No bootable device - problem

poruka: 7
|
čitano: 6.696
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
No bootable device - problem

Nakon instalacije windowsa 7(x64), na laptop HP Pavilion G6 1220sm, sve je proteklo uredu.

Ali nakon instalacije drivera i naravno reseta pojavila mi se ova poruka, prilikom paljenja laptopa

U Biosu je namjestito bootanje sa Hard diska. 

Nakon svih mojih proba, ubacio sam Hiren's boot CD, i kliknio da se podiže windows sa hard diska i radi. 

Ali kada ponovno namjestim bootanje sa hard diska (izbacim CD) opet mi se pokazuje poruka.

Kako riješiti ovaj problem, što mi je raditi?

Lijep pozdrav !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: No bootable device - problem

Provjeri u BIOS-u dali ga boot-a sa HDD-a i to kojeg.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
13 godina
neaktivan

Pogledaj vidi li se HDD u BIOS-u? ako da onda si fulao negdje u driverima, posebno ako nisi prvi instalirao driver za chipset, sata driver opet mozda pogresna verzija, isto tako obavezan restart kad sistem nakon instalacije drivera to zatrazi, postuj pravila redosljeda instalacije drivera.

Uglavnom ako je disk vidljiv u BIOS-u predlazem reinstalaciju (ako je friska inst. bolja opcija od repaira), ukoliko disk nije vidljiv u BIOS-u onda je vjerojatno neispravan, disk ukljuci u drugi komp radi testa.

Navedena distribucija podignuta je sa live medija u RAM, a ne OS-sa HDD-a kako ti kazes!

18 godina
A si imao kakvih problema sa tipkovnicom?
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
12 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Provjeri u BIOS-u dali ga boot-a sa HDD-a i to kojeg.

Boota sa moga HDD-a

Hardwhelper!!! kaže...

Pogledaj vidi li se HDD u BIOS-u? ako da onda si fulao negdje u driverima, posebno ako nisi prvi instalirao driver za chipset, sata driver opet mozda pogresna verzija, isto tako obavezan restart kad sistem nakon instalacije drivera to zatrazi, postuj pravila redosljeda instalacije drivera.

Uglavnom ako je disk vidljiv u BIOS-u predlazem reinstalaciju (ako je friska inst. bolja opcija od repaira), ukoliko disk nije vidljiv u BIOS-u onda je vjerojatno neispravan, disk ukljuci u drugi komp radi testa.

Navedena distribucija podignuta je sa live medija u RAM, a ne OS-sa HDD-a kako ti kazes!

Vidi se u Biosu, i normalno namjestim 

Probati ću reinstal svih drivera.

Ne, ima opcija da se digne sistem sa Hard Diska, a mozda si krivo skuzio sa izbacivanjmem CD-a. Kada ga ponovno hocu upaliti i izbacim CD nece. 

ukay1000 kaže...
A si imao kakvih problema sa tipkovnicom?

Nisam 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
17 godina

nemaš bootabilni disk, bar ne onaj koji predpostavlja BIOSov redosljed.

-quicktest, ulovi bootmeni i vidi dali tad ide, pogotovo ako je BIOS/UEFI..

-bilo čime, npr win install DVDom ili Hirensom popravi boot, kreiranjme boot sektora, bootloadera... vrlo lako se to desi kad je disk već particioniran prije installa i sl, particije, standardni, boot-aktivna particija i UEFI điđemiđe...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 19:02 (ihush).
13 godina
neaktivan

Ukoliko se bude ponavljalo nakon nekoliko pokušaja reinstalacije, repaira... tad problem uzrokuje neispravan HDD ili RAM, testiraj i odluči se za servis, reklamaciju.

Pretpostavljam da iza sebe imaš dovoljno iskustva da problem ne leži u krivom driveru, postavki BIOS-a...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice