Router+uTorrent+port forward problem

poruka: 18
|
čitano: 6.714
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Molim modove ako ovdje temi nije mjesto nek je slobodno premjeste.Nisam znao di je staviti.Imam D-linkov 584T router,uTorrent 1.8.1.Problem je slijedeci:IP adresa izmedju rutera i kompa je fiksna i port je uredno otvoren na ruteru ali nakon nekog vremena nestane zeleni kruzic na uTorrentu i postane zuti trokutic ili cak crveni krug.Udjem u konfigurator rutera i vidim da port nije forwardan a uredno je bio.Ponovo ga prebacim u applied rules-apply-save and reboot i tako radi opet neko vrijeme.U uTorrentu je iskljucen DHT,uPNP port mapping i NAT-PMP port mapping.Molim vas ako netko ima iskustva s time.Cak sam stavio originalni D-linkov firmware i svejedno opet isto.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Router+uTorrent+port forward problem

nije ti to jedini program za skidanje. probaj neki drugi bitlord i slicni.

17 godina
neaktivan

Taj koristim i necu ga mjenjat osim ako ne rjesim ovaj problem.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedno pitanje, možda glupo ali evo... Zašto petljate s port forwarding-om kad su u pitanju programi tipa uTorrent i slični... Kod nekih velikih mreža bih i shvatio ali kod malih kućnih mreža???

Samo me zanima... Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
 Jesam prijatelju i nestao je sa popisa.Stavim ga opet u Applied rules,apply,save and reebot i sve bude ok al nakon nekog vremena opet nestane od tamo a uTorrent pokazuje da taj port nije otvoren.
17 godina
neaktivan

Prema ovome  http://www.forum.hr/showthread.php?t=280146 nisi jedini sa tim problemom..

Na ovom forumu  http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1193181  ima par rješenja (nijedno univerzalno)..

Očigledno model baš nije bajan..

17 godina
neaktivan

Prvom prilikom taj d-link leti u baju.Ovo mi je drugi vec.Stavio sam mu cak originalni firmware al nista.Ovih dana cu dobit neki Siemensov pa cemo vidjet.U svakom slucaju hvala ti puno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam imao takav problem, ali meni je izbrisao tek kada ga sam isključio iz struje, da je izbrisao sve postavke pa bi rekao: ajde nesmije ostat bez stuje, ali samo ta postavka.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Prvom prilikom taj d-link leti u baju.Ovo mi je drugi vec.Stavio sam mu cak originalni firmware al nista.Ovih dana cu dobit neki Siemensov pa cemo vidjet.U svakom slucaju hvala ti puno.

Ja imam  d-link DI524 (tako nekako, dugo ga nisam vidio :)  ) i radi dvije godine bez ikakvih problema.. Netgear također nije loš, dobra cijena, odličan dizajn, odlično sučelje..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Očigledno model baš nije bajan..

Taj router je čisto smeće, osim ovog problema šta sam gore naveo veza mi je pucala svakih sat vremena i nije se htio opet spojit nego sam ja morao ručno connect-disconnect. Preko 10 puta mi je kompletno zablokirao (zamrznuo) i morao čupat iz struje i opet uključivat da bi proradio - i opet unosio sve postavke. Zvao T-com i j.e.b.a.o. im sve po spisku. Dobio Thompson Speedtouch 780WL(i) router koji me već mjesec i pol radi ko urica - disconecta se točno svakih 24 sata i nazad se sam connect-a.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
protjeran

moj ti je savjet da nađeš uvoznika tih routera koji ti imaš i postaviš mu problem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem rjesen.Skinuo sam Zonealarm pro i nastimao da ima jedan otvoren port i sve radi super.U ZA free firewallu se to nemoze namjestiti.

0 0 hvala 0
17 godina

jel moze neko objasnit kako bih ja to napravio na svom routeru (Simens SE 555)? bio bih vam zahvalan

AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX, ATI Radeon HD 2900 Pro 512 MB, Transcent DDR 2 2x2GB, MSI K9N NEO F, WDC 500GB 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. add me xfire-----> leolabin8

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Molim modove ako ovdje temi nije mjesto nek je slobodno premjeste.Nisam znao di je staviti.Imam D-linkov 584T router,uTorrent 1.8.1.Problem je slijedeci:IP adresa izmedju rutera i kompa je fiksna i port je uredno otvoren na ruteru ali nakon nekog vremena nestane zeleni kruzic na uTorrentu i postane zuti trokutic ili cak crveni krug.Udjem u konfigurator rutera i vidim da port nije forwardan a uredno je bio.Ponovo ga prebacim u applied rules-apply-save and reboot i tako radi opet neko vrijeme.U uTorrentu je iskljucen DHT,uPNP port mapping i NAT-PMP port mapping.Molim vas ako netko ima iskustva s time.Cak sam stavio originalni D-linkov firmware i svejedno opet isto.

Ja imam sličan problem, ali meni port jest forwardan u ruteru i sve je drugo OK, ali svejedno imam crveni kružić.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan

Da možda nemaš randomize port, nagađam?

17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Jedno pitanje, možda glupo ali evo... Zašto petljate s port forwarding-om kad su u pitanju programi tipa uTorrent i slični... Kod nekih velikih mreža bih i shvatio ali kod malih kućnih mreža???

Samo me zanima... Neodlučan

Ja se baš ne razumijem u to pa mi objasni. Hoćeš reći da u slučaju uTorrenta npr. ne treba port forwarding, iako je crveni kružić? Meni je brzina svejedno maksimalna pa zato pitam.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:31 (Igor).
16 godina

evo i meni se to događa kako da to rijesim stvarno me zivcira!!!

Ako mozete skinite pls http://www.envirofile.org/download/26872
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice