Bios is not fully ACPI compliant

poruka: 6
|
čitano: 2.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Probudim se i upalim comp. Sve se normalno podiže. I odjednom BSOD. Piše Your BIOS is not fully ACPI compliant. Je li to do kvara na hardwaru ili softwera?

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bios is not fully ACPI compliant
Frentt kaže...

Probudim se i upalim comp. Sve se normalno podiže. I odjednom BSOD. Piše Your BIOS is not fully ACPI compliant. Je li to do kvara na hardwaru ili softwera?

do BIOS-a

probaj clear CMOS, ako neradi onda probaj flashati BIOS

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan

Problem riješen!

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bios is not fully ACPI compliant
Frentt kaže...

Problem riješen!

a napiši kako, možda nekome bude trebalo

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
13 godina

Pozdrav,

Dobio sam laptop HP ProBook 4540s.

Imam 2 problema, recimo.

1.) Prilikom instalacije Windowsa 7 mi izbaci BSOD i error "Bios is not fully ACPI compliant" (probao preko USB-a, DVD-a)

Jel zna netko fix za to? Trenutno je na njemu Windows 10 64bit original. Taj windows sam instalirao na drugom laptopu i onda hard ubacio u ovaj. Skinuo sve drivere potrebne sa HP-ove stranice.

Također sam ubuntu mogao instalirati i nije mi izbacivao nikakvu grešku.

2.) Moj model navodno ima i AMD Radeon HD 7650M, ali u device manageru mi pokazuje samo Intel HD 3000.? 
   Zbog tog bih i stavio Windows 7, rekao mozda nesto driveri zezaju, pa bi bilo bolje na 7.

Evo ako netko zna ili ima ideje, slusam :) 

i5 2450M @2.5 GHz i 8 GB ddr3 su ostale specke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Bios is not fully ACPI compliant

Provjeri si postavke u BIOS-u vezane uz power management - što je uključeno probaj isključiti, što je isključeno probaj uključiti.

Ja sam imao problema s nadogradnjom HP-ovih laptopa na Windows 10 (doduše drugačiji model od tvojeg) - kod instalacije su jednostavno zablokirali u jednom trenutku (samo crni ekran) i instalacija nikad nije došla do kraja. Potom sam onemogućio praktički sve integrirane komponente (WiFi, mrežnu, zvučnu...) i onda je nadogradnja prošla. Nakon nadogranje isključene komponente sam uključio i dalje je sve šljakalo kako treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice