ovo sad nemogu vjerovat,jednostavno žalosno
tebi je veza u odlicnom stanju meni je trenutno brzina skidanja ok 500-600 bajta po sekundi ne kilobajta nego bas bajta
zvao sam szk i odj....i su me i rekli da bude tehnicar dosao sutra a meni treba internet danas
TCOM JE SRANJE najradije bi im telefonsku zicu spojio na 380v iz trofaznog stekera pa da im svi vodovi pregore i da napokon stave nove
Meni vec 3 godine, svaki dan konstatno puca konekcija, nekad zna do 15tak puta na dan, a prije nekoliko dana mi je pala i ovako usrana brzina(ne primam ni svih 4mbps) koja mi je bila nekih 2.9mbps na 2mbps.
oni smanjuju brzinu u centrali da bi smanjili pucanje veze to sam izvukao od tehnicara
ali meni dok je brzina bila 4 mbps veza nije nikad pucala, a sad kad su je ponovo smanjili puca svakih 10 min
Probajte zamijeniti onaj razdjelnik, nije preskup, a možda se negdje gubi signal zbog oksidacije bakrenih žica (na spojevima)
pošto sam si ja sam spajao telefon na tavanu, imao sam tih problema
Takav problem sam imao i ja,problem je u tome da i telefon i router moraju biti spojeni na onom razdjelniku kojega dobiješ,znači nesmiješ imate spojen telefone nigdje drugdje osim na tome razdjelniku,pokušaj mislim da če pomoči.....
u spliteru nema problema jer su u njemu 2 zener diode i jos neki sklop on odlazi samo od grmljavine drugo ga nista nebi smjelo sprzit
ja sam riješio problem stavio sam natrag svoj stari dlink g684t i na njega novi frimeware i hladnjak na čipset da se manje grije i sad radi super brzina je 3,97-4,04 ping je 49 ms i veza je super ne puca ni nista vec 1 sat a skidam sve maksimalnom brzinom
modem onaj kojeg sam dobio od tcoma thomson tg782i nista nevalja jer je gore njihov frimeware i modem se gubi stalno lampica od interneta blinka a lan kabel i wlan su iskljuceni
meni su neki dan zamenili stari dlinkov ruter sa novim thomsonovim bezicnim i otad veza pukne 4-5 put na dan al sad je problem kad pukne veza moram cekat 5-10 min da se dobi al tad ni telefon ne dela jer je ukopcan u ruter ni max tv nista sta je u vezi sa ruterom zval sam ih i dosli al opet nis nisu napravili (modernizacija)
Meni isto svako pomalo puca veza, jucer je bio tu tehnicar njihov i nesto malo izmjerio, otisao na stup van izmejrit i otisao doma, nista nije rekao, a meni i dalje puca veza.
Ja sam se zacudio brzinom kak su dosli.
zvao sam ih u nedjelju navecer i odmah u ponedjeljak su ujutro dosli no nisu nista rjesili :(
Nazoveš ih, hebeš im mater i za 3 dana ti dođu popravit
~Vlastito iskustvo.
Ajte na iskon. isti je vlasnik (tcom) ali je puno bolja usluga. A ako vam nastavi pucat veza bar cete manje placat :D
http://www.speedtest.net/result/1099575380.png
Evo a ovo vam je od osnovnog Bneta veza
Nazoveš ih, hebeš im mater i za 3 dana ti dođu popravit
~Vlastito iskustvo.
najzesce mi je kad kazu pricekjate sec i puste ti gibonnia pol vure i onda se jave pa te opet preusmjere pa opet pol vure i na kraju ti kazu saljem agenta koji opet nis ne resi!!
Meni su takoder mjereili zagusenje na glavnom vodu u ulici i tip dode nazad k meni i pocne raskapat uticnicu od telefona i raskopa i kaze da su zice u kuci lose WTF i sad kad krepa znam stavit stari dlink modem i sve radi odlicno al maxtv steka
skini si frimeware novi i max tv ti nebude stakal vise
Danas sam napokon sazno zasto mi puca veza (doso je neki novi lik,nije isti koji je bio zadnja 3 puta);
i reko je da su samo 4 moguca razloga pucanja veze:
-ACT
-Variranje napona (kod novih je to problem-Seimens,ect.) ->ovo je moj problem
-ADSL ide samo 4 km od centrale tako da ako ste dalje jbg
-ako imate vise od jednog telefona na istom broju (svi moraju ici preko splitera)
I jos je reko da ce t-com ove godine uves optiku u moju regiju xD
Danas sam napokon sazno zasto mi puca veza (doso je neki novi lik,nije isti koji je bio zadnja 3 puta);
-ACT
-ako imate vise od jednog telefona na istom broju (svi moraju ici preko splitera)
kod kojih je rekao rutera da smeta variranje napona ?
-ACT
jel ti router simens sx 763?
imam isti problem svako 1h pukne veza nakratko pa ponovo dođe.
-ACT
Koja si ti regija? :D
ja sam 1,5 km do stanice al opet puci i to zbog starih kabela koje kakti vec zamjenjuju par godina :(
ruteri koje su poceli dijeliti unazad 2 god.Brdovec-Javorje
Ja sam u okolici rijeke, i tu veza baš i ne puca često, barem meni ne.
Uglavnom iz iskustva, ako ti puca veza promijeni ISP, protiv glavonja u T-Scum-u nećeš moć.
ja sam sad maloprije pokušo 3 puta instalirat novi firmware za ruter,i 3 puta mi pukla veza
Dok su telefonski kabeli po cijelm mijestu bili provedeni zrakom meni veza pucala ko luda pogotovo kad puše. Ima 2,3 godine cijelo mijesto je dobilo podzemnu telefonsku liniju i od tada dozivio nisam da je veza pukla a brzina je 4.07 ili 3.8 konstantno.
Sad u 3. mjesec uzimam Iskon, za 220kn + 55kn(TComu za korištenje priključka) znači ~280kn imam FLAT internet, neograničeno telefoniranje. Sada mi telefona dodje ~300kn + internet promet 70kn tu negdi.
u postavkama nemos nis zato je je na routeru t-comov softwaer....milim da ti to samo njihov tehnicar moze :/
ako je thomson 782i mozes uci u njega s administrator
user: administrator
pass: !tc0Mht(sifra ispod rutera) -bez zagrada
onda imas otvorene sve opcije i mozes ih mjenjati
tehnicari ti nece nista pomoci jer nemaju pojma ni oni sami što rade
evo jucer je bio tehnicar i bila je brzina oko 4 danas je brzina oko 1.5
http://www.speedtest.net/result/1103628880.png
sramota
ako je brzina jucer bila 4 trebala bi i danas biti 4
t comovci plačkaju narod
Jel netko probo ovo na dotičnom modemu? - Radi?
Jel netko probo ovo na dotičnom modemu? - Radi?
MENI RADI
dns sam se neugodno iznenadio kad sam sa svojim mobitelom nasao svoji wifi mrezu jos ja gledam WTF znam da sam iskljucil kaj sad ja odem na ruter page i tam pogledam nema kvacice na enable pa zasto onda nalazi hebenu vezu?