Wi fi problemi

poruka: 11
|
čitano: 2.765
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wi fi problemi

Lijep pozdrav.

Prije 3 dana počeo sam imati problema s internetom tako da se znatno usporio i puca svakih 5 minuta . Spajam se na wi fi sa kompjutera , 2 mobitela i 2 laptopa i do sad nije bilo nikakvih problema. Na kompjuteru pokazuje pun signal ali sporo radi , dok na ostalim uređajima uopće ne hvata signal . U kući se nalazi router na gornjem katu i repeater na donjem te se spajam na repater . U početku mi se činilo kako se možda nešto pobrkalo pa se spajam na router ali očito nije to jer sam probao sve moguće .
Na slici ispod se vidi 2 wifi-ja i vidi se da sam spojen na ovaj gdje je signal vrlo slab , ali kad se probam spojiti na ovaj gdje je pun samo se spoji na ovaj drugi.

Zna netko u čemu je problem?

btw. na speedtestu u nekim trenucima pokazuje punu brzinu ,a nekad padne na 0.70-0.90 (inače je 900)

EDIT: Na mobitelima pokazuje pun signal , ali kad se spojim padne na najmanje . Nekad se neće ni spojiti , pokazuje pun signal , kliknem connect i samo piše "Saved,Secured" i to je to . I do sada sam se spajao preko static ip-a , na automatic ip nije uopce radilo ,a sad je isto i na static i na automatic , radi ali jako sporo i puca svakih 5 minuta .

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 11:54 (Fuhrer).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Wi fi problemi

Spoji se na ruter, promjeni svoj ssid i sifru pa frekvenciju/kanal na 2412MHz aka 1. kanal.

Onaj s jacim signalom je tp-link uredjaj, vjerojatno repeater glupost koja se negdje usteka u uticnicu, tj. ti ili netko d tvojh je ustekal negdje. A ovaj sa slabijim signalom je ZTE. Koji je repeater, a koji ruter je tesko rec bez da vidim/znam koji si ruter dobio od ISP-a.

Ako nemas takav uredjaj onda je to misterij.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 12:10 (Ante).
14 godina
neaktivan
Wi fi problemi

Problem je što ruter nije kod mene u stanu , podstanar sam i ruter je od stanodavca pa nemam username i password od rutera , da li je to potrebno da napravim što si napisao ? TP-link je wi fi adapter koji je u kompu . Ali ono što mene najviše zbunjuje zbog čega se ne mogu priključit na ovu konekciju koja ima pun signal , jer to bi trebao biti repeater koji je u sobi do mene .

0 0 hvala 0
16 godina

-jer nema DHCP/ip.. zbrljavljene postavke (kao spomenuti fix ip, mora raditi s DHCP).. a nemaš pristup routeru, zaboravi ili cimaj gazdu.

-alternativno, ugasi-upali (pa onda hard reset) repitera, možda pokupi ispravnu konfiguraciju (svakako će trebati podatke za pristup kao ssid+pass.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Gle, ako tvoj tp-link u kompu niju u ap modu onda ga nemres vidjet na wireless scanu. Jos je jedan tp-link u igri i vjerojatno je to neki repeater kaj je ustekan u uticnicu. Osim toga ti imas asusov adapter jer koristis asusov softwer za pretrazivanje wireless mreza.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 15:17 (Ante).
14 godina
neaktivan
Wi fi problemi

Ma softver je od starog adaptera . Cimao sam gazdu i ne zna ni on riješit(a on je naštimavao taj static IP ) . Sve u svemu hvala na pomoći,nadam se da će proradit pošto očito ne mogu ništa tu bez passa od routera .

0 0 hvala 0
17 godina

Mozda je preselio gazda ruter pa sad nemas signala.

Linux, Arch Linux.
14 godina
neaktivan
Wi fi problemi

Ma nije sve je na istom mjestu . Ja sam u prizemlju i u stanu do mog stana je repeater preko kojeg se spajam . Router je kod njega u stanu iznad mene . Do sad sam se spajao na taj repeater i sve je dobro radilo ali prije par dana je prestalo . Tip je inače informatičar i kaže da kod njega sve dobro radi i ne vidi u čemu je problem , probao je i reset rutera i ne znam ni ja šta već,ali bez uspjeha . Meni samo ne ide u glavu kako kod njega sve radi a kod nas ni jedan uređaj . Prvi put vidim takav problem,kao da je signal samo na jednom oslabio iz tog repeatera .

btw. kad pukne i kad idem na troubleshoot svaki put izbaci drugi problem ,"DNS isn't responding" , pa "The default getaway .... (bude fixed)" ,ili ne izbaci nista.

Znaci problem je u portovima ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2016 18:35 (Fuhrer).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Wi fi problemi

Ne mogu se spojiti na wifi od jutros preko mobitela, prije toga je sve radilo normalno. Ruter je ispravan jer se ostali spajaju i sve im radi, problem je u mobitelu. Mobitel je htc desire 816. Jel ima netko ideju za rješavanje problema? Hvala :) 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
teomm kaže...

Ne mogu se spojiti na wifi od jutros preko mobitela, prije toga je sve radilo normalno. Ruter je ispravan jer se ostali spajaju i sve im radi, problem je u mobitelu. Mobitel je htc desire 816. Jel ima netko ideju za rješavanje problema? Hvala :) 

Imas cekic (HTC to voli) ili da pokusas napraviti novu konekciju....

8 godina
neaktivan

proradio je sam od sebe na neki način 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice