Sx763 problemi

poruka: 15
|
čitano: 1.258
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Sx763 problemi

Pozdrav,evo novi sam ovdje pa ne znam dal sam se dobro otvorio hah :D
Znaci ovako,prije nekih 3 godine sam uzeo sx763 wlan dsl t-com.Bio sam zadovoljan dosta,ali prosli tjedan su poceli problemi.

U kuci imam 2 racunala,1 prenosno racunalo te 2 mobitela.Ako odem na youtube i pokrenem neki video,ping drasticno skoci.Tolko da doslovno se doslovno ne mogu koristit internetom,ali dobro naucio sam se vec na to.Sad se pojavio jos jedan problem.Spojena su 2 racunala i 2 mobitela na wi-fi i sve je u redu.No,kada se povezem laptopom na wifi,ping skoci na 400-500(inace je 30-50).Znaci samo se povezem laptopom i gotovo(ne otvaram preglednik ni nista).Mislio sam da je opterecenje i ostavio sam samo 1 racunalo povezano na wi-fi,ali opet isti problem cim se povezem laptopom...

Kada skidam preko torrenta nesto,brzina je jako mala,znaci 200-250kb/s.
Kako povecati brzinu ako je moguce i rjesiti problem kada se spojim laptopom?
Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sx763 problemi

Ne znam koliko si advanced user ali ja sam se preporodio od kad sam OpenWRT stavio na SX763. Uptime mi je evo 89 dana, sluzi mi kao:

wifi repeater

ruter (imam svoj subnet jel)

ssh server

ddns osvjezivac

vpn server

NAT/PAT

Na default firmware-u samo problemi.

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Sx763 problemi

Možda da povežete jedno računalo sa žicom. Ako isključimo problem sa sporom tcom linijom, ostaje spori hardware od routera kao izvor problema. Cpu routera(malo računalo) ne stigne brzo sve obraditi pa od tuda zastoj.

Da bi testirali liniju probajte npr. skinuti neke drivere sa AMD ili Nvidia stranice od 250MB pa vidite brzinu u pregledniku. Ne preporučam baš Speedtest stranicu jer sam primjetio kada sam otklanjao smetnje sa routera u nekom

selu(Tcom ADSL) da kada bi nešto download-ao brzina bi bila 1Mbit, a prema Speedtestu 4Mbit, pa sam to protumačio kao da varaju(ugovorena 4Mbit). Bila je slaba infrastruktura tamo a puno korisnika. Smatram da kada bi

odvrtio Speedtest njihov server bi propustio ugovorenu brzinu.

9 godina
neaktivan
Attitude kaže...

Možda da povežete jedno računalo sa žicom. Ako isključimo problem sa sporom tcom linijom, ostaje spori hardware od routera kao izvor problema. Cpu routera(malo računalo) ne stigne brzo sve obraditi pa od tuda zastoj.

Da bi testirali liniju probajte npr. skinuti neke drivere sa AMD ili Nvidia stranice od 250MB pa vidite brzinu u pregledniku. Ne preporučam baš Speedtest stranicu jer sam primjetio kada sam otklanjao smetnje sa routera u nekom

selu(Tcom ADSL) da kada bi nešto download-ao brzina bi bila 1Mbit, a prema Speedtestu 4Mbit, pa sam to protumačio kao da varaju(ugovorena 4Mbit). Bila je slaba infrastruktura tamo a puno korisnika. Smatram da kada bi

odvrtio Speedtest njihov server bi propustio ugovorenu brzinu.

I dalje isto sve..

12 godina

Brzina ugovorena?

Evo, sve što znam je, imao sam Speedtouch router, da bi takav ping napravili torrenti jer dotuku cpu routera, čak se znao i restartati od toga. Restartao se i od previše korisnika na WLAN.

Provideri daju slabe i jeftine routere koji nakraju jedva izlaze na kraj sa svrhom. Mislim da je taj router preslab za današnje zahtjeve. Jednostavno je stara raga.

Sada sam na VDSL Iskon i prvi put u životu da neznam da taj uređaj postoji i ne stvara probleme. Ali mislim da ovaj koji su mi dali na korištenje košta oko 1200HRK u trgovini, Zyxel crni.

Ove koji su prije davali za ADSL su gotovo svi bili jeftine krepaline, taj Siemens i Speedtouch su jedini bili na dobrom glasu.

16 godina
odjavljen
Sx763 problemi

Taj router ukratko ne valja (sa defaultnim FWom). Ruši se, spor je i nikakav čim netko upali torrente (zapravo bilo što što otvori hrpu konekcija, vjerojatno ti je nešto tako na tom laptopu).

Kupi si pošteni router a ovo stavi u bridge.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Taj router ukratko ne valja (sa defaultnim FWom). Ruši se, spor je i nikakav čim netko upali torrente (zapravo bilo što što otvori hrpu konekcija, vjerojatno ti je nešto tako na tom laptopu).

Ili opet, jeftinija solucija, malo se pomucit pa osposobit da to bude kak spada (openwrt, ddwrt). Ne moras bit neki genije kad je toliki tutorial napravljen

mojpismonosa
16 godina
odjavljen

Za 200tinjak kn dobiješ Mikrotika koji je svjetlosnim godinama ispred SX763 po performansama i ostane mu kao glavni router za narednih podosta godina.

Zabavljao sam se i ja sa SX763, znam što pišem. Slabašan je on.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Attitude kaže...

Brzina ugovorena?

Evo, sve što znam je, imao sam Speedtouch router, da bi takav ping napravili torrenti jer dotuku cpu routera, čak se znao i restartati od toga. Restartao se i od previše korisnika na WLAN.

Provideri daju slabe i jeftine routere koji nakraju jedva izlaze na kraj sa svrhom. Mislim da je taj router preslab za današnje zahtjeve. Jednostavno je stara raga.

Sada sam na VDSL Iskon i prvi put u životu da neznam da taj uređaj postoji i ne stvara probleme. Ali mislim da ovaj koji su mi dali na korištenje košta oko 1200HRK u trgovini, Zyxel crni.

Ove koji su prije davali za ADSL su gotovo svi bili jeftine krepaline, taj Siemens i Speedtouch su jedini bili na dobrom glasu.

Taj Zyxel model ima jednu ozbiljnu manu, jačina WiFi signala je doslovno za posrati i nabiti na stup javne rasvjete.To je poznati problem u praksi, ali hebiga ipak smo u banana hrvatskoj i "nama uvijek uvale super tehnikalije sa sitnom manom."Srečom meni jačina/kvaliteta WiFi signala nije tolko bitna, u suprotnom taj Zyxel bi vratio nazad Iskonu, pa onda u šoping za kvalitetnijim komadom opreme.

Stari Simens SX763 je imao neusporedivo jači WiFi signal, to je kao da uspoređujem Jugo 45 i Golf 4 fučkaj ga sad.

Sum_of_all_fears kaže...

Ja sa njim nisam nikad imal problema, kakav je bio FW nemam poima ja sam koristil defoltne postavke. Dakle torentiranje i sve ostalo bez problema, uz tu i tamo pokoje pucanje veze, sve ostalo je šljakalo bez frke.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Za 200tinjak kn dobiješ Mikrotika koji je svjetlosnim godinama ispred SX763 po performansama i ostane mu kao glavni router za narednih podosta godina.

Zabavljao sam se i ja sa SX763, znam što pišem. Slabašan je on.

Ne znam gdje mozes nabavit Mikrotika s wifijem za tako male novce.ve 

Koliko god da je slabasan u odnosu na ostali hardveraj koji se moze nabavit, ja nikakvih problema s njim nemam a bome ga samo trpam s odgovornostima, da ne pricam da na 50mbit vezi on i dalje sve to guta, i preko zice i bez nje. S torrentima nemam problema, ni sa skidanjem ni sa seedanjem, niti skidanje torrenata s puno peerova, na vise masina. S tim cak nisam imo problema ni ne default firmware-u (iako sam ja imo od T-coma).

Kupi novo nije svima solucija, ja bi ipak malo mucnuo i bar zvao podrsku prije nego pljunem 200kn.

mojpismonosa
16 godina
neaktivan
Attitude kaže...

Brzina ugovorena?

Thompson ST i SX763 nisu usporedivi ni u kojem segmentu. Nebo i zemlja, kruske i jabuke. ST ne bi trebao sluzit ni za sto osim za dummy switch/wifiAP.

Istina je ta da se stari dobri sx vise ne daje, daju se uglavnom veca smeca...

mojpismonosa
12 godina

Meni na tom Zyxel odgovara signal tako da mi je super, nije se iskazala ta mana.

Model je VMG5313-B30A, ako mislimo na istog. Možda su nanjušili menađeri nekog jeftinijeg pa su kao zaradili poslodavcu, pa sada daju njega a taj je krepalina.

Kada se samo sjetim onih škovaca koje su uvaljivali prije toga i muke koje sam sa njima prošao da bi gospoda prikazivala veliku zaradu preko moje grbače.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 20:10 (Attitude).
14 godina
Može biti da su ga uhvatili elektroliti,tj da su se isušili i imaju jako visok otpor.
Trebalo bi provjeriti napone i zamijeniti elektrolite
robimarko@gmail.com
16 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...

Ne znam gdje mozes nabavit Mikrotika s wifijem za tako male novce.ve

Možeš. Npr ovdje.

11 godina

...samo napomena da je uglavnom svaki wifi adapter sa vanjskim antenama bolji po dometu od adaptera sa unutarnjim antenicama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice