Problem sam Wlanom

poruka: 29
|
čitano: 9.774
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sam Wlanom

Poštovanje,

ovako imam jedan problem.Nikako se ne mogu povezati preko laptopa na net.

Do sad je sve bilo super danas ujutro ne mogu više.

Piše da ne može uspostaviti vezu sa serverom.

Ovako brzina piše normalno 54 i signal je full i nađe routera ali nikako se ne može povezati..dolje mi stoji uskličnik žuti na signalu.

Pogledao sam da li je sve u redu sa adresama i vidio da je ip adresa,subnet gareway sve na 0.0.0.0, ali ne mogu nikako promijeniti u command promptu

(ipconfig /renew) da mi automatski promijeni sve..neželi..

da li neko zna možda problem ili rješenje..?

hvalaa

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sam Wlanom

-resetiraj router, spoji se žicom i provjeri postavke enkripcije, password, može i lampica WLAN (i boja).

-repair konekcije ili obriši postojeću i kreiraj novu. (vjerojatno se na routeru promjenila postavka WEP-WPA, SSID itd. ...)

-nakon brisanja konekcije mora bit izlistan u wirelessu i vidljiv SSID. AKo nije, možda je kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

pozdrav,

ne vjerujem da je to..jer nema nigdje niti kod bratića niti nigdje..ali nađe router sve po sud..samo mi jebe to sa ip da je sve 0.0.0.0 mislim da je zbog toga..

a ne mogu promjenit nikako

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

pozdrav,

ne vjerujem da je to..jer nema nigdje niti kod bratića niti nigdje..ali nađe router sve po sud..samo mi jebe to sa ip da je sve 0.0.0.0 mislim da je zbog toga..

a ne mogu promjenit nikako

Daj probaj postaviti statičku ip adresu. pa javi, ako je postavljena onda ti (ipconfig/renew) neće raditi, probaj sa statičkom ip adresom pa javi

14 godina

pozdrav,

kako misliš sa statičkom..kojom statičkom?oprosti ali ne razumijem..:)

14 godina

misliš nešto tipa ovo...

http://portforward.com/networking/static-xp.htm...tako napišem na laptop...

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

pozdrav,

kako misliš sa statičkom..kojom statičkom?oprosti ali ne razumijem..:)

Aha ok sorry, mislio sam da postaviš ti ip adresu, odeš na network connection, odabereš karticu koja ti neda na net> properties>IPv4,

kada se to otvori, onda upisujes

IP adresu; 192.168.1.58
Subnet mask; 255.255.255.0

Default gateway: 192.168.1.1

predpostavljam da imaš t-com

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 14:27 (Franjic).
14 godina

ok...to mi je od cure laptop pa kaj dns probam navečer javim šta dalje..ako bude proradilo...

14 godina

zaboravio pitata zašto .58,

nije možda npr. 192.168.1.2

pošt mi je komp .1

mislim pitam onako...

hvala

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...
ok...to mi je od cure laptop pa kaj dns probam navečer javim šta dalje..ako bude proradilo..

zaboravio pitata zašto .58,

nije možda npr. 192.168.1.2

pošt mi je komp .1

mislim pitam onako...

hvala

DNS je sasvim druga stvar, ali slobodno mozeš staviti primarni dns 8.8.8.8(google)

Ali Ip adresa ti može biti bilo koja, ja sam samo to tako bezveze naveo, ali također ti mora biti u skladu s Default Gateway, po tvom pitanju ruter, a DNS i nije potrebno staviti, ali ako zelis najbolje ti je staviti od google(8.8.8.8 ili 8.8.4.4)

vidi mene budale, ti pišeš dns=kao danas, a ja kao Domain Name System, joooooj facebook joooj šta urad to od ljudi =))

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 15:56 (Franjic).
14 godina

hahahahahah....

ovako slušaj...da tebi objasnim bolje...

On mi nađe routera i ime i spojim se na njega...ali dolje gdje je signal mi je žuti uskličnik...

otvorim firefox i javlja da se ne može spojit sa serverom...pa kako pm ono preko noći se sve pomiješa?

Nego ovako....molim te jer meni treba 5 put reči i još nacrtat da razumijem..:)

napiši mi šta da napišem pod : Ip adresa.........

subnet..................

gateway....................

i još su dvije stvari što moram upisati neznam kako je bilo zaboravio sam a nisam sad tamo....

mislim da DNS....... i još nešto

hvala ti

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

hahahahahah....

On mi nađe routera i ime i spojim se na njega...ali dolje gdje je signal mi je žuti uskličnik...

otvorim firefox i javlja da se ne može spojit sa serverom...pa kako pm ono preko noći se sve pomiješa?

subnet..................

i još su dvije stvari što moram upisati neznam kako je bilo zaboravio sam a nisam sad tamo....

hvala ti

DNS ti nije potreban, probaj to pa javi

16 godina
neaktivan
tido35 kaže...

hahahahahah....

subnet..................

hvala ti

Dali si probao pod upitnikom repair? On to provjerava ti je zapelo.

14 godina

ok...može..hvala

14 godina

jesam i ništa..prekine i ništa ne javlja...

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

jesam i ništa..prekine i ništa ne javlja...

Dali si probao moj postupak, dali je dobra wlan šifra, pazi na velika i mala slova,

16 godina
ihush kaže...

-resetiraj router, spoji se žicom i provjeri postavke enkripcije, password, može i lampica WLAN (i boja).

-repair konekcije ili obriši postojeću i kreiraj novu. (vjerojatno se na routeru promjenila postavka WEP-WPA, SSID itd. ...)

-nakon brisanja konekcije mora bit izlistan u wirelessu i vidljiv SSID. AKo nije, možda je kvar.

- okreni router i porčitaj podatke, wlan-key, pin.. ako je stariji modem, zovi SZK.

- resetiraj modem (držeći reset dok se ne ugasi.. cca 5-8 sec.).

- postavi automatiku, DHCP, na mrežnoj kartici obriši sve ručne postavke-prebavi na automatic. Ako je modem ispravan, antena, Pc.. radit će, akonije ispravno, nema koristi od ručnog prčkanja.

- daj neke informacije.

14 godina

evo baš došao kući...sad je spojen..ali opet idem na firefox i opet se neće...baca da se ne može povezat na server...sve sam unio Ip,gateway...šta sad

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

evo baš došao kući...sad je spojen..ali opet idem na firefox i opet se neće...baca da se ne može povezat na server...sve sam unio Ip,gateway...šta sad

Ako piše da si spojen, sada probaj ući u ruter, zatim ako uđeš u ruter, stvar je broswer-a, jer moguče da si postavio na broswer-u proxy server, ako nemožeš ući u ruter, zatim se spoji preko kabela na router i provjeri mu postavke wlana, enkripciju, ajde pa javi

14 godina

ne mogu ući u router sa kablom..baca da se opet ne može povezati sa serverom...ni u router ni na net..neznam koji je kur.....ne vjruj da je kartica kad nađe routera ovako wlan i spoji se...ali kad se spoji idem na status i ip adresa je 0.0.0.0

16 godina
tido35 kaže...

ne mogu ući u router sa kablom..baca da se opet ne može povezati sa serverom...ni u router ni na net..neznam koji je kur.....ne vjruj da je kartica kad nađe routera ovako wlan i spoji se...ali kad se spoji idem na status i ip adresa je 0.0.0.0

- (katastrofa...)

- 96% da ti je pogrešna postavka user-password-enkripcija. Podesi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 12:55 (ihush).
14 godina

misliš da krivo unesem pasword i user dok se povezujem u lan na laptopu ili na routeru jer ovo prvo ne vjerujem jer sam več 100 puta unosio i imam zapisano na papiru točnu lozinku...

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

misliš da krivo unesem pasword i user dok se povezujem u lan na laptopu ili na routeru jer ovo prvo ne vjerujem jer sam več 100 puta unosio i imam zapisano na papiru točnu lozinku...

Dali si resetirao ruter, ako nemožeš ni kabelom pristupiti problem je u ruteru, ajde resetiraj ruter na tvorničke postavke i onda probaj pristupiti ruter

14 godina

misliš da ga baš vratim na tvorničke postavke?

14 godina
neaktivan
tido35 kaže...

misliš da ga baš vratim na tvorničke postavke?

Tako je, to napravi pa se spoji kabelom, uđi u ruter podesi wlan, ako nemožeš ući u ruter znači zoveš dobavljača interneta i tražiš novi ruter

16 godina
ihush kaže...
ihush kaže...

- okreni router i porčitaj podatke, wlan-key, pin.. ako je stariji modem, zovi SZK.

- resetiraj modem (držeći reset dok se ne ugasi.. cca 5-8 sec.).

- postavi automatiku, DHCP, na mrežnoj kartici obriši sve ručne postavke-prebavi na automatic. Ako je modem ispravan, antena, Pc.. radit će, akonije ispravno, nema koristi od ručnog prčkanja.

- daj neke informacije.

opet? Što si pokušao od predloženog? Što radi ili ne radi? ili nazovi SZK, poznanika ... jer ništa konkretnog ne odgovaraš osim ''neće''.

Noviji routeri (modemi) imaju s doljnje strane naljepnice sa svim potrebnim podatcima, pass, key, pin... mora raditi, a papirić baci u smeće.

Ako ne radi, tad prijavi kvar.

14 godina

pa napisao bi ja šta javlja itd..

ali kad mi cura ima laptop na njemačkom...a neda mi se windowse stavljal ponovno jer nema ništa od drivera, a w7 a aut. update drivera neće laptop podržavat..

16 godina

.. 1,2,3,4-10. uh, ajd idemo korak po korak.

prvo, dolje desno kod sata, na sys.trayu. Vidi ikonu wirelessa (crtice). Dali je tamo? klikni.. otvori dostupne bežične mreže, moraš vidjeti i taj router (modem) na koji se želiš spojiti, tj njegov SSID. Pošto defaultno win-7 ne dozvoljava stari WEP(64), router mora biti pravilno podešen ili i mrežnim opcijama dozvoli upravo to, tj da se spoji s nesigurnom mrežom.

Predpostavka da znaš potrebne podatke: korisničko ime i šifru, kao i pristupni wlan key ili pin i da imaš pristup routeru.

-- pa dali išta od nabrojenog možeš napraviti, pronaći.. jer to da imaš curu je OK (ali ne pomaže), još manje njemački OS.. :))

14 godina

ovako...dolje vidim sve....spoji se on utipkam šifru......i sad kad kliknem na vezu ona stoji opće ne prima i ne šalje pakete...paketi stoje na 5...

i idem na firefox i neće se spojit...piše nema veze...pa neznam koji je k......idem pod ip/config...kad ono ip i subnet 0.0.0.0 i probam renew i neće da radi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice