je bilo u zadnjih 2 godine prije ne zelim opce pricat.

naime ako je softwerski problem, i da je u njegovom slucaju komodo u pitanju iako je covjek napiso da od 6 bsodova 1 mu izbaci comodo bsod ne vjerujem da ces samom uninstalacijom komoda ili slicnog softwarea rijesit problem. pogotovo ako windowse koristis duze vrijeme npr. duze od 3 mjeseca je za mene osobno i previse tu se nakupi svakakvih sranja ajmo tako reci i tu nemozes pomoc instalacijom i uninstalacijom samog programa. treba jednostavno sasjec problem u korjenu. prvi korak je sigurno formatiranje diska na kojemu mu se nalazi os tj particije i instalacija novog osa.

no ako zeli izgubiti jos hrpu zivaca i vremena neka slusa tebe i neka uninstalirava programe po redu.

sve u svemu zelim da rijesi taj problem na najlaksi i najbezbolniji nacin.

edit: vidim da ismijavas moju rjec da vecina bsodova je hw problem: isprobaj samo asus p5nt-deluxe 780i plocu, nema sanse da 1 dnevno ne dobijes bsod. to je samo jedan od dokaza, razni kontroleri zvucne tv itd kartice izbacuje random bsodove no eto ti si u pravu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 13:34 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
 Kako sam znao da ces reci da imas iskustva sa brdo racunala samo sam ceko da mi kazes kako radis u servisu racunala ja cu ti odma reci da tamo ljudi koji rade njih 90% nezna sta radi, i ljudima uvaljuju muda pod bubrege i tako jucer meni hgspot htio podvalit stari fdd ja im kazem otvorite ga na licu mjesta kad ono on sav hrdav i pun prasine .omfg. to je samo primjer sta sve ljudi rade.

Ne, ne radim u servisu. Za tebe sam doktor znanosti.

btw.vratimo se na temu, ja kao jedna osoba koja je sigurno imala pun k problema ne samo oko hw-a nego i windowsa, nemam samo jedno racunalo trenutno ih posjedujem 3 kroz 2 godine dana promjenio sam komponenta u vrijednosti 20 racunala ukratko. isprobavao sam sve moguce kombinacije hw-a softwarea i svega i tu je dolazilo do pun k bsodova itd to je bilo u zadnjih 2 godine prije ne zelim opce pricat.

To samo govori kako nemaš pojma o operacijskim sustavima. Promijenio brdo komponenti zbog problema? Božesačuvaj. Mogao si pitati nekog s malo više znanja o računalima da ti pomogne, riješio bi se svih problema.

naime ako je softwerski problem, i da je u njegovom slucaju komodo u pitanju iako je covjek napiso da od 6 bsodova 1 mu izbaci comodo bsod ne vjerujem da ces samom uninstalacijom komoda ili slicnog softwarea rijesit problem.

Još jedan dokaz kako nemaš pojma o čemu pričaš. BSOD se može manifestirati u komponenti operacijskog sustava (u ovom slučaju NT kernelskoj komponenti) potaknuto od primjera comodo firewalla. Ne znaš niti kako operacijski sustavi rade, a dijeliš pamet...

pogotovo ako windowse koristis duze vrijeme npr. duze od 3 mjeseca je za mene osobno i previse tu se nakupi svakakvih sranja ajmo tako reci i tu nemozes pomoc instalacijom i uninstalacijom samog programa. treba jednostavno sasjec problem u korjenu. prvi korak je sigurno formatiranje diska na kojemu mu se nalazi os tj particije i instalacija novog osa.

Znači, ti svaka tri mjeseca reinstaliraš OS?! Jer je "nestabilan"?! Sranja se nakupi samo ako ih ti osobno stavljaš, ako nemaš pojma što radiš, instaliraš hrpu smeća na računalo, koristiš hrpu krekanog softvera punog virusa i inog smeća, i tako unedogled...

no ako zeli izgubiti jos hrpu zivaca i vremena neka slusa tebe i neka uninstalirava programe po redu.

Jok, tebe će poslušat i priuštit si nekoliko sati instalacije OS-a, programa, igara, što mu je inaće na računalu...

Vidi gornju repliku...

edit: vidim da ismijavas moju rjec da vecina bsodova je hw problem: isprobaj samo asus p5nt-deluxe 780i plocu, nema sanse da 1 dnevno ne dobijes bsod. to je samo jedan od dokaza, razni kontroleri zvucne tv itd kartice izbacuje random bsodove no eto ti si u pravu.

Većina BSOD-ova je softverske prirode. Oko 70% je do drivera, oko 10% je hardverske prirode, oko 5% je do microsoftovog koda, te je 15% neutvrđenih (zbog korumpiranog crash dumpa)

17 godina

prvo kad pišeš poruku piši je kako treba a ne ubacuj je u moj tekst kao drugo nemoj googlat ne pomaže ,pogotovo oni koji neznaju no sve svemu reinstalacija windowsa ftw

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

prvo kad pišeš poruku piši je kako treba a ne ubacuj je u moj tekst kao drugo nemoj googlat ne pomaže ,pogotovo oni koji neznaju no sve svemu reinstalacija windowsa ftw

Napisao sam na takav način kako bi ti bilo malo jasnije o čemu pričam. Očito nije. Što "nemoj googlat ne pomaže"?! O čemu trabunjaš?!

Nauči se i osnova pismenosti. Koristi točku, zarez, velika, mala slova. Što, u školi vas baš i ne uče gramatici i pravopisu?!

@Sage - sorry što odoh u offtopic, izbace me iz takta ovakvi...
17 godina
0v3r10rd kaže...
toxic kaže...

Ne, ne radim u servisu. Za tebe sam doktor znanosti.

To samo govori kako nemaš pojma o operacijskim sustavima. Promijenio brdo komponenti zbog problema? Božesačuvaj. Mogao si pitati nekog s malo više znanja o računalima da ti pomogne, riješio bi se svih problema.

naime ako je softwerski problem, i da je u njegovom slucaju komodo u pitanju iako je covjek napiso da od 6 bsodova 1 mu izbaci comodo bsod ne vjerujem da ces samom uninstalacijom komoda ili slicnog softwarea rijesit problem.

Još jedan dokaz kako nemaš pojma o čemu pričaš. BSOD se može manifestirati u komponenti operacijskog sustava (u ovom slučaju NT kernelskoj komponenti) potaknuto od primjera comodo firewalla. Ne znaš niti kako operacijski sustavi rade, a dijeliš pamet...

pogotovo ako windowse koristis duze vrijeme npr. duze od 3 mjeseca je za mene osobno i previse tu se nakupi svakakvih sranja ajmo tako reci i tu nemozes pomoc instalacijom i uninstalacijom samog programa. treba jednostavno sasjec problem u korjenu. prvi korak je sigurno formatiranje diska na kojemu mu se nalazi os tj particije i instalacija novog osa.

Znači, ti svaka tri mjeseca reinstaliraš OS?! Jer je "nestabilan"?! Sranja se nakupi samo ako ih ti osobno stavljaš, ako nemaš pojma što radiš, instaliraš hrpu smeća na računalo, koristiš hrpu krekanog softvera punog virusa i inog smeća, i tako unedogled...

Jok, tebe će poslušat i priuštit si nekoliko sati instalacije OS-a, programa, igara, što mu je inaće na računalu...

Vidi gornju repliku...

Većina BSOD-ova je softverske prirode. Oko 70% je do drivera, oko 10% je hardverske prirode, oko 5% je do microsoftovog koda, te je 15% neutvrđenih (zbog korumpiranog crash dumpa)

Hebo me bog ti si kreten neka sada dobim crveni ako tako treba biti hebe mi se ionako forum posjecuju neuki koji one koji zele nesto i nekog naucit krivo upute no ajde da ti polako odgovrim pa onda da mi daju crveni crni sve jedno mi je kada nema koristi od ovog foruma.

pod

1.Svaka cast doktore
2.Nisam mjenjao komponente zbog problema(doktor bi trebao znati citati sa razumijevanjem) nego sam ih mjenjao radi sebe i cistog zadovoljstva.
3.Ti kao neki koji drzi edukaciju o informacijskim sustavima nemas pojma o cemu pricas znas samo teoriju praksa ti je slabija strana,vecina ljudi koja drzi edukaciju nezna nista. Znam to osobno kada sam polazio edukaciju ; Programer poslovnih aplikacija vb6.
Zato ces me ti naucit kako windowsi rade jel profesore?
4.Ne instaliravam os jer je nestabilan nego cisto zato sta mi je tako najbolje cim ga vise koristim tim vise sranja se nakuplja gore i automatski je sistem sporiji, reinstalacijom ne gubim 2 sata kao ti jer neznas napravit image windowsa je tvoja krivica, treba mi max 30 minuta mozda nekad 1 sat ako usput gledam film.
5.Nemam sta vidjet jer tvoje sve sta pricas je proljev i izljev nista vise. mogo bi si koji puta isprat usta od toga svega sta pricas.

mogo si napisat da ti za instalaciju treba 8 dana, par sati omfg pa di ti zivis profeora ako ti tolko treba???

btw. ako admini hitno nesto ne poduzmu u vezi ovog foruma na njega ce dolazit samo sljam..(mogu prvo pocet od mene jer sam stvarno reagirao za crveni ili crni,kada drugacije ovdje niti nemozes pricat to je zalosno)

eod

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 14:15 (toxic).
17 godina
neaktivan

Dobit ćeš crveni zasigurno. Na žalost zbog tebi sličnih ovaj forum i je pomalo u banani. I oni koji stvarno nešto znaju i žele pomoći bivaju na ovakav način izvrijeđani... Božesačuvaj.

Nisam te niti u jednom trenutku vrijeđao niti bio bezobrazan. Moje iskustvo i znanje nije samo vezano uz nastavu nego i kompleksnije mreže i sustave. I mogao bi od mene nešto naučiti ako si dozvoliš. No, to ti očito nije namjera.

Dotaknuo sam te gdje najviše boli - u neznanje. Čemu takva doza agresivnosti i bezobraštine? Kakve probleme ti pak imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
0v3r10rd kaže...

Dobit ćeš crveni zasigurno. Na žalost zbog tebi sličnih ovaj forum i je pomalo u banani. I oni koji stvarno nešto znaju i žele pomoći bivaju na ovakav način izvrijeđani... Božesačuvaj.

Nisam te niti u jednom trenutku vrijeđao niti bio bezobrazan. Moje iskustvo i znanje nije samo vezano uz nastavu nego i kompleksnije mreže i sustave. I mogao bi od mene nešto naučiti ako si dozvoliš. No, to ti očito nije namjera.

Dotaknuo sam te gdje najviše boli - u neznanje. Čemu takva doza agresivnosti i bezobraštine? Kakve probleme ti pak imaš?

btw. ja ovaj forum sam prije posjecivao ohoho puno i fala bogu ovo sve sta znam ,znam na praksi a znam da znam mnogo.
to cijene svi pa i moja firma inace nebi imao racunalo vrijedno 20k kuna no sve u svemu ti si profesor.

u zadnje vrijeme ga posjecujem kad stignem i javljam se na tebe koje znam da mogu rjesit ili kad stvarno trebam pomoc ali nemoze pomoc dobit od takvih ljudi to je sigurno.

sta ti oni certifikati znace danas? nista ja imam takoder nekoliko titula tipa programer razne microsoftove diplome koje moze polozit svaka budala koja ima nesto ustedevine pa tako sam i ja.

profesore moj. sve u svemu ja nisam iz knjige ucio nista nego na vlastitim greskama uvjek ucim. zato znam di mu je problem vise manje..

on ako zeli izbacit hw iz pitanja bsoda mora windowse srusit. i to je to. ako nece imat bsod tada instalacija pojedinih drivera i onda nakon nekog softwarea ili drivera mu se pocne opet to pojavljivat znat ce di je problem ovako zasigurno nece puno dobit.

no ti covjek sa titulom i savrsenim znanjem sve znas mene isprovociro ti direktno nisi. jer me nemas sa cim, lagano samo.. takvim bahatim stavom covjek ne stigne daleko

gospodine sa certifikatom profesore sta vec..

17 godina
neaktivan

ovako ja mogu reći, u svemu tome što naveli ima istine, ne ulazim u ono tko više, manje zna, iskustvo i te stvari.

osobno imam iskustva s tim BSOD, na starom kompu, novom, te laptopu. radio sam jedno vrijeme vemilu, dobio otkaz, jbg, šupačke igre, ali nebitno to, toga svugdje ima.

ono što servis obični radi, a i sam sam serviser računala, no ono što dečki koji servisiraju naprave u takvim servisima, tu sve ovisi o uloženom trudu, njhovom znanju, te vrlo bitno iskustvu. tu se ne može filozofirat puno.

situacija kod mene je ovakva. na disku imam povelik incremental backup od windowsa, te popis svih instaliranih programa. to mi neće biti problem vratiti, osim što ću morat ponovno instalirat određen broj programa, ali imam i njihov popis, tako reči neki svoj log.

windowse sam tolko puta srušio u par godina, s razlogom ili bez, ali više puta bez razloga, da ne znam ni točan broj koliko, ali to je strašno puno, mislim na stotine puta. to je bilo razno isprobavanje programa, krekovi i te gluposti na koje se gube vrijeme, ali i to je imalo neku svoju čar. Smijeh

imao sam masu blue screena. s vremenom sa skužio dosta o njima. sad sam tražio pomoć iz razloga što nisam dugo imao BSOD, a i imao sam havariju pc-a gdje sam izgubio sve moguće na glavnom disku od 250GB, radi glupe pogreške, koja se teško ponavlja, među kablovima uključio pogrešan te bum, ode sve. sad sam to sve označio debelim slovima, tako da valjda neće više.

imao sam tako dobrih favorita (linkova) vezano za te probleme, jel sam puno surfao, čitao, te ih spremao među favorite, no to je sve otišlo s gubitkom podataka. bili su to teški dani za mene.

ovaj windows što sad ima je od 1. mjeseca, s tim da sam vraćao 1-2 incremental backup u ovih 5 mjeseci.

mislim također da ovi problemi neće nestat ako ne reinstaliram windows (u mom slučaju će biti restore incremental backup), barem ćemo viditi kako će biti dalje kad maknem neke programe.

ono što ću probat, a to je instalirat zonealarm free, pa gurat s ovim windowsima još neko vrijeme. komodo mi se nekako kolje sa Dynamic Energy Saver, ne znam zašto, ali komodo mi je dalje broj 1 među free firewallima.

ovaj drugi problem sa ntkrnlpa.exe, to može biti svašta. piše na google može biti neki nvidia driver, pa onda nešto stoto, u biti tako je to inače kod BSOD, ne bi ulazio u same detalje kernel i kako to sve radi, jel nisam završio višu, barem sa kreno pa odusto, jel barem nešto. Plač

e sad ima nešto što me mući, a jbg ne znam odgovor, zato sam tu. kaže onaj problems and sollution da Consideram BISO upgrade. nije valjda da se matična i cpu ne vole, pa zbog toga i dobivam BSOD tipa ntkrnlpa.exe. no kako god većina problema sa BSOD je softverska, tako da ništa od upgrade bios, a pogotovo ne bi beta verziju biosa.

reinstalirat ću par programa, vidjet  što će biti. ako BSOD budu i dalje, vraćam restore backup, mada je i to sranje, zato jel mi je fora kad imam windows dugo instaliran, što bi se reklo fin je to osjećaj :-). mislim da je problem bio u programu USB Safely Remove, makno sam ga, bez obzira što windows debugg ga nije očitao kao problem. komodo  ide na reinstall. dobro je kad u minidumpu vidiš da neki driver od nekog programa pravi problem, tako da prvi korak je vidjet reinstalirat taj softver, te ako to ne pomaže idem na fucking reinstall windowsa.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Win
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 14:33 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina

niko nevoli reinstall windowsa ja takoder ali to je ona opcija koja nekada jedino preostaje.

krivo nastiman bios moze takoder uzrokovat problem, tipa meni jucer prilikom instalacije windowsa(iso sam ih instalirat nanovo jer sam radio raid 0)uglavnom morao sam jmicron stavit disable da mogu instalirat windowse tako da se pogiraj malo i sa time, znaci nije da nije do biosa treba se igrat i to puno.

17 godina
neaktivan

dajte ljudi kakva vrijeđenja. ne bitno je to totalno. svako ima svoje mišljenje, te je svako i dobrodošlo. na nekom drugom je da to procijeni jel valja ili ne valja.

sve u svemu dobro je to. živili !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 14:51 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam raid isklučio, jel nemam nešto velike diskove. ima dva seagate totalno slična. prije dok sam instaliro drivere sa cd od gigabye sam ih instalirao sve, tako i raid, e tu sam imao velikih problema. kad sam odznačio te drivere, sve je štimalo. jel što će mi driveri od raida, ako ne stavim diskove, tj opcije u biosu na raid. sad u biosu su mi defaultne postavke i to je to. nikakav sata, a ni raid, ponajviše jel mi fali još diskova da bi to napravio i da to bude kak spada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 14:44 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jeste nadrobili spama, offtopica, svađe. Neki su suspendirani, neki opomenuti. Dajte više se ponašajte u skladu s pravilima foruma. Ovo NIJE dječje igralište. Korisnik traži pomoć, a vi se tu svađate. Ako netko stvara smeće onda su to ovakvi poput vas dvojice šta se prepirete!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sage, ne radi reinstalaciju Windowsa. To je najgluplji potez kao prvi potez i nema smisla sve dok nemaš ozbiljno oštećene datoteka OS-a.

Najčešći problem su driveri i software koji puno petlja po sistemu (AV, FW itd.). Reinstalacijom Windowsa nećeš ništa riješiti. To rade oni koji ne znaju što da naprave niti što rade. Da se tako rješavaju problemi, niti jedan server nebi funkcionirao dulje od mjesec dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa evo zasad sam reinstalirao komodo, jel se u jednom od 6 BSOD neki njegov driver (Probably caused by : cmdguard.sys ( cmdguard+6098 ) našao u debuggeru.

ako kroz dana i dana se ne pojavi BSOD s tim komodom, onda sam jednim dijelom, to riješio po pitanju njega.

e ako se pojavi nešto tipa Probably caused by : ntkrnlpa.exe ( nt+52343 ) onda ne znam hoću li imat volje, da idem po raznim stranica, tražiti razloge.

iz iskustva sam naučio da lakše probleme vezane za bsod nekako riješim u kraćem roku, te suprotno teže, teško nalazim riješenja u kratkom roku ako se to može uopće tako reći.

ono što ja mogu i znam riješiti ako je u pitanju softverski razlog BSOD je reinstalacija dotičnog programa ili brisanje. ne znam što bi drugo osim reinstalacije, brisanja programa, vraćanja system restore, pitat po forumu i inih stvari koje mi padnu napamet napravio. mislim sve ima svoje.

ako je u pitanju hardver to je opet onda drugo, testiranje komponenti itd.  slažem se da ne treba reinstalirat tako olako windows, prije sam to češće radio, vizavid učenja, probavanja, kombinacija ovih onih stvari, a danas mi se želućana kiselina poveća kad pomislim da bi reinstalirao pc, valjda me interesuje nešto drugo.

budem javio ako se opet javi BSOD, pa ćemo viditi kako će se situacija razvijati. zasad je pacijent trenutno van životne opasnosti, stabilno, ali treba proći par dana da vidit hoće li tako i ostati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 19:49 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osnova rješavanja svih problema je:

- BIOS na default

- najnoviji driveri za chipset i kontrolere

- najnoviji driveri za grafičku

- isključiti zvučnu (a nakon svega najnovije drivere)

- isključiti sve periferne uređaje

a onda ideš redom i tražiš problem. Dok sve ne podesiš uvijek vrti memory test na početku boota.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Osnova rješavanja svih problema je:

- BIOS na default

- najnoviji driveri za chipset i kontrolere

- najnoviji driveri za grafičku

- isključiti zvučnu (a nakon svega najnovije drivere)

- isključiti sve periferne uređaje

a onda ideš redom i tražiš problem. Dok sve ne podesiš uvijek vrti memory test na početku boota.

hvala na ovom savjetu. imat ću to na umu.

aj molim vas, dajte mi linkove za drivere od matične i audio ili da odem na službenu stranicu proizvođača, iako mislim da tamo nisu zadnji driveri, mislim pogotovo na chipset drivere, dok za zvučnu karticu ok.

- zanima me , pošto sam jednom čitao da su nvidia driveri imali dosta problema sa vistom (BSOD često bio radi njih), odnosno loši su bili nvidia driveri.
Kako deinstalirat driver grafike. da li je dobro kroz standardni add remove programs, ili nekim drugim unistallerom tipa your uninstaller
ne znam za drivere grafičke, imam predzadnje od nvidie, koliko to može značiti osim za neki postotak performansi u nekim igrama

- kako misliš isključiti zvučnu. na ploći je integrirana, ali dobro valjda si mislio na instalirat nove drivere

- s čim da vrtim memory test na početku i zašto.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 1:21 (sage).
16 godina
neaktivan

Khmm.. ajd ako ti nije problem daj tu napiši koja je matična u pitanju, točan model! Zatim koja grafička? Nemože ti nitko dati linkove bez da zna o kom hardveru se točno radi!

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 22:27 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice