WLAN Internet

poruka: 12
|
čitano: 2.652
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WLAN Internet

Znaći ima cca 2 tjedna san dobia OptiTV, kao što se može vidjeti iz navedene teme. I sad u dnevnom boravku mi je TV na kojem je Optimina televizija, a komp mi je u sobi. Agent kad mi je doša sve to spojit bilo je sve ok, samo mi sad modem od interneta treba biti u dnevnom boravku i spojen bežićno s kompom. To je ok ali npr. prilikom igranja cod-a svako par min. mi se na par s. pojavi Connection Interupted. Ima li kakav način da ja to žićno spojim, a da ne vučem kabel kroz cilu kuću.

p.s. iman u sobi priključak u zidu za telefon

Hvala unaprijed Mršti se

ceRina:)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
WLAN Internet

nemoze ti to ici preko parica za telefon. Telefon ti je u najboljem slučaju 4 žilni, a ethernet kabel je 8 žilni. Plus način na koji su žice same spojene...

Znaci ostaje ti razvlacenje kabela. Kupi one plasticne kanale i busilicu u ruke. Morat ćeš vrata ili zid busiti.

wirelessom jedino da nabaviš bolji usb dongle ili pci wireles karticu sa boljom antenom koja ti uvijek ima puni signal...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
WLAN Internet

Znaći moram kroz cilu kuču vuć kabel? A joj

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WLAN Internet
daseparo kaže...

nemoze ti to ici preko parica za telefon. Telefon ti je u najboljem slučaju 4 žilni, a ethernet kabel je 8 žilni. Plus način na koji su žice same spojene...

Znaci ostaje ti razvlacenje kabela. Kupi one plasticne kanale i busilicu u ruke. Morat ćeš vrata ili zid busiti.

wirelessom jedino da nabaviš bolji usb dongle ili pci wireles karticu sa boljom antenom koja ti uvijek ima puni signal...

Usb nek ti bude zadnja solucija. Samo u ocaju kupi usb.

I ne vjerujem da ces to rijesiti zicom. Wireless signal ti je 54 Mbps a ne verujem da imas tako brz net s tim da je to teoretska brzina. Trazi uzrok problema u konekciji na net tj. kod tvog providera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:23 (logic).
16 godina
neaktivan
WLAN Internet

Usput pitanje, kakav kabel da kupim za spojit modem i komp?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Patch kabel. Raspored zica na oba kraja je isti i po tome ces najlakse prepoznati. Ili reci trgovcu sta hoces pa ce ti on dati. Barem bi trebao.

16 godina
neaktivan
WLAN Internet

Ako je to to. Imam ja takav kabel od prošlog modema. Ali nije velik ni 2m. xD, meni treba bar 8-10m.

I da, prije kad bi mi radia torrent i igra bi igru u multiplayeru ping bi bia malo veći ali i dalje bi bilo igrivo, sad kad skidan nešto i igram ping je nerormalan, skroz neigrivo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:38 (Cerina15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Toje to sam ti opet kazem da e ne uzdas puno u to jer ti nece rijesiti problem. Jedino ako iras COD u lokalnoj mrezi ali nisa tako shvatio. AKo igras preko interneta neces sa time popraviti to 99% sam siguran. Jedino ako ti je nekoopasno lose napravio bezicnu mrezu mada ne zanm kako se to uospte lose moze napraviti.

16 godina
odjavljen
WLAN Internet

Ako već imaš USB WiFi pokušaj ga USB kabelom dovest na mjesto odakle ima najmanje prepreka do modema, a u driverima od WiFi-a obori brzinu i prebaci samo u B način rada. Iako je sporiji, manja je mogučnost greške, time i ponovnog slanja koje uzrokuje porast pinga i u ekstremnim situacijama prekid veze (pogotvo kod pocačina ping igra veliku ulogu).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
WLAN Internet

Ma dok je bia stari žićni internet vatalo bi punu brzinu i cod bi bia s dosta manjim pingom i nebi bilo toga Connection Interupted. 

Treba mi bit brzina 5mb a vata oko 4.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

I ne vjerujem da ces to rijesiti zicom. Wireless signal ti je 54 Mbps a ne verujem da imas tako brz net s tim da je to teoretska brzina. Trazi uzrok problema u konekciji na net tj. kod tvog providera.

Da usb nek bude zadnja solucija, ali postoji usb dongle koji imaju na sebi onu antenicu. Nisam probao ali sam ih vidio.

Međutim problem wirelessa su velike kolizije i mnogo grešaka kako je već netko naglasio. Tako da uz nešto lošiji signal wirelessom se može imati dosta problema.  A to je autor teme vec naglasio, da dok se igrao na kabel da je sve bilo u redu.

AKo se misli aktivno igrati nema mu druge nego da kabelom spoji jer niti jedan wireless signal ne može ponuditi kvalitetu kao kabel...

17 godina
neaktivan
daseparo kaže...
logic kaže...

Da usb nek bude zadnja solucija, ali postoji usb dongle koji imaju na sebi onu antenicu. Nisam probao ali sam ih vidio.

Međutim problem wirelessa su velike kolizije i mnogo grešaka kako je već netko naglasio. Tako da uz nešto lošiji signal wirelessom se može imati dosta problema.  A to je autor teme vec naglasio, da dok se igrao na kabel da je sve bilo u redu.

AKo se misli aktivno igrati nema mu druge nego da kabelom spoji jer niti jedan wireless signal ne može ponuditi kvalitetu kao kabel...

Sve to stoji. Usb ne valja ne radi signala vec zato sto e previse grije, sto zna blokirati i sl. Ako ce uzimati sa antenom neka uzme PCI karticu sa vanjskom antenom na kabelu. JA i dalje tvrdim da bezicna mora raditi ako se podesi kako treba. Nije dovoljno samo ukljuciti. Neko je tu gadno zabrljao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice