Probudim se i upalim comp. Sve se normalno podiže. I odjednom BSOD. Piše Your BIOS is not fully ACPI compliant. Je li to do kvara na hardwaru ili softwera?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probudim se i upalim comp. Sve se normalno podiže. I odjednom BSOD. Piše Your BIOS is not fully ACPI compliant. Je li to do kvara na hardwaru ili softwera?
do BIOS-a
probaj clear CMOS, ako neradi onda probaj flashati BIOS
Problem riješen!
Problem riješen!
a napiši kako, možda nekome bude trebalo
Pozdrav,
Dobio sam laptop HP ProBook 4540s.
Imam 2 problema, recimo.
1.) Prilikom instalacije Windowsa 7 mi izbaci BSOD i error "Bios is not fully ACPI compliant" (probao preko USB-a, DVD-a)
Jel zna netko fix za to? Trenutno je na njemu Windows 10 64bit original. Taj windows sam instalirao na drugom laptopu i onda hard ubacio u ovaj. Skinuo sve drivere potrebne sa HP-ove stranice.
Također sam ubuntu mogao instalirati i nije mi izbacivao nikakvu grešku.
2.) Moj model navodno ima i AMD Radeon HD 7650M, ali u device manageru mi pokazuje samo Intel HD 3000.?
Zbog tog bih i stavio Windows 7, rekao mozda nesto driveri zezaju, pa bi bilo bolje na 7.
Evo ako netko zna ili ima ideje, slusam :)
i5 2450M @2.5 GHz i 8 GB ddr3 su ostale specke.
Provjeri si postavke u BIOS-u vezane uz power management - što je uključeno probaj isključiti, što je isključeno probaj uključiti.
Ja sam imao problema s nadogradnjom HP-ovih laptopa na Windows 10 (doduše drugačiji model od tvojeg) - kod instalacije su jednostavno zablokirali u jednom trenutku (samo crni ekran) i instalacija nikad nije došla do kraja. Potom sam onemogućio praktički sve integrirane komponente (WiFi, mrežnu, zvučnu...) i onda je nadogradnja prošla. Nakon nadogranje isključene komponente sam uključio i dalje je sve šljakalo kako treba.