WIFI problem

poruka: 9
|
čitano: 2.894
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
WIFI problem

Ljudi, imam problem, neznam dal se netko već susretao al bio bi zahvalan na pomoći.

Riknio mi modem bio iskonov, neki samsungov, nebitno, i danas došao dečko i zamjenio, stavio neki zyxelov p-2601HN, i stvarno ne kužim, svugdje mi šljaka i mogu se prikačit, i sa mobitelom, i na stolnom pc-u, al na asusovom laptopu mi uopće ne pronalazi mrežu. S tim da je laptop novi, kupljen prije mjesec dana, asus x750LB, sa windows 7, i normalno je do jučer šljakao wireless sa tog samsungovog rutera..

Ajd da mi se neće prikačiti nigdje, ni na kompu i to, pa bi razumio ad nešto ne štima, al ne mogu shvatit zašto ne pronalazi mrežu sam na laptopu, a pronalazi neke drueg, optidsl i još par, tak da nije da ne pronalazi ništa, nego samo ovu koju treba.

Probao asm restartirat par puta i ruter i laptop, al nema promjene.. Sad sam clueless

0 0 hvala 0
17 godina
Re: WIFI problem

Možda novi router radi na kanalu koji WLAN kartica u laptopu ne podržava (zbog nekih regionalnih specifičnosti upotrebe spektra namijenjenog za wifi)? Probaj u postavkama routera odabrati neki drugi kanal ako možeš.

KaeR
11 godina
neaktivan

Ima zaštitu wpa2-psk.. stari je ima WEP.. Ja se ne kužim baš u to pa nebi znao mijenjat ni koja je razlika.

Al laptop star mjesec dana i da ne podržava neki faking ruter?

17 godina

Nije u tome problem, da je samo zaštita različito podešena, vidio bi mrežu, samo se ne bi mogao spojiti.

Ako uopće ne vidi mrežu, čak ni kad ručno upišeš SSID (ako je SSID skriven, onda bi mreža bila vidljiva tek kad se upiše SSID pod "other network"), tada je problem nepodržanom kanalu, što treba promijeniti u postavkama routera.

KaeR
11 godina
neaktivan

channels mi je namješten na Auto, a onda mogu birati od 1 do 12 valjda, ako ne i više..

17 godina

makni s auto i stavi na bilo koji kanal, samo ne 13, jer ti ga laptop ne vidi.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
11 godina
neaktivan

Istina, bio je na kanalu 13! i sad sam stavio kanal 1 i odmah ga pronalazi! nevjerovatno! puno hvala :)

12 godina
neaktivan

Isti laptop. Svako malo se odspoji s Wi-Fi mreže, onda ju ili ne pronalazi ili se ne može spojiti. Jedva sam pronašao neki strani forum koji kaže da se njegova wifi kartica često kosi s nekim wifi pravilima regije u kojoj se prodaje. So, isto da probam s promjenom kanala ili?

Hvala! 

11 godina

bar to nije problem...podesi na adsl ruteru wifi na fiksno npr. kanal 3 ....a osim toga moguće da je signal kroz zidove ili same udaljenosti slab te svaki drugi uređaj koji koristi wifi ( tablet, mobitel, i sl.) ti smetnjom prekida konekciju.... :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice