Problem s mrežom i slanjem podataka

poruka: 16
|
čitano: 3.039
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
problem s mrežom
pitanje

PlačLijep pozdrav svima !

Javlja mi se problem, i već sam luda zbog njega. Ovako: Umrežena sam kablom sa susjedom, ono di saljem podatke ima mi visoke vrijednosti , a ono di primam je na 4. dakle nikako nema interneta . sve opcije s foruma sam ispucala, pa ako netko ima strpljenja da me uputi malo bolje. Uglavnom kada postavim na automatsko trazenje ip adrese, salje podatke a ne prima nista pise greska limited or no conectivity, a kada ručno podesim onda piše povezano a nema neta, ma ludnica. bacit cu komp kroz prozor.

Unaprijed zahvaljujem, pozzzMršti se

0 0 hvala 0
17 godina
Problem s mrežom, helpppp!!!!

Su dobro podešeni gateway, ako ručno podesiš IP adresu, tada treba definirati i gateway na koji se spaja. Tu bi možda trebalo definirati ip addressu susjedovog kompjutera ili t-com-a, ali nisam siguran. Probaj...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 12:54 (dado2202).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: problem s mrežom
belotica76 kaže...

PlačLijep pozdrav svima !

Javlja mi se problem, i već sam luda zbog njega. Ovako: Umrežena sam kablom sa susjedom, ono di saljem podatke ima mi visoke vrijednosti , a ono di primam je na 4. dakle nikako nema interneta . sve opcije s foruma sam ispucala, pa ako netko ima strpljenja da me uputi malo bolje. Uglavnom kada postavim na automatsko trazenje ip adrese, salje podatke a ne prima nista pise greska limited or no conectivity, a kada ručno podesim onda piše povezano a nema neta, ma ludnica. bacit cu komp kroz prozor.

Unaprijed zahvaljujem, pozzzMršti se

Nešto slično se i meni dogodilo,ali nisam našao nikakovo rješenje pa sam reinstalirao Windows.Sad mi internet radi.Ali neka ti to bude zadnje rješenje.Provjeri jeli mrežna kartica u redu i Network conecctions u Control panelu.
Tomislav
16 godina
neaktivan
RE: Problem s mrežom, helpppp!!!!
autorov komentar

ma sve sam to ispucala uhhh

16 godina
neaktivan

Pošalji ako možež kakvu sliku od Network Connections,ono gdje piše IP adresa i default getaway pa da vidimo što ne valja

Tomislav
16 godina
neaktivan
autorov komentar

jojjjj, ma nisam doma sada, na poslu sam pa ne mogu ali budem sutra sve uslikala i stavila na forum, a kak se ukljuci onaj DHCP

16 godina
neaktivan

Jesi probala stisnuti Repair na Network connections?

Tomislav

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma jesamako je ručno podešeno piše da je conected, a ako je automatski limited....bla bla....i kako sam rekla pakete uredno šalje a ne prima internet

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 13:13 (belotica76).
16 godina

Možda nije do tebe nego do rutera na koji se spajaš? Probaj vidjeti ima li susjed mreže ako on ima a ti nemaš onda je u tebi problem. I stavi koji screenshot kao sto je vec neko spoemnuo.

A.D.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
autorov komentar
susjedu net radi bez greške
16 godina
neaktivan

daj za probu disableaj firewall pa vidi da li onda radi..

korak dva, pogledaj koje postavke ti ima susjed...postavi ih iste kod sebe osim ip adrese. Primjer:

Ako on ima ovako podeseno:

ip - 192.168.1.10

subnet mask: 255.255.255.0

gateway : 192.168.1.1

dns server moze biti prazno ili ce najvjerovatnije pisati adresa routera ( 192.168.1.1)

Ti takve iste podatke stavi kod sebe, naravno, osim ip adrese. Ip adresa ti moze biti sljedeceg oblika :192.168.1.xxx  - dok su xxx brojevi do 255.

Bitno je da oboje budete u istom rangeu.

Ako ti i dalje ne radi, probaj sa drugim racunalom. Ako ni onda ne radi, promjeni kabel :)

Danas sam neodlučan, ili nisam?
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
autorov komentar

kod susjeda je:
ip: 192.168.1.2
subnet mask: 255.255.255.0
gatevay.:192.168.1.1
sve podesim isto osim sto je moj ip 192.168.1.5

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 13:42 (belotica76).
16 godina
neaktivan

Ok, probaj jos i upisati dns server : 192.168.1.1 . Si probala firewall iskljuciti? Probala sa drugim kablom?

16 godina
neaktivan
autorov komentar
sve to učinjeno i na drugom kompu isto, baš ću probati kabal promjeniti jer vise ne vidim opcija. Hvala na trudu :O
16 godina
neaktivan

u welcome....sretno..

17 godina
neaktivan
Problem s mrežom i slanjem podataka

ukucaj ipconfig /all kod susjeda i pobrini se da bude sve isto kao i kod njega, s izuzetkom IP adrese na tvom stroju.

Probaj ping na susjeda i na gateway. I to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice