jučer mi je avg skenirao komp i u mapi windows\system32\drivers je pronašao datoteku SbCtri.exe koja ja bila zaražena. ja sam ju maknuo u virus vault i zbog toga mi se komp duže boota kojih 30-45 sek. i kad se prikaže desktop pokaže se nekakva greška. može li se to kako popraviti ili će morati biti reinstal xp-a? očito je da se taj exe pokretao prilikom podizanja win-a, ali ja sam pomoću Autoruns-a izbrisao taj ključ ali to se i dalje pojavljuje.
AVG i SbCtri.exe
- poruka: 31
- |
- čitano: 4.692
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Preporučam ti da instaliraš Spybot Search & Destroy napraviš update, skeniraš sistem te zatim instaliraš CCleaner i počistiš PC od raznog smeća, a možeš instalirati i TuneUp i počistiti PC, ali TuneUp ti nije besplatan.
Probaj vratit iz Virus Vault-a datoteku nazad gdje je bila ako ide , i nemoj vise koristit AVG imas puno boljih opcija na raspolaaganju!!!
Probaj vratit iz Virus Vault-a datoteku nazad gdje je bila ako ide , i nemoj vise koristit AVG imas puno boljih opcija na raspolaaganju!!!

Najbolja opcija ti je Spyware Doctor. Stavi na Full scan.
ma skinuo bih ja još svašta, svakakvih antivirusa, antispywaer-a i svega ali imam 56k modem pa ne mogu
Nemoj se oslanjat na AVG skeniranje nije AVG pouzdan moze biti False Pozitive vrati onu zastitu koju si imao prije, i s njom skeniraj a skini i Malwarebytes pa napravi s njim Quick Scan pa reci kaj je nasao to ti je mali program za tvojih 56k taman!!!!
Neznam bogme nisam se s time bavio nikad ali vjerojatno ima, prvo napravi scan s Malwarebytes pa ces vidjet ima li kaj to je odlican program!!!
Neznam bogme nisam se s time bavio nikad ali vjerojatno ima, prvo napravi scan s Malwarebytes pa ces vidjet ima li kaj to je odlican program!!!
Kad se skine i kad ga instaliras napravi prvo Update s njim pa onda Quick Scan pa obrisi kaj nadje!
Kad se skine i kad ga instaliras napravi prvo Update s njim pa onda Quick Scan pa obrisi kaj nadje!

On ti nema veliki Update tu nece biti problema ici ce brzo bez brige!!!
Da !
Skeniraj u Safe Mode pa vidi kaj ima eto sad je sluzbeno !!!
jurluk ima 56k modem pa bi mu to trajalo dugo tak je kako je to ti je vec prije napisao prati malo!!!
mislim da smo svi mi otišli u krivom smjeru. naime. ja sam se rješio te gamadi, ali je u registru ostalo zapisano da se to mora pokrenut zajedno s podizanjem wina. pošto toga više nema, win izbaci grešku kako navedene datoteke nema. i ja sam pitao može li se to kako rješiti, da se to više ne pokazuje, a ne rješiti se te gamadi, jer sam se ja nje rješio. onda sam sad u regedit-u upisao sbctri i pronašao je jedan ključ. i to je valjda to. znači sad ga samo trebam obrisat i problem će biti rješen, nadam se. jel to onda to?
To je registry tu nema zezancije jedna greska i ode nisam bas siguran ali probaj pa ces vidi kaj bude ja to bas i ne preporucujem!!!
Recimo tak nekak nema druge onda obavi i Safe Mode Scan ak jos nisi ne bu skodilo!!!
jurluk ima 56k modem pa bi mu to trajalo dugo tak je kako je to ti je vec prije napisao prati malo!!!
Napravi export ključa pa onda obriši. Ako bude radilo probleme samo importaš ključ i sve će biti kao što je sada.
evo problem je rješen brisanjem onog ključa. sad se više ne pojavljuje ono upozorenje i podizanje ne traje duže onih 30-45 sekundi. ipak hvala svima
Znaci sve stima ok , vrati u akciju crvenu damu i drz se nje dok je moguce i nema problema!!!
e ovako. danas sam instalirao aviru 8 premium i skenirao sam komp i našao je 4 trojanca i to sam očistio. inače nemam ništa protiv avire, super radi i sve ok, ali jedino troši puno memorije. kad sam imao nod32, kad upalim komp zauzeće rama je bilo ~380 mb, sa avg-om ~440 mb, a sa avirom ~510 mb
e ovako. danas sam instalirao aviru 8 premium i skenirao sam komp i našao je 4 trojanca i to sam očistio. inače nemam ništa protiv avire, super radi i sve ok, ali jedino troši puno memorije. kad sam imao nod32, kad upalim komp zauzeće rama je bilo ~380 mb, sa avg-om ~440 mb, a sa avirom ~510 mb

evo sad sam ponovo upalio komp i ostavio ga neko vrijeme u idle-u i onda se zauzeće memorije spustilo sa 500 na 400 mb. to je dosta solidno. onda ipak ostaje na aviri