Zatrazio sam od tcoma brzinu interneta od 10 mbita i 512 kbita u nedjelju 19.8.
Nazvao sam u srijedu da ih pitam je li proslo povecanje i rekli su da je.
Testirao sam tada brzinu i bila je 4 mbita kao i prije. Dao sam im vremena do petka kad sam ih opet nazvao. Tehnicar mi je preko telefona restartao ruter sto nije rijesilo problem. Nakon restarna mi je rekao da ruteru nekad treba vremena da prihvati brzinu (nisam siguran sto je rekao no 24 sata bi trebalo najvise trajat). Naravno da je brzina ostala ista sljedeceg dana...
U subotu sam prosao onaj automatski nacin tcom sluzbe za korisnike (traje minutu i koliko sam ja skuzio samo restarta ruter).
U nedjelju sam isto zvao i isto su mi restartali ruter i necete vjerovat opet nije radilo. To nas dovodi do danas kad sam opet nazvao i dobio isti pokusaj da se odkloni problem. U centrali oni vide da je pustena brzina od 10 mbita. Linija mi moze podnjeti brzinu. Evo malo copy paste statusa s rutera (sx 763 ruter).
Downstream rate:16092 kbpsUpstream rate:1380 kbps PPPoE pass-through: Enabled
ADSL Line Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:20488 kbps (downstream) / 1484 kbps (upstream)Noise margin:10 dB (downstream) / 11.3 dB (upstream)Line attenuation:8.6 dB (downstream) / 6.2 dB (upstream)Output power:
15.6 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream)