Umrezavanje 2 racunara

poruka: 6
|
čitano: 3.370
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Umrezavanje 2 racunara

Znam da je dosadna tema ali ja imam problem oko umrezavanja

podesio sam ip adrese

uradio print sharing

koristim PPPoE koneciju i tu sam stavio da dijeli konekciju sa glavnog racunara

uradio workgrup

i sve mi je konetovano signal imma ali nece da mi se konektuje preko PPPoE konecije na drugom racunaru....

zna li ko u cemu je problem...

unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umrezavanje 2 racunara

A koje si postavio ip adrese?

17 godina
neaktivan
Umrezavanje 2 racunara

dal spajaš direktno pc s pc-em ili koristiš ruter(ako imaš adsl imaš ga)

ako spajaš direktno pc s pc-om treba ti crossover kabel, a ne obični     a ako imaš ruter samo "ukopčaj" oba računala na njega i sve radi bez ikakvog podešavanja

0 0 hvala 0
17 godina
Umrezavanje 2 racunara

Nisi napisao nista jasno.

Iz ovog se da zakljuciti kako se s oba racunala pokusavas spojiti s PPOoE konekcijama, sto je nemoguce istovremeno. Ako pak imas jednu konekciju napravljenu na jednom racunalu i ta ti se ne spaja, vjerojatno nisi nesto dobro podesio ili instalirao drajvere (USB ili ethernet konekcija prema routeru/modemu?).

Ukoliko imas router, sve je to nepotrebno jer isti mozes podesiti ili da se spaja "on demand" ili da je konstanto spojen. Zatim na njega mreznim kablovima pospajas racunala i sve vozi automatski jer 99% routera klijentima automatski dodjeljuje potrebne arese.

Ako nemas router, i zelis dijeliti vezu na net preko ovog racunala na koji je spojen modem, onda tu postoji vise varijanti.

Googlaj malo.

... ...sine spe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Umrezavanje 2 racunara

Ovako

Imam wireless mrezu i sad je presla na PPPoE konektovanje.Imam destkop racunar i laptop pa sad bi zelio da prebacim konekciju sa destkopa na laptop.Kartice dobro rade i driveri su uredu pa kako pise na obadvije kartice  ''This device is working properly''.Ip adress sam stavio u destkopa 192.168.0.1,subnet mask 255.255.255.0 a na laptop ip 192.168.0.2 i geteway ip od destkopa.Isao sam na glavnu PPPoE konekciju desnim klikom i ukljucio internet conection sharing i selektovao local area conection 2 tj mreznu karticu na destkopu a na laptopu nisam nista dirao.Takodje sam isao na laptopu set up a home or small office network i prvi put sam isao next drugi put next a treci put mi izbaci samo wireless karticu sa laptopa a neocita mreznu karticu pa sad dali je do tog sto mi tu neocita karticu ili zbog neceg drugog.

17 godina
neaktivan
Umrezavanje 2 racunara

Moras imat Swith je nemoze jedan PC imat jednu staticku jednu dinamicku adresu.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice