Veliki problem s mrežom

poruka: 15
|
čitano: 1.991
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Veliki problem s mrežom

4 kompjutera koriste zajednički adsl  i na prva 3 radi sasvim uredu. Međutim na četvrtom kompjuteru kojeg dijeli 5 zidova od adsl-a, mreža ili neće da radi ili je užasno spora. Naime i moj laptop je u istoj prostoriji  s dotičnim računalom ali nikakvih problema nema jest da je mreža na 2 crtice al sve drugo je uredu. Nema što nisam probao ali ne pali čak to računalo ima u sebi bežičnu karticu i očitava puno jače signal no problem ostaje isti. ISP je t-com. Znali tko riješenje problema? Dok je modem Gigaset SE555.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki problem s mrežom

Pokusaj nafrljit jacu antenu na router. Ili pokusaj priblizit antenu kompa ruteru (ako je usb wifi stick kupi produzni kable pa ga mici po sobi)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Veliki problem s mrežom

Pa "veliki šef" je to odbio pokušao sam bezbroj stvari ali ništa. Čak najgore od svega toga ješto kad prođeš ili se na kratko zadržiš ispred antene gubi signal i onda se zna u roku minute-minute i pol ponovo vratiti da bi na kraju prije nego smo svi otišli mreža opet počela zezati. I davao sam prijedloge da stavimo novi sistem ali nula bodova.

17 godina
Veliki problem s mrežom

A da postavis jacu antenu na komp koji nema signala?

Ako ti je sef škrče bračko onda mu reci da to nece radit i zdravo. Isto ko da ti kaze da hoce printat a ne zeli kupit printer. U ostalom, reci mu da ces provuc kabel :) Probit par zidova i provuc UTP kabel...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

A da postavis jacu antenu na komp koji nema signala?

Ako ti je sef škrče bračko onda mu reci da to nece radit i zdravo. Isto ko da ti kaze da hoce printat a ne zeli kupit printer. U ostalom, reci mu da ces provuc kabel :) Probit par zidova i provuc UTP kabel...

Najbolje rijesenje, kabel je kabel

17 godina

a moj šef ti neda ispred sebe tvrdoglav je ko mazga i onda mu tulim i tulim pa u neke pristane a ugl vidit ću kak će to dalje ugl prvom prilikom roknem novi sistem pa vidim što bude ;) ako ne ima da  njega uglavim ko antenu Smijeh

17 godina
Veliki problem s mrežom

Nego pogledaj po forumu tu... netko je dao primjer kako napraviti "usmjerivac" omni antene pomocu kartona i alu folije (u tvom slucaju WiFi antene na udaljenom PC-ju). Mozda i dobijes decibel, dva... Trazio sam post, ali ga nemogu pronaci...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

raspitivao sam se među ljudima i spomenuli su to baš za aluminij da se stavi mislio sam mu predložiti ali očekujem da bi moglo da niš ne bude od toga :S

17 godina
Veliki problem s mrežom

Vidim da ima problema sa tim wireless USB, pa me zanima, jel mi bolje iz hodnika vuci kabel do sobe (jedno 10m bi mi trebalo) ili da kupim USB wireless antenu? Jer imam vec bezicni modem/ruter.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki problem s mrežom

Definitivno kabel... zica je ipak zica...

Izac ce te 5x manje nego antena (stavimo da je metar kabel 2kn, stopica 1kn) a imat ces postenih 100Mbps

Naravno, ako kabel nemozes sakrit i smeta ti estetika onda radije idi na wireless. Mislim da ce ti bilo koja wireless kartica odgovarati ako nemas previse zidova izmedju rutera i kompa.

Takodjer zicom mozes vuci cca 10 - 11 MB/s, dok ces sa wirelessom vuci dosta manje. Ako ne shareas fajlove onda ti ovo nebi trebalo smetat. Dovoljno je za net.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 9:20 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
Veliki problem s mrežom

Ma to mi je kod staraca, brat uveo net, pa me zove da mu sredim.

Sto se tice hoce li smetati zica, do njih je, nisu neki "korisnici" tako da mislim da nece previse smetati i manji protok. Nego me vise pegla to, ako ubacim ruter u sobu kod kompa, hoce li moci s laptopom uhvatiti signam u kuhinji, to je 2 ili 3 zida.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodye kaže...

Ma to mi je kod staraca, brat uveo net, pa me zove da mu sredim.

Sto se tice hoce li smetati zica, do njih je, nisu neki "korisnici" tako da mislim da nece previse smetati i manji protok. Nego me vise pegla to, ako ubacim ruter u sobu kod kompa, hoce li moci s laptopom uhvatiti signam u kuhinji, to je 2 ili 3 zida.

Mislim da da... ja hvatam mobitelom signal kroz 2 - 3 zida (u WC-u Smijeh)

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Aaaaa, ništa kao kenjanje i pregledavanje slika profila Ane Anić kako se slika iz milijun i jedne poze...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...

Aaaaa, ništa kao kenjanje i pregledavanje slika profila Ane Anić kako se slika iz milijun i jedne poze...

Evo sad sam vidio da si se registrirao na Bug na moj rodjendan :)))))))

Sta se tice kenjanja... najdraze mi je na mailove odgovarat i vikat "se*rem ti se na to" :)

I'm going woo woo
17 godina
Veliki problem s mrežom

Jao sto svi imamo iste navike :D

Nis, hvala, idem onda kupiti 10m kabela i na posao :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice