Virtual PC 2007 umrezivanje

poruka: 19
|
čitano: 4.029
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Domacin je Vista SP1 a gost XP SP3

Gost (XP) moze na internet,vidi Vistinu mrezu ali ne moze uci "access denied" kaze (u Visti sam dozvolio sharing i sve to)

Domacin isto tako vidi gosta XP (njegovu mrezu) ali ne moze uci,odnosno trazi mi unos username-a i passworda (sta da unesem?)

Na XP-u nisam namestio nikakve passworde. Znci internet moze raditi i radi  kod "oba" PC-a u isto vreme.

Windows firewalli su kod oba iskljuceni. NIS 2009 vidi virtualnog i namestio sam na Full trust

Sta da podesim? U konfiguraciju za VPC sam namestio da dele mreznu kartu domacina.

Cilj mi je da stvorim mrezu kao da se radi o dva "stvarna" PC-a. Inace u postavkama VPC-a mogu da stvorim Shared Folder pa tako da delim stvari sa hostom (drg&drop sa virt. na host ne radi,sa hosta na virtual radi)

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 1:53 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za to ti je bolji VMware

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Virtual PC 2007 umrezivanje

Moraju biti u istoj Workgroup-i. Bilo bi poželjno i da su useri isti na oba računala.

17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Gost (XP) moze na internet,vidi Vistinu mrezu ali ne moze uci "access denied" kaze (u Visti sam dozvolio sharing i sve to)

Domacin isto tako vidi gosta XP (njegovu mrezu) ali ne moze uci,odnosno trazi mi unos username-a i passworda (sta da unesem?)

Na XP-u nisam namestio nikakve passworde. Znci internet moze raditi i radi  kod "oba" PC-a u isto vreme.

Windows firewalli su kod oba iskljuceni. NIS 2009 vidi virtualnog i namestio sam na Full trust

Sta da podesim? U konfiguraciju za VPC sam namestio da dele mreznu kartu domacina.

Cilj mi je da stvorim mrezu kao da se radi o dva "stvarna" PC-a. Inace u postavkama VPC-a mogu da stvorim Shared Folder pa tako da delim stvari sa hostom (drg&drop sa virt. na host ne radi,sa hosta na virtual radi)

Dosta dugo nisam koristio VPC pa se nesjecam dobro, al sam dosta siguran da je do Viste, ako si napravio bridge nece raditi, trebas podesiti u VPC na NAT. Kao sto su neki vec spomenuli Sun xVM ili VMware su napredniji i imaju bolje opcije
Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 8:58 (bestia).
17 godina
neaktivan

Vista i Windowsi 7 zahtijevaju kod mrežnog dijeljenja foldera da korisnički računi budu zaštićeni šifrom.

Da bi virtualnom XP-u mogao pristupiti iz Viste potrebno je da korisničkom računu na XP-u dodijeliš šifru (Control Panel->User Accounts->namjestiš šifru) i kada te Vista bude pitala username i password onda upišeš username s kojim se logiraš u XP-u i šifru koju si mu dodijelio.

To ima i negativnu stranu - prilikom podizanja Windowsa moraš upisivati šifru, a da bi se toga riješio trebaš omogućiti automatski login:

Kako uključiti automatsku prijavu u sustavu Windows XP (pri dnu imaš jednostavniji način bez prčkanja po registru)

Ista stvar vrijedi i obratno, da bi preko mreže pristupio dijeljenom folderu na Visti, korisnički račun na Visti mora biti zaštićen šifrom. Nakon što dodijeliš šifru, ukoliko je ne želiš upisivati svaki put kada pališ računalo, trebaš omogućiti automatsku prijavu (postupak je otprilike isti kao i na XP-u).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
  Dosta dugo nisam koristio VPC pa se nesjecam dobro, al sam dosta siguran da je do Viste, ako si napravio bridge nece raditi, trebas podesiti u VPC na NAT. Kao sto su neki vec spomenuli Sun xVM ili VMware su napredniji i imaju bolje opcije
  Da ali kada je na NAT onda ne radi internet :)
Idem skidati VMware da vidim kako stoje stvari tamo,i ovo sa USB-om na VPC-u mi se ne svida,moram mapiradi folder kod gosta 
17 godina
neaktivan
Perica kaže...

Moraju biti u istoj Workgroup-i. Bilo bi poželjno i da su useri isti na oba računala.

Grupe su iste ali ako je do ovo da budu i useri sa istim imenima to je onda ultra glupo (glupo od strane VPC-a ili Viste)
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Vista i Windowsi 7 zahtijevaju kod mrežnog dijeljenja foldera da korisnički računi budu zaštićeni šifrom.

Da bi virtualnom XP-u mogao pristupiti iz Viste potrebno je da korisničkom računu na XP-u dodijeliš šifru (Control Panel->User Accounts->namjestiš šifru) i kada te Vista bude pitala username i password onda upišeš username s kojim se logiraš u XP-u i šifru koju si mu dodijelio.

To ima i negativnu stranu - prilikom podizanja Windowsa moraš upisivati šifru, a da bi se toga riješio trebaš omogućiti automatski login:

Kako uključiti automatsku prijavu u sustavu Windows XP (pri dnu imaš jednostavniji način bez prčkanja po registru)

Ista stvar vrijedi i obratno, da bi preko mreže pristupio dijeljenom folderu na Visti, korisnički račun na Visti mora biti zaštićen šifrom. Nakon što dodijeliš šifru, ukoliko je ne želiš upisivati svaki put kada pališ računalo, trebaš omogućiti automatsku prijavu (postupak je otprilike isti kao i na XP-u).

Ovo sa auto loginom cu srediti peko TweakUI-a. Pokusat cu pa ci javiti. Ako ne ide onda instaliram VMware
16 godina

... to je to. Mora bit password inače su neki mrežni resursi isključeni, kreiraj user/pass na oba komp. i mora raditi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

To je to,uspio sam. Za sada Vista moze kod virtualnog i vidi shared docs i printere. Ostaje da namestim permisije na virtualnom

Virtualni nikako ne moze na Vistu (Vista ima user i pass,ima network discovery i ostalo) idem probati VMware

16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Kao sto su ti vec rekli moras imati password na account na visti. Tek onda radi mrezno dijeljenje datoteka. Jos imas opciju "shared folder" i treca opcija da jednostavno "drag and drop" iz hosta u guest. Samo ne zaboravi u postavkama izabrati mreznu preko koje se zbilja spajas na internet.

Virtualbox ti je bolji utoliko sto moze da se spaja na USB uredjaje koji ne moraju cak biti ni instalirani u hostu, znaci stari nekompatibilni skener sa vistom ce proraditi u XP guestu. Noviji virtualbox podrzava i 3D ubrzanje tako da imas skoro sve.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 13:45 (bnaci).
17 godina
neaktivan

Instalirao sam Sun Virtual Box i sta reci? Prezadovoljan sam,radi sve

Performanse odlicne

Jos da resim drag&drop (ako je ikako moguce)

17 godina

Pitanje u vezi VirtualBoxa...imam ga instaliranog i nisam posve upoznat s njim pa me zanima mogu li staviti klijenta  preko cijelog ekrana

na radnu rezoluciju monitora? Nesto sam pokusavao ali mi je uvijek klijent unutar prozora pa malo pomoci molim,obecavam da cu stisnuti 'hvala'.

2

16 godina
neaktivan

Host key + F  ( vecinom je CRTL assignana kao host key) . Druga stvar, instaliraj si Virtual Box additions , onda lijepo mozes shareat tipkovnicu i misa ( bez da moras stiskat host key da "otpusti" misa, i koristiti seamless mode, sto je super stvar.

Danas sam neodlučan, ili nisam?
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Instalirao sam Sun Virtual Box i sta reci? Prezadovoljan sam,radi sve

Performanse odlicne

Jos da resim drag&drop (ako je ikako moguce)

E drag and drop ne radi hehe. jbg
16 godina
neaktivan

da, to ne radi, iskreno, neznam da li moze uopce, nisam niti probavao. Mozes uvijek koristit shared folder.....

hej..ali barem crtl+c i ctrl+v radi :)

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
protjeran
Kristyans kaže...

Pitanje u vezi VirtualBoxa...imam ga instaliranog i nisam posve upoznat s njim pa me zanima mogu li staviti klijenta  preko cijelog ekrana

na radnu rezoluciju monitora? Nesto sam pokusavao ali mi je uvijek klijent unutar prozora pa malo pomoci molim,obecavam da cu stisnuti 'hvala'.

2

Right Ctrl + F, ako imas instaliran Addonse onda ce ti ici i na punu rezoluciju

Edit:slepix sad sam primjetio da si vec odgovorio na ovo = tako da je moj odgovor nepotreban
Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 5:52 (bestia).
17 godina
neaktivan

Pitanje u vezi opcije u Virtual PC 2007, shared connection (NAT):

znaci li to da sav promet koji ide prema guestu prolazi prvo kroz host?

http://irale.deviantart.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OK, zapravo, jasno da ide, medutim, jesam li dobro shvatio:

radi li onda host kao neka vrsta routera, gdje za primljeni paket gleda IP destinacije, te s obzirom na taj IP ostavlja paket ili hostu, ili ga salje guestu?

http://irale.deviantart.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice